Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNEVJEROJATNO! Reuters javlja kako su FDA i CDC „uočili rani signal povezanosti...

NEVJEROJATNO! Reuters javlja kako su FDA i CDC „uočili rani signal povezanosti Pfizerovog cjepiva protiv Covida-19 s MOŽDANIM UDAROM“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Teorije zavjera

Kako je 13. siječnja izvijestio Reuters, Sigurnosni nadzorni sustav označio je da bi ažurirano „cjepivo“ za COVID-19 američkog proizvođača lijekova Pfizer Inc (PFE.N) i njemačkog partnera BioNTecha mogla biti povezana s vrstom moždanog udara kod starijih osoba, prema preliminarnim podacima koje su analizirale SAD zdravstvene vlasti.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Uprava za hranu i lijekove (FDA) objavili su u petak da je CDC baza podataka o cjepivima otkrila mogući sigurnosni problem u kojem ljudi stariji od 65 godina imaju veću vjerojatnost da će imati ishemijski moždani udar 21 dan nakon primanja dvovalentne injekcije Pfizer/BioNTech, u usporedbi s danima 22-44.

Ishemijski moždani udar, poznat i kao ishemija mozga, uzrokovan je začepljenjima arterija koje nose krv u mozak.

FDA i CDC rekli su da druge velike studije, CDC-ov sustav prijavljivanja nuspojava cjepiva, baze podataka drugih zemalja i baze podataka Pfizer-BioNTecha nisu označile ovaj sigurnosni problem, dodajući da je potrebno dodatno istraživanje.

“Iako ukupni podaci trenutno sugeriraju da je vrlo malo vjerojatno da signal u VSD-u (Vaccine Safety Datalink) predstavlja pravi klinički rizik, vjerujemo da je važno podijeliti ovu informaciju s javnošću”, rekle su zdravstvene vlasti.

Pfizer i BioNTech izjavili su u priopćenju da su upoznati s ograničenim izvješćima o ishemijskim moždanim udarima kod osoba starijih od 65 godina nakon cijepljenja s njihovom ažuriranom vakcinom.

“Ni Pfizer i BioNTech ni CDC ili FDA nisu uočili slične nalaze u brojnim drugim sustavima praćenja u SAD-u i globalno i nema dokaza koji bi mogli zaključiti da je ishemijski moždani udar povezan s upotrebom cjepiva tih kompanija protiv COVID-19”, dodala je tvrtka.

Kao neka vrsta ironičnog zaključka, Reuters napominje da „ovaj sigurnosni problem nije identificiran s Moderninom (MRNA.O) bivalentnom vakcinom, a CDC i FDA i dalje preporučuju da svi u dobi od 6 mjeseci i stariji budu u toku s cijepljenjem protiv COVID-19.“ Da, kako ne…

Stvari se mijenjaju u mainstream narativu… navikli smo da teorije zavjere vrlo brzo postaju istina.

Provjeri/reuters.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije