Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNjemačka zabranjuje prodaju drva kao dio WEF-ove inicijative „Spasi planet“

Njemačka zabranjuje prodaju drva kao dio WEF-ove inicijative „Spasi planet“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Klimatski prihvatljivo“?

Njemačka je službeno zabranila prodaju drva običnim građanima kao dio svoje radikalne WEF inicijative za “spas planeta”.

Zabrana drva dolazi kao dio plana pod vodstvom WEF-a koji građanima uskraćuje mogućnost izbora, udobnosti i mobilnosti, a podudara se s planom Njemačke da iduće godine potpuno ukine naftne i plinske sustave.

Kako su cijene plina vrtoglavo rasle, mnoga njemačka kućanstva nedavno su se odlučila za grijanje na drva pomoću drva za ogrjev ili peleta. Ovaj tjedan, u razornom udaru na građane, vlada je najavila da će iduće godine drvo biti zabranjeno, kao i prodaja plina i nafte.

Prema izvješću Blackout Newsa“Od 2024. više neće biti dopušteno grijati nove zgrade na drvo. Ako se postojeći sustav mora naknadno opremiti ili zamijeniti, potrebno je ugraditi međuspremnik, filtre za finu prašinu i alternativni izvor topline kao što je solarni toplinski sustav ili fotonapon. To predviđa federalni nacrt nove verzije Zakona o energiji u zgradarstvu. Bit će samo nekoliko iznimaka.”

Kao što se i očekivalo, kritike su stigle odmah, na primjer od strane oporbenih stranaka i grupa poput Njemačke udruge vlasnika šuma, AGDW. No vladine vlasti kažu da je taj korak neophodan jer tvrde da je više od 20 posto svih emisija fine prašine posljedica izgaranja drva, što je otprilike jednako emisijama iz cestovnog prometa. Fina prašina iznenada se ponovno aktivirala kao veliki zdravstveni problem.

Predložena ideja o zabrani peći na drva, međutim, naišla je na protivljenje čak i unutar same vlade. Na primjer, “Zastupnička skupina SPD-a već je najavila da želi spriječiti zabranu grijanja na drva i pelete u novim zgradama.”

Međutim, vode se polemike je li grijanje na drva uopće “klimatski prihvatljivo”. Savezno ministarstvo okoliša navodi da varanje s drvetom nije klimatski neutralno. Stabla su odvodnici ugljika koji skladište CO2. Masovno krčenje šuma ne samo da uništava biotop, već dovodi i do preranog ispuštanja CO2 u atmosferu.

Njemački Zeleni su protiv drva kao goriva, ali podržavaju korištenje drva kao građevinskog materijala.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. Ima da zaraste u prašumu ,od Ulma di Rügena…i bolje tako,nek se gojimi prehlade…bi’će plandemija k’o
  u priči…dok pogodno uvode nove zakone o plandemiji,gdje WHO odlučuje…
  Tko što
  Koga čega
  S Kim s čim
  Kada ,i koliko dugo…
  Orwell je dobro projiciro planove onomad…kao da ih je i sam negdje uz kavu čitao?
  1984

VEZANO

najnovije