Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaTop komentarNajavljuje li evakuacija Hersona skoru uporabu nuklearnog oružja?

Najavljuje li evakuacija Hersona skoru uporabu nuklearnog oružja?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Užasavajuća mogućnost

Kako je jučer javila novinska agencija AFP, proruski čelnici u okupiranoj ukrajinskoj regiji Herson počeli su s evakuacijom civila iz istoimenog glavnog grada te regije. Evakuacija kreće u trenutku kad ukrajinske snage napreduju u protunapad na jugu.

Vladimir Saldo, proruski guverner Hersona, rekao je da je civilima zabranio ulazak u tu regiju na period od sedam dana, te da će biti evakuirano oko 60 tisuća ljudi, a sama evakuacija će trajati šest dana.

Nešto ranije je još jedan proruski čelnik Hersona, Kiril Stremousov, rekao da će „bitka za Herson početi u bliskoj budućnosti“.

Pražnjenje ove regije od civila zabrinjavajući je potez, bez obzira što je u najavi velika protuofenziva ukrajinskih snaga. Može li to biti naznaka da se sprema nešto veliko i zastrašujuće, poput ruske upotrebe taktičkog nuklearnog oružja protiv ukrajinskih snaga?

Na žalost, ovo je vrlo realna opcija, a izjave iz Washingtona i Londona upravo govore u prilog tome, dok Bruxelles i dalje „tapka u mraku“.

U angloameričkim medijima dominiraju dvije premise:

1. Ako Rusija u Ukrajini upotrijebi nuklearno oružje, zapadni blok će uzvratiti velikim konvencionalnim udarima na ruske vojne ciljeve i infrastrukturu;

2. Putin bi mogao detonirati nuklearnu bombu nad Crnim morem radi zastrašivanja Zapada.

Obje premise vrlo su nelogične.

U prvom slučaju, za očekivat je da bi Rusija na udare Zapada uzvratila nuklearnim projektilima, a već se objavljuju i zastrašujuće procjene u slučaju nuklearnih napada na London, New York i Pariz.

U drugom slučaju, nejasno je zašto bi Putin detonirao nuklearnu bombu na Crnom moru kojeg ionako uglavnom kontrolira kao vitalni geostrateški prostor.

Sve ovo sugerira da bi se mogla odviti akcija, koja angloameričkoj koaliciji nije nimalo strana, tzv. „false flag“ akcija. Dakle, oni detoniraju nuklearnu bombu na Crnom moru i za sve optuže Rusiju kako bi je NATO napao. Rezultat – sveopći nuklearni rat!

Nadajmo se da do nijedne od spomenutih opcija ipak neće doći, no svakako ostaje zabrinutost zbog evakuacija Hersona, jer ona u strateškom smislu najavljuje neke „velike“ korake s ruske strane.

I na kraju, ne zaboravite jednu vrlo važnu činjenicu, a to je da se ovaj rat ne vodi između Rusije i Zapada, već između globalista i čitavog čovječanstva. imajući to na umu vrlo je teško proniknuti i predvidjeti što su dogovoreni koraci dviju naizgled zaraćenih strana.

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije