Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNeil Ferguson danas poriče da je ikad pozivao na lockdown

Neil Ferguson danas poriče da je ikad pozivao na lockdown

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Profesor Lockdown“

Britanski profesor Neil Ferguson, koji je zapravo glavni arhitekt uvođenja karantena zbog Covida, zanijekao je da je ikada pozvao na prvu britansku nacionalnu naredbu o ostanku kod kuće.

Znanost koja stoji iza britanske odluke o izolaciji, a koja je onda primijenjena po čitavom svijetu, izložena je u istraživačkom radu koji je profesor Neil Ferguson, vodeći vladin savjetnik za epidemiologiju, predao 16. ožujka 2020. godine.

Ferguson je bio član Znanstvene savjetodavne skupine za hitne slučajeve (SAGE), koja je imala središnju ulogu u savjetovanju vlade tijekom cijele pandemije. Sada priznaje da je „iskočio“ iz svoje uloge Vladinog savjetnika.

Fergusonovi zastrašujući modeli upozoravali su da će oko 500.000 Britanaca umrijeti ako se ne poduzmu oštrije mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, a njegova „predviđanja“ kao ključnog britanskog savjetnika za covid navela su tadašnjeg premijera Borisa Johnsona na usvajanje drakonskih ograničenja prema kojima je Britancima rečeno da „moraju ostati kod kuće“.

Kako izvještava Mail Online, „profesor Ferguson, koji je napustio svoju ulogu savjetnika SAGE-a dva mjeseca nakon što je uhvaćen u kršenju pravila socijalnog distanciranja kako bi se sastao sa svojom ljubavnicom, danas je inzistirao na tome da nije rekao dužnosnicima da gurnu zemlju u izolaciju.“

Također, Ferguson je britanskoj istrazi o Covid-19, koja ispituje ključno donošenje odluka i političko upravljanje u Britaniji, rekao da je situacija „mnogo složenija“. 

Na pitanje osjeća li da se ograničio samo na pružanje znanstvenih savjeta ili nepovratno postao uključen u određivanje politike, profesor Ferguson s Imperial Collegea u Londonu, koji je dobio nadimak „Profesor Lockdown“ zbog svog zloglasnog manekenstva, rekao je da je to „teško pitanje za odgovoriti“. 

„Znam da sam jako povezan s određenom politikom. Ali kao što ćete biti svjesni iz dokaza koje sam dao u svojoj izjavi i izjavama o dokazima, stvarnost je bila puno složenija. Mislim da nisam prekoračio tu granicu da bih rekao ‘trebamo to učiniti sada’. 

Ono što sam pokušao učiniti bilo je s vremena na vrijeme, što je izlazilo iz uloge znanstvenog savjetnika, pokušati usredotočiti umove ljudi na ono što će se dogoditi i na posljedice trenutnih trendova.“

Epidemiolog, koji se danas također ispričao istrazi jer je i sam prekršio pravila karantene, izazvao je žestoku kritiku zbog modela njegovog tima na pandemiji Covida. 

Njihov je rad sugerirao da bi 500.000 Britanaca umrlo ako se ništa ne poduzme da se zaustavi širenje virusa, a bilo bi 250.000 smrtnih slučajeva ako dvije trećine dobije Covid.

To je bio izgovor tadašnjem premijeru Johnsonu da zatvori naciju. Zatvorene su škole, trgovine i ugostiteljski objekti, na snagu je stupilo socijalno distanciranje, a Britancima je dozvoljeno vježbanje na otvorenom samo jednom dnevno.

Sve ovo dolazi u vrijeme kada najistaknutiji main stream medij koji je provodio najekstremniju koronašku politiku – The Guardian počinje objavljivati članke u kojima decidirano kaže da su zaključavanja bila totalna pogreška…

Tko je bio hrvatski “profesor lockdown”?

U nastavku pogledajte video sa stranice pandemijskirealizam.net (Nenad Bakić) o čovjeku koji je zaslužan za nametanje lockdowna Hrvatskoj.

“Britanski znanstvenik (u Hrvatskoj lažno predstavljan kao član The Royal Society, ‘prvi Hrvat nakon Ruđera Boškovića’, te navodni dopisni član Kineske akademije znanosti) je bio najutjecajniji čovjek početka korona-krize u Hrvatskoj i ideolog i vođa zagovornika najoštrijih mjera u Znanstvenom savjetu, Stožeru i medijima.

Njegovo svjedočanstvo na webinaru njegova sveučilišta u Škotskoj objašnjava kako je Hrvatska završila u najstrožem lockdownu u cijeloj EU.

Ovo je najvažniji povijesni dokument pandemije u Hrvatskoj!

Provjeri/thepeoplesvoice.tv/theguardian.com/pandemijskirealizam.net

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije