Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNjemačka bilježi rekordni pad nataliteta i rekordni porast stanovništva?!

Njemačka bilježi rekordni pad nataliteta i rekordni porast stanovništva?!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

(Dez)integracija

Prema njemačkom saveznom uredu za statistiku, u Njemačkoj trenutno živi 84 milijuna ljudi.

Nema to nema nikakve veze s natalitetom koji je u rekordnom padu. Umjesto toga, broj Ukrajinaca koji traže utočište u Njemačkoj uzrokovao je ove godine porast stanovništva za 750.000.

Stanovništvo u Njemačkoj poraslo je za 0,1% ili 82 000 u 2021. U 2022. stanovništvo se već povećalo za 1% ili 843 000 ljudi. Njemačka nije doživjela tako veliki priljev izbjeglica od 2015. godine kada je Angela Merkle poželjela dobrodošlicu svim Sirijcima u Njemačku.

Gotovo milijun ljudi ušlo je u Njemačku 2015. godine, uglavnom bježeći od rata na Bliskom istoku. To se pokazalo kao katastrofa jer Njemačka nije imala sredstava za brigu o svim pridošlicama, a kulture se nisu dobro integrirale.

Usporedbe radi, Poljska je u zemlju pustila 6,56 milijuna Ukrajinaca, od kojih se tek mali dio vraća.

 Njemačka je izvijestila da su većina njihovih novih izbjeglica žene, njih 501.000.

Kulturna integracija lakša je u usporedbi s izbjegličkom krizom 2015., no imaju li te europske nacije infrastrukturu i financijska sredstva za potporu tolikom broju dodatnih ljudi? Oni koji su pobjegli iz Sirije nisu se imali čemu vratiti jer njihova nacija nije primala beskrajna sredstva sa Zapada.

S druge strane, Ukrajinci koji su pobjegli vjerojatno se planiraju vratiti kada rat završi (?!). Jedino se postavlja pitanje kada će to biti, jer sve ukazuje na to da ovaj rat tek počinje.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije