Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNjemačka neće ispuniti klimatske ciljeve iako je potrošila više od 500 milijardi...

Njemačka neće ispuniti klimatske ciljeve iako je potrošila više od 500 milijardi dolara na „Zelenu“ agendu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Umjesto čitanja, poslušajte ovaj članak!

Sustavno uništenje

Prema najnovijim izvještajima, Njemačka gotovo sigurno neće ispuniti svoje ambiciozne ciljeve vezane uz “klimatske promjene” i neće uspjeti ispuniti globalistički zeleni program.

Reuters izvještava da njemačka vlada ne uspijeva ispuniti klimatske ciljeve unatoč tome što je potrošila više od 500 milijardi dolara da ih postigne. Naravno, radi se o novcu njemačkih građana kojeg je vlada potrošila u njihovo ime.

Da podsjetimo, Njemačka se obvezala ispuniti ciljeve za smanjenje emisija stakleničkih plinova za 65 posto prije 2030. godine. Zemlja se također zavjetovala da će do 2050. postići “neto nultu” emisiju ugljičnog dioksida.

Međutim, „njemačka vlada je spremna promašiti svoje ciljeve s velikom razlikom“navodi Reuters.

Do 2025. njemačka vlada će potrošiti ekvivalent od najmanje 580 milijardi dolara za postizanje ciljeva za koje se sada predviđa da će ih propustiti, navodi Bloomberg.

Njemačko gospodarstvo je najveće u Europi, a zemlja je u recesiji od prvog kvartala 2023.

Gospodarska situacija potencijalno je dugoročni problem koji se uvelike može pripisati energetskim problemima, piše Politico.

Država je potrošila enormne iznose za subvencioniranje zelene tehnologije.

Prema njemačkoj Saveznoj agenciji za okoliš, zelena tehnologija proizvela je 46% električne energije koju su Nijemci potrošili 2022. No, od 2021. Njemačka je morala potrošiti dodatnih nevjerojatnih 1 trilijun dolara kako bi ispunila svoj cilj do 2030., navodi Reuters.

Iako je Njemačka hvaljena kao vodeća sila u tranziciji zelene energije, njezino je gospodarstvo snažno stradalo nakon ruske invazije na Ukrajinu, prema Zakladi Heritage.

Ukrajinski rat rezultirao je smanjenim protokom prirodnog plina za pogon proizvodnog sektora u zemlji, a jedan od najvećih udaraca bila je odluka Njemačke da zatvori svoje posljednje tri nuklearne elektrane.

Proveden u travnju, potez protiv nuklearne energije pojačao je učinak nekonzistentnih tokova ruskog plina na njemačko gospodarstvo, piše  Reason Magazine.

Da stvari budu još gore, ministar okoliša i energetike Robert Habeck upozorio je u lipnju da zemlja možda neće imati drugog izbora nego namjerno smanjiti svoje industrijske kapacitete ako njezin trenutni ugovor o prirodnom plinu s Rusijom istekne 2024. bez zamjene.

Cijene robe poput svinjetine i šećera također su skočile u nebo, a mnogi su se Nijemci našli na udaru zbog povećanja računa za energiju, prema Heritage Foundationu.

Provjeri/slaynews.com

Foto naslovnice: screenshot slaynews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije