Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiNizozemska dopušta Ukrajini korištenje zrakoplova za napade u Rusiji

Nizozemska dopušta Ukrajini korištenje zrakoplova za napade u Rusiji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

„Čačkanje mečke“

Informacija o tome da Nizozemska namjerava dopustiti ukrajinskim zračnim snagama da koriste njihova 24 borbena zrakoplova F-16 za izvođenje napada u Rusiji, novo je dolijevanje ulja na vatru s ciljem rasplamsavanja ovog sukoba i dolazi nedugo nakon što je američki predsjednik Biden dao Ukrajini zeleno svjetlo da mogu američkim oružjem gađati ciljeve unutar teritorija Rusije.

Ovu informaciju potvrdila je nizozemska ministrica obrane Kajsa Ollongren koja je u intervjuu za Politico ovog vikenda rekla da „ne postoji ograničenje u belgijskom stilu“, referirajući se na upozorenje belgijskog premijera Alexandera De Crooa da Kijev neće letjeti F-16 avionima koji dolaze iz Belgije u ruski zračni prostor.

Također, nizozemski ministar vanjskih poslova Hanke Bruins Slot rekao je da ova odluka ne zahtijeva dopuštenje SAD-a, iako su one proizvođač aviona F-16.

Ministrica Ollengren je bila među visokim dužnosnicima koji su se susreli s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom Shangri dijaloga u Singapuru, think tanka na kojem sudjeluju ministri obrane, stalni čelnici ministarstava i vojni zapovjednici.

„Primjenjujemo isto načelo koje smo primijenili na svaku drugu isporuku sposobnosti, a to je da kada ih predamo Ukrajini, oni ih mogu koristiti“, rekla je Ollongren, te dodala:

„Samo tražimo od njih da poštuju međunarodno pravo i pravo na samoobranu kako je navedeno u Povelji UN-a, što znači da ga koriste za ciljanje vojnih ciljeva koje trebaju ciljati u svojoj samoobrani.“

Možda vara dojam, ali čini se da planovi globalističke elite ne idu prema zacrtanom. Isplivavaju „istine“ vezane za covid-19, „zelena“ agenda sve više „šepa“, a nije posve „uspješno“ provedena ni akcija „Ugovora o pandemiji“ Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). I što sad očekivati od ovih zlih umova, nego rasplamsavanje akcije koja bi trebala odvratiti pažnju svijeta s otkrivanja istine i njihovih „neuspjeha“…

Provjeri/davidicke.com

Foto naslovnice: web screenshot

Citatelj

VEZANO

najnovije