Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaWake upNa londonskoj stanici podzemne željeznice vrši se testiranje uspostave digitalnog koncentracijskog logora

Na londonskoj stanici podzemne željeznice vrši se testiranje uspostave digitalnog koncentracijskog logora

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Digitalni zatvor

Kamere snimaju slike i videa, a umjetna inteligencija ih razvrstava i „tumači“ po bilo kojem zadanom parametru ili ljudskoj karakteristici: identitet, raspoloženje, namjera, usklađenost, smjer putovanja, nedostatke, itd. Ovo pokazuje žudnju tehnokrata za podacima kako bi prakticirali takozvanu “znanost društvenog inženjeringa” tehnokracije. Manipuliranje ljudskim ponašanjem danas je ostvarivije nego ikada prije u povijesti.

Sustav digitalnih robova Četvrte industrijske represije nameće nam se potajno.

Različiti aspekti zlokobne tehnologije postupno su se uvlačili tijekom godina pod izgovorom borbe protiv kriminala ili terorizma ili, u novije vrijeme, borbe protiv širenja takozvane pandemije, pa čak i „dezinformacija“.

Kao što je to slučaj s 15-minutnim gradovima, sada nam pričaju da se radi o urbanom planiranju i općenitom stvaranju „ugodnijeg života“ za sve, smanjenjem prometnih gužvi i zagađenja.

Svatko tko prozre ovaj zlonamjerni pokušaj odbacuje se kao paranoična budala ili kao opasni teoretičar zavjere koji širi strah i dezinformacije.

Pa ipak, cijela premisa ovog službenog spina je da se pametna infrastruktura (tehnologija nadzora, analize i izvješćivanja) uvodi u kontekste koji nemaju nikakve veze s našom ugodom ili sigurnosti.

Došli smo do vrlo zanimljivog dokumenta iz vladinog prometnog ureda Londona (Transport for London) o trenutnom testiranju pametnog nadzora na stanici podzemne željeznice Willesden Green, koje bi trebalo trajati do 31. ožujka 2023.

Kad bi se u ovom projektu doista radilo o “pružanju najbolje moguće usluge” putnicima u mreži podzemne željeznice britanske prijestolnice, kako se tvrdi, tada biste pomislili da bi se o njemu glasno i ponosno najavljivalo i raspravljalo, s informacijama koje bi bile široko dostupne u demokratskoj javnoj raspravi.

Ali činjenica da je dokument pod nazivom “Smart Station Proof Concept” označen kao “ograničen” za unutarnju upotrebu Ureda, otkriva tajnost koja se koristi kako bi se provukla kroz ovu novu fazu rastućeg oduzimanja naših sloboda.

“Uzbudljivi” projekt za stanicu Jubilee Line kombinira postojeće CCTV kamere s “tehnologijom vizualne analitike” kako bi se osigurao 24-satni nadzor u stvarnom vremenu, putem “Smart Stations Dashboard”.

Osim što će brojati sve koji ulaze i izlaze iz stanice, „pametni“ špijuni izdavat će “obavijesti” za niz “okidača” uključujući ne samo za preskakivanje ulaznih vrata ili pušenje, već i za “izležavanje” ili za “osobe koje pretjerano dugo sjede na klupi“ (nešto više od deset minuta)!

Dokument otkriva da će se to postići identificiranjem govora tijela, pokreta, ponašanja i “nekih zaštićenih karakteristika”, koje očito uključuju invaliditet, dob i trudnoću/majčinstvo.

Ali ne brinite: “Sva se identifikacija provodi u skladu s našom procjenom učinka na zaštitu podataka i procjenom učinka na jednakost”. Aha, onda je u redu…

Dokument je neiskren kada izjavljuje da će sustav “pametne stanice” omogućiti Uredu da “isporuči još pažljiviju uslugu korisnicima”. Imat ćemo još 24 seta očiju koje nadziru incidente 24 sata dnevno, 365 dana u godini uz tvrdnju da “tehnologija Smart Station neće zamijeniti osoblje stanice”.

Jedna od glavnih svrha 4IR tehnologije, koju je poznato zagovarao Klaus Schwab sa Svjetskog ekonomskog foruma, je riješiti se dosadnih, zahtjevnih i skupih ljudskih zaposlenika. Dugoročno gledano, robotske “oči” na stanicama podzemne željeznice osmišljene su da zamijene većinu ljudskih, a ne da ih dodaju.

Još više zabrinjava plan koji stoji iza  digitalnog prepoznavanja lica .

Naglašeno je da se u ispitivanju Willesden Greena ovaj aspekt pametnog projekta ne aktivira, ali s tehnologijom u kineskom stilu koja je već  prisutna drugdje na londonskoj prometnoj mreži, ovo izgleda kao “kuhanje žabe”.

Budući da se određenim pojedincima očito ne traga, dokument inzistira na tome da se “najzaštićenije karakteristike” neće identificirati.

Navodi ih kao što uključuje “spol, promjenu spola, brak i građansko partnerstvo, rasu (etničku pripadnost), vjeru i uvjerenje, seksualnu orijentaciju”.

Ali sama činjenica da kategorija “najzaštićenijih karakteristika” postoji i da je pažljivo definirana, samo da bi bila posebno isključena, samo potvrđuje da ona čini dio totalitarnog praćenja uključenog u verziju potpunog prepoznavanja lica koja će na kraju biti uspostavljena posvuda.

Nadzor u stvarnom vremenu koji nadzire ljude u smislu ovih posebnih kategorija sugerira potpuno predvidljivu vezu s udarnim kapitalizmom temeljenim na UN-ovim ciljevima održivog razvoja (UNSDG), digitalnim robovskim sustavom 21. stoljeća koji je zapravo pokretačka snaga cijele agende pametnih gradova.

Kao što smo već dosta puta pisali, cilj je stvoriti “digitalnog blizanca” svakoga od nas, pohranjenog na blockchainu i dopustiti financijskim interesima da promijene naše živote kako bi špekulirali s njima.

Za to im je potreban potpuni nadzor svih naših kretanja i interakcija u stvarnom vremenu, putem 5G ili 6G mreže.

Žele nas prebaciti u svijet geofencinga i e-carcerationa, prepoznavanja lica i prediktivne policije, biometrijskih podataka i senzorskih mreža, bihevioralnih uvida i eugenike, guranja i oblikovanja, interneta stvari i interneta tijela.

Tri “tehnološka partnera” za projekt Smart Stations navedena su u dokumentu.

Jedan od njih je Virgin Media/02, londonski telekomunikacijski div u zajedničkom vlasništvu britansko-nizozemsko-američke multinacionalne Liberty Global i španjolske Telefónice, koji su  partneri Svjetskog ekonomskog foruma.

Drugi je Telent, koji sebe opisuje kao “vodeću tehnološku tvrtku i stručnjaka za dizajn, izgradnju, podršku i upravljanje kritičnom digitalnom infrastrukturom Ujedinjenog Kraljevstva”.

Njegov glavni tehnički direktor, Gerard Donohue, lijepo iznosi opći plan kada piše o “novoj dinamici” koja se temelji na “pametnim gradovima, autonomnim vozilima i pojavi Interneta stvari (IoT)”:

„Kako se ova okruženja pojavljuju u 21. stoljeću, to znači da fizička infrastruktura kao što su ceste, željeznice i putevi postaju ključna prednost u osiguravanju da se to može postići.

Ova sljedeća generacija mobilnih uređaja i povezivanja bit će isporučena 5G tehnologijom – koja omogućuje kvalitetnije podatkovne usluge bogate sadržajem.

Morat će se postaviti još mnogo novih 5G baznih stanica kako bi se uskladile s pokrivenošću postojećih mreža – to je izazov. Najznačajnija razlika između 4G i 5G bit će to što će 5G djelovati kao pristupnik za IoT aplikacije pružajući razmjer i širinu povezanih korisnika (ljudi i strojeva) koji se mogu sresti na globalnoj razini”.

I treći partner je Integration Wizards, koji je također bio uključen u fazu globalnog tehnofašističkog ubrzanja koju je uspostavio Covid, u obliku “usklađenosti s maskom za lice”, “nadzora socijalne udaljenosti” i “aplikacije za prisustvovanje prepoznavanjem lica”.

Tvrtka je sada dio SparkCognitiona, američkog poduzeća koje se otvoreno hvali da je njegov cilj “pokrenuti industrijski metaverzum”.

Dakle, sve je jasno.

Sama činjenica da se to skriva od nas pokazuje da Globalno javno privatno partnerstvo dobro zna da to nije nešto što pozdravljamo.

Na nama je da njihovu lažnu “demokraciju” pretvorimo u stvarnost odbijajući se složiti s njom.

Moramo hitno iskočiti iz tehnološkog vlaka koji nas, kroz mračni tunel prijevare, vozi prema sumornoj budućnosti digitalnih koncentracijskih logora.

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

4 KOMENTARI

 1. da li lihvarima počinju propadati banke, ili su sve ipak inscenirali?

  https://epoha.com.hr/2023/03/14/vodeci-celnici-banke-u-silicijskoj-dolini-prodali-su-svoje-dionice-tjednima-prije-pada/

  nakon propasti banke Silicon Valley Bank (SVB) (čiji je direkor Gregory Becker,inače član regionalne podružnice FED-a u San Franciscu), – prije koji dana zapadni ms mediji javili us da je u teškoćama i velika švicarska banka Credit Suise, a danas javljaju, da naredna američka banka podrhtava: Institut First Republic Bank, također iz san Francisca…
  više drugih poznatih lihvarskih banaka pokušavaju spasiti Institut First Republic Bank: među njima i JP Morgan Chase, Bank of America und Goldman Sachs, koje su dale zajedno 30 mmilijardi dolara

 2. zločinačka banda i dalje donosi nekakve svoje zakone, jer su ovce pasivne

  nelegalana zločinačka tvorevina kulta EU izglasala je zakon o prislinoj energestkoj obnovi zgrada i kuća do 2030.

  https://epoha.com.hr/2023/03/14/eu-izglasala-zakon-o-obezvrijedenu-imovine-krece-se-s-masovnom-energetskom-obnovom-zgrade/

  ustvari to zaista znači prisilnu obnovu, prisilnu sanaciju,
  vlasnici stambenih zgrada kao i vlastitih kuća, morati će ih renovirati pod plaštom održavanja ekoloških standarda ekološke energije i sličnih sranja. u stvarnosti se sa time,opet želi indirektno pogoditi beskorisne izjelice, da im se na sve načine život oteža…
  a odluka EU-a pogoditi će i obične vlasnike vlastitih kuća

  što na kraju krajeva može značiti oduzimanje zgrada i kuća, vlasnicima, koji se ne budu držali tog novog zakona i ne budu po novim propisima sanirali to, ili naprosto ne budu mogli- jer će im biti preskupo

  Čak i naslov na mainstrema portalu Bil Zeitunga, sugerira da će biti tako:

  “EU donijela odluku o prisilnom saniranju. Ekspolozija troškova za vašu kućicu
  61 % Nijemaca se boji.. Stručnjak: “to za mnoge znači razvlaštenje” (oduzimanje imovine)

  https://www.bild.de/bild-plus/geld/wirtschaft/politik-inland/eu-beschluss-der-kosten-hammer-fuer-ihr-haeuschen-83208566.bild.html

 3. Klimatske promene su prirodna stvar.
  Nema to veze sa čovekom i CO2.
  Procenat CO2 u atmosferskim gasovima je je jedan prema 10000 i on, sve i da je se menjao, nema veliki uticaj na klimu.
  Planeta je jing jang.
  Ako imamo uvećan procenat CO2 (što nije naučno dokazano već se vidi da se procenat CO2 menja na najmanje 50 – 200 godina) onda imamo veći rast biljaka, algi i ostalog što apsorbuje taj CO2.
  Planeta je u zadnjih 50 – tak godina postala “zelena” Planeta.
  To čak kažu i njihovi mediji, tj. mediji u službi Vladara Poretka novog doba.
  Do promene klime, povećanog broja i jačine zemljotresa, vulkanskih erupcija i ekstremnih klimatskih uslova dolazi zato što je destabilizovana Planeta Zemlja.
  Promenjena je i tkz. Šumanova frekfenca na kojoj vibrira, tj. nakojoj je vibrirala Planeta.
  U zadnjih 100 godina jačina elektromagnetnog polja Planete je oslabila gotovo 20 %!
  Više zračenja iz Svemira dolazi na Planetu.
  Severni elektromagnetni pol je iz Kanade “došao” u Rusiju i prešao više od 1000 km!
  Geografski je i dalje u Kanadi ali elektromagnetni je sada u Rusiji!
  Spoljni omotač planete je se pomerio za to rastojanje u odnosu na osu rotacije Planete.
  Promenjena je ugaona brzina spoljnog omotača Planete i sada neki delovi imaju veću a neki manju brzinu.
  Otuda mnogo više zemljotresa i sve jačih i vulkanskih erupcija!
  Nažalost, biće ih sve više i više i biće sve jači i jači.
  Za očekivati je da se za mog života (sada imam 53 godine) desi epski zemljotres jačine od 10 i više stepeni po Rihteru!
  To je zemljotres koji pomera planine!
  Sve je ovo objasnio srpski naučnik Milutin Milanković i ovo je sve prirodno.
  Nema veze sa nama gojima, prolima, raji, narodu, ljudima.
  Pozivam redakciju da promeri ovo što sam napisao i da ovu temu obradi mnogo bolje od mene jer ovo je istina koju Vladari Poretka novog doba ne žele da nam saopšte a možda i ne smeju da nam saopšte.
  Zamajavaju nas nekim glupostima a oni spremaju novu ili nove Nojeve barke.
  Verujte mi da je tako.

VEZANO

najnovije