Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNajbolji svjetski znanstvenici potvrdili da RF zračenje iz mobitela i Wi-Fi-ja uzrokuje...

Najbolji svjetski znanstvenici potvrdili da RF zračenje iz mobitela i Wi-Fi-ja uzrokuje rak

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Štetno

Četiri vrhunska svjetska znanstvenika pronašla su nepobitne dokaze da radiofrekventno (RF) zračenje uzrokuje rak kod ljudi.

Znanstvenici, uključujući bivšeg ravnatelja američkog Nacionalnog toksikološkog programa (NTP), prošli su mjesec objavili recenziju najnovijih studija o učincima elektromagnetskog zračenja (EMR) i RF zračenja na ljude te epidemiološke dokaze za pojavu raka zbog na RF zračenje od korištenja mobitela.

Autori su zaključili da postoje “značajni znanstveni dokazi” da “RF zračenje uzrokuje rak, endokrinološke, neurološke i druge štetne učinke na zdravlje” i da Američka federalna komisija za komunikacije (FCC) nije zaštitila javno zdravlje.

Optužili su FCC za ignoriranje “Načela predostrožnosti“, koje se obično koristi u toksikologiji, kao i kriterija Bradford Hilla, skupa načela koji se obično koriste u epidemiologiji za uspostavljanje uzročne veze, u procjeni rizika od RF zračenja.

“Ovaj je članak jasan poziv na prevenciju i mjere opreza”, rekla je Devra Davis, Ph.D., MPH, toksikolog i epidemiolog koji je koautor rada.

“Sada znamo dovoljno da poduzmemo korake za smanjenje izloženosti ovome… Vrijeme je”, rekla je Davis, koja je također osnivač i predsjednica Environmental Health Trusta te osnivački direktor Centra za okolišnu onkologiju i Instituta za rak Sveučilišta u Pittsburghu.

Ostali autori rada su:

Paul Ben Ishai, dr. sc., fizičar na Sveučilištu Ariel u Izraelu.

Hugh Taylor, MD, profesor i predstojnik odjela za opstetriciju, ginekologiju i reproduktivne znanosti na Medicinskom fakultetu Yale.

Linda Birnbaum, dr. sc., toksikolog i bivša direktorica Nacionalnog instituta za zdravstvene znanosti Nacionalnog instituta za zdravlje i NTP-a.

Birnbaum i Taylor članovi su Nacionalne medicinske akademije SAD-a, najveće nacionalne udruge istaknutih istraživača.

Kumulativno, ova četiri autora objavila su više od 1600 recenziranih članaka.

Davis je za The Defender rekla da postoji “mnoštvo” eksperimentalnih i epidemioloških dokaza koji uspostavljaju uzročnu vezu između EMR-RF-a i raka.

Studije su također pokazale da EMR/RF može uzrokovati oštećenje DNA, te da može negativno utjecati na razvoj fetusa i endokrini sustav.

“EMF/RF funkcionira poput klasičnog endokrinog disruptora oštećujući muške i ženske reproduktivne funkcije”, rekli su autori.

Istaknuli su da su viši savjetnici Svjetske zdravstvene organizacije, uključujući dr. Lennarta Hardella, rekli da ako bi se RF zračenje procijenilo na temelju najnovijih studija, ono bi vjerojatno bilo potvrđeno kao kancerogeno za ljude.

Davis je rekla da je ovaj članak “prekretnica izgrađena na plećima niza drugih ljudi.”

Mnogi istraživači, uključujući dr.sc. Jamesa LinaLouis Slesin, dr. sc.Joel Moskowitz, dr. sc., Lennart Hardell, MD, Ph.D., Cindy Sage, MA i dr. David Carpenter, radili su “neumoljivo” na pitanju RF zračenja.

„Znanstvenici povezani s industrijom“ iskrivljuju javni diskurs o RF zračenju

Prema autorima, javni diskurs o RF zračenju iskrivljen je nekim “temeljito pogrešnim”, ali široko objavljenim izvješćima, koje su napisali “znanstvenici povezani s industrijom” koja navodno pokazuju da “nema zdravstvenog rizika”.

Rad je nastao iz rasprava autora o “nekoliko recenziranih radova koji su pružili pristranu analizu, ponajviše recenziju iz 2021. koju je napisao dr. sc. David Robert Grimes i koja je objavljena u JAMA Oncology”, rekla je Davis za Microwave News.

“Imperativ je inzistirati na cjelovitoj slici dokaza, a ne na zablijeđenoj ili iskrivljenoj verziji koja se trenutno promovira”, rekli su autori.

Potrebno je više neovisnih istraživanja RF zračenja, bez pristranosti telekom industrije. Autori poručuju kako “svi mi učinkovito provodimo nekontrolirani eksperiment na sebi, našim obiteljima i našoj djeci.”

Autori su također kritizirali američku Agenciju za hranu i lijekove (FDA) zbog odbacivanja mnogih studija koje su pokazale štetne učinke RF zračenja, uključujući 30 milijuna dolara vrijednu NTP studiju provedenu 2018., koja je pokazala “jasne dokaze” da je elektromagnetsko zračenje povezano s rakom i oštećenjem DNK.

Prema Davis, FDA-ovo odbacivanje NTP studije bilo je “duboko pogrešno” i “duboko licemjerno”.

FDA je 1999. zatražila NTP studiju zračenja mobitela, rekla je, a službenici FDA-e bili su blisko uključeni u pregled planova dizajna studije.

“Onda kada su rezultati izašli i nekima se to nije svidjelo, FDA je počela psovati vlastitu studiju”, rekla je Davis, dodavši da je današnja znanstvena i regulatorna borba oko RF zračenja podsjeća na raniju bitku oko duhana:

“Bili smo tamo u ranim danima kada je – vjerovali ili ne – 70% kirurga pušilo. A 1970-ih i 1980-ih, duhanska industrija dala je Nacionalnom institutu za rak 11 milijuna dolara da prouči kako napraviti sigurnu cigaretu.”

Postojala je znanstvena rasprava “koja je nepotrebno trajala godinama” o tome je li duhan siguran za okolinu djece ili nije.

“Godine 1983., kad sam bila izvršna direktorica Odbora za studije okoliša i toksikologiju Nacionalne akademije znanosti, sastavili smo odbor koji je trebao odgovoriti na pitanje je li u redu pušiti u zrakoplovima”, rekla je Davis.

U to je vrijeme to bilo znanstveno pitanje, rekla je, dodavši da je povjerenstvo, nakon pregleda istraživanja, postalo prvo u svijetu koje je izdalo zabranu pušenja u zrakoplovima.

Davis je rekla da su znanstvenici i javnost shvatili da su studije koje sugeriraju da je duhan siguran “proizvedene” od strane duhanska industrija, a ista stvar se sada događa s RF zračenjem i telekom industrijom.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

2 KOMENTARI

 1. Aleluja! Dakle, možemo s prilično visokom vjerojatnošću reći da:
  1. virusi ne postoje
  2. postoje otrovi, a ti se mogu unijeti u organizam izvana, a ponekad ih organizam sam proizvodi i ne uspijeva ih se riješiti na učinkovit način. Jer otrov je nešto što generalno govoreći nečemu šteti – pa je onda otrov za taj organizam ili tu vrstu organizma
  3. svi oblici zračenja (ne samo RF/EMR) utječu na stanice živih organizama. Neka zračenja su manje štetna, neka više, a sasvim je moguće da postoje i pozitivna zračenja (Zemlje, iz svemira, a sasvim moguće i među ljudima koji ta zračenja generiraju). A vjerojatno postoje zračenja koja induciraju neke “mehanizme” u tijelu: od raspadanja stanica, do rasta nekih “divljih” stanica koje eto zovemo “rakom”.

  I eto ti bolesti. I eto ti štete što nema više Nikole Tesle da nam sve to objasni. Na Youtube pa da ga mogu cenzurirati.

 2. Da,aloha Michael Pall je imao zanimljiva izlaganja o frekv.zračenju,i da ,zajebano za zdravlje u svakom slučaju.
  Evo malo muzije,za naštimat dnevnu frekvenciju,
  NEU! NEU full album krautrock,početak 70ih,ovo je bio praizvor za kraftwerk …
  Pozdrav

VEZANO

najnovije