Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNjemačke vlasti uklonile raspelo staro 482 godine sa mjesta održavanja sastanka G7

Njemačke vlasti uklonile raspelo staro 482 godine sa mjesta održavanja sastanka G7

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne žele Božje svjedoke

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u petak se našla na udaru kritika zbog uklanjanja 482 godine starog raspela s mjesta održavanja sastanka G7 u njemačkom gradu Münsteru.

Savezno ministarstvo vanjskih poslova dalo je ukloniti povijesno drveno raspelo s mjesta održavanja konferencije u Münsteru kao dio većeg redizajna gradske vijećnice, rekao je glasnogovornik ministarstva u petak u Berlinu. Baerbock, iz Zelenih, nije bila uključena u to pitanje, rekao je.

“To nije bila svjesna odluka, sigurno ne politička odluka, ali očito organizacijska odluka”, komentirala je Baerbock u petak nakon sastanka sa svojim kolegama iz G7. Sviđalo bi mi se da ga nismo pospremili.”

Unatoč tome, konzervativni demokršćani kritizirali su taj potez kao neosjetljiv na tradiciju i povijest. Markus Söder, bavarski državni premijer iz Kršćansko-socijalne unije (CSU), koji je u prošlosti kontroverzno naredio da se raspela objese na javnim zgradama u Bavarskoj, požalio se u tweetu da se to ne bi dogodilo ni u jednoj drugoj zemlji i upitao: “Je li ovo je nova vanjska politika?”

Thorsten Frei, visoki član Kršćansko-demokratske unije (CDU), rekao je da “samo oni koji stoje iza vlastite tradicije i društvenog karaktera mogu također pristupiti drugima otvoreno i samouvjereno”, prenosi Welt. Frei je tvrdio da je “kršćanska slika čovjeka upravo zajednička osnova liberalnih i ustavnih demokracija zemalja G7”.

Baerbock je ugostila ministre vanjskih poslova Francuske, Italije, Japana, Kanade, SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva jer Njemačka trenutno predsjeda G7. Čelnici su, među ostalim, razgovarali o posljedicama za Europu ruskog napada na Ukrajinu, transatlantskoj suradnji i odnosima s Kinom.

Smatra se da gradska vijećnica u Münsteru ima veliku simboličku vrijednost za kršćanstvo u Europi jer je bila mjesto pregovora o povijesnom Vestfalskom miru. Sporazum je okončao razorni Tridesetogodišnji rat koji se vodio zbog vjere diljem kontinenta.

Provjeri/politico.eu

Foto naslovnice: screenshot ussanews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

2 KOMENTARI

 1. Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier ponovo zahtjeva uvođenje “obavezne socijalne službe”. I to sada za svakoga, tojest za sve stanovnike Njemačke.

  Steinmeier je već ljetos prvi put bio predložio uvođenje takozvane obaveznog služenja socijalne službe samo za mlade osobe nakon završetka srednje škole i to jednu godinu. Poput obaveze služenje vojnog roka. Odnosno ranije civilne službe vojnog roka, koja je postojala za one mladiće, koji nisu htjeli vojno služenje roka sa oružjem u ruci.

  Međutim sada on predlaže uvođenje obaveze socijalne službe za svakoga, neovisno o dobnoj starosti. Čak je napomenuo da to važi i za “starije ljude” I sada ne spominje samo jednu godinu obaveze socijalne službe, već sada govori neodređeno samo o “socijalnom obaveznom vremenu”.

  O čemu se ovdje ustvari radi?
  O pokušaju uvođenja ropstva na mala vrata, malo pomalo!

  Ovo nije nimalo pretjeriavnje, već brutalna realnost.
  Ako se znaju planovi svjetske elite za veliki reset i ako se zna koliko je ta elita zla, onda ništa nije nerealno. Tojest oni su u stanju napraviti svaku moguću gadost, za ostvarivanje svog cilja, stvaranje jedne svjetske robovlasničke države.

  Zato dakle, ni ovaj prijedlog Steinmeiera nije slučajan. Već je planiran od strane onih koji iz pozadine vuku konce i planiraju veliki reset. I ovo spada u eksperimente po metodi “Overtonovog prozora” i onda političari i mediji diskutiraju o tome i čeka se kakva će biti reakcija javnosti.

  Naravno sve to, kao i ovaj prijedlog Steinemiera je uvijek podmuklo upakovano u celofan nekakve dobrobiti, dobročinstva za sve, za cijelo društvo., Da se svi, svaki pojedinac malo žrtvuje za dobrobit sviju. Uz to je sve popraćeno ljigavom patetikom- da živimo u teškim vremeinma vremenima krize, da nam treba zajedništvo i slično, da bi se izišlo iz krize, dakle svi trebaju dati svoj doprinos.

  U Njemačkoj, kao i u mnogim drugim zemljama Zapada i EU-a, je veliki nedostatak osooblja i radne snage u skoro svim područjima ekonomije i društa. A ponajviše na polju zdravstva i njege starih i bolesnih osoba. U Njemačkoj je taj problem u međuvremenu dostigao nivo totalne katastrofe. Plandemija i cjepljenje su učinili svoje. Cjepivo je očito totalno poharalo osoblje u bolnicama i staračkim domovima, tako da je ogroman tog cjepljenog osoblja stalno na bolovanju. Sada prijeti totalni kolaps sistema. Pojedine bolnice i klinike su pred zatvaranjem i traže državnu pomoć.

  Zato je još ljetos udruženje njemačkih bolnica zahtjevalo ukidanje obaveze cjepljenja za bolničko osoblje i za osoblje u staračkim domovima, a to odavno zahtjevaju i više njemačkih pokrajina. Još ljetos su i mainstream mediji objavili da se, zbog ogromnog nedostatka osoblja, i necjepljenjom osoblju dozvoljava da rade u većini njemačkih bolnica. A zbog toga je sada skoro sigurno, da će obaveza cjepljenja za bolničko i njegovateljsko osoblje, koja ističe krajem godine, biti ukinuta, tojest neće više biti produžena. To je najavio i glasnogovornik Liberala, koji su u vladajućoj trojnoj koalciji.

  Ali u drugim područjima je nedostatak radnika katastrofalan. I ovdje je cjepivo očito učinilo svoje. Prema službenim poodtacima od prije 2 mjeseca, nikada u poslijeratnoj povijesti Njemačke, nije bilo ovoliko ljudi na bolovanjima. Iako se to u mainstreamu i dalje nevješto i jadno pokušava objasniti sa navodnim valovima korone, međutim sasvim je jasno da je u pitanju katastrofalni učinak cjepiva. Također je veliki nedostatak radnika u prometu: u zračnim lukama, željeznici, prometu i gradskom prometu, ugostiteljstvu, kao i u industriji, itd.. Skoro svuda.

  I sada dakle, radi se o tome, da mafija koja je i stvorila cijelu krizu, želi pokušati podmuklo, zapakovano u celofan zajedništva i međusobnog pomaganja i dobročinsstva u “kriznim vremenima”, to da se pod pojmom “obaveza socijalne službe”, faktički uvede prislini rad za sve stanovnike, tojest ustvari ropstvo!
  Ponajprije dakle, osoblje za bolnice i staračke domove, ali i radništvo za skoro sva područja gospodarstva. Nije teško pretpostaviti, da bi, ako bi to npr. prošlo, da svaka osoba mora služiti “socijalnu službu” bezplatno, kao što je obaveza služenja vojnog roka, da bi se to od početne “socijalne službe” za društvo, brzo proširilo naa sva druga područja, Naprimjer, u poljoprivredi, berba i sjetva. Još prije plandemije u Njemačkoj, na velikim farmama bilo je problema nedostatka radne snage, pa npr. za sađenje šparoge, berbu jagoda, jabuka, i slično , kao i u velikim tvornicama za preradu mesa, te poslove velikom većinom obavljala je jeftina radna snaga iz Poljske, Bugarske, Rumunjske, itd., ali i iz država koje nisu članice EU-a, sezonski radnici par mjesci ljeti ili u jesen.
  I sada bi, sa “obaveznom socijalnom službom”,. tojest prisilnim bezplatnim radom, – taj problem bio rješen za sva područja ekonomije i društva.
  Ali to je ustvari ono, kako zla mafija okultnog globalističkog kulta, zamišlja i planira da bude sa svim ljudima na svijetu, Sa svim “beskorisnim izjelicama”. Da svi ne posjeduju ništa i da svi budu bespravni robovi na (digitalnim) lancima.

  Naravno da je ovaj prijedlog Steinmeiera još dakle na početku, tek na početku metode “Overtonov prozor”, ali treba biti oprezan sa svim njihovim namjerama. Iza svake namjere, svakog prijedloga, zahtjeva, u to svatko može biti siguran, nema ničega dobrog već se tu uvijek krije nešto podmuklo i zlo za sve nas.

  Predsjednik Steinmeier inače nije biran od strane naroda, tojest stanovnika Njemačke, već od elite. U Njemačkoj se predsjednik ne bira direktno na izborima, već ga biraju zastupnici parlamenta između sebe, što je ustvari farsa od demokracije. I ovo pokazuje kolika je drskost i bahatost te klike. Dakle, ni od koga neizabrani kvazi predsjednik zahtjeva od svojih “podanika” da svatko od njih bude prisiljen na prisilini rad, tojest “socijalno služenje”.

  jedan link o ovoj vijesti iz mainstream medija

  https://www.tagesspiegel.de/politik/nicht-nur-fur-jugendliche-bundesprasident-steinmeier-halt-an-sozialem-pflichtjahr-fest-8840500.html

 2. a ovo zbog raspela, što se sada javlja CDU, koja nije nikakva demokršćanska, već demon-kršćanska stranka je licemjerje od kojega mi se gadi i povraća..
  stranka koja je odavno postala karikatura, koja u članu predsjedništva ima deklariarnog homića, Jensa Spahna, Schwabovog učenika iz WEF-a, bivšeg fašističkog ministra zdravlja u najgore vrijeme plandemije 2020. i 2021.

  O Merkelici kvazi-kršćanki, ustvari sotonistici, ne treba ni trošiti riječi

  a najveći licemjer i totalni ološ ovdje je Markus Soeder, bavarski premjer i predsjedik CSU-a.
  Taj je bio najveći tvrdolinijaš i oštromjeraš za vrijeme plandemije u njemačkoj. Drzak, bahat, bezobrazan- njihova verzija Milanovića, glumio je samozvanog bavarskog šerifa i u Bavarskoj uvijek najprvi uvodio najstrože i najluđe mjere, čak i obavezu maske vani na otvorenom.
  Ova prepredena ljiga u službi globalističkog kulta, već je prije 5 godina, izvodio šou, mahajući raspelom u ruci i vičući,. neće nama ljevičari i ateisti oduzimati stoljetno pravo držanja raspeća u službenim prsostorijama u Bavarskoj..
  Ali malo kasnije nakon toga, ljiga je posato gori ljevičar o da samih ljevilčara i od Antife. U prvim redovima borbe protiv navodnih desničara i ekstremista..
  a onda je za vrijeme plandemije, pokazao svoje pravo podmuklo lice kabalinog glumca, lažnog kršćanina i lažnog desno-konzervativca.. kada je dakle bio najveći plandemijski ekstremist u Njemačkoj. Koji je dao otkaz i vlastitom savjetniku bavarske vlade za mjere korone prošle godine, Friederichu Puerneru jer je ovaj bio iskren, pa je otvoreno kritizirao sulude Soederove mjere, rekavši: Soeder radi, kao kad netko na stolu vidi roj muha i onda čekićem lupne po muhama, i možda ubije po neku, ali pri tomu uništi cijeli stol..
  Međutim, ljigavi i podmukli Soeder se očito na vrijeme povukao iz redova najvećih plandemijskih tvrdolinijaša i zagovornika cjepljenja, pa je sada među protivnicima novih mjera. naravno jer je lukavac kao prvo uvidio rast sve većeg bijesa među stanovnicima, i kao drugo, ima u vidu naredne pokrajiske izbore da opet postane premjer..

  u svakom slučaju, podlac nad podlacima..
  ustvari i sve ovo je matrix Trumanovog šoua.. Tako da radikalni ljevičari i ateisti, kao ova ateistica Analena Baerbock (također učenica Klausa Schwaba kao i gej-katolik Jens Spahn), opet lijepo mogu glumiti sekulariste i ljevičare, a na drugoj strani, Soeder i banda iz demon-kršćanskog CDU-a, opet fino mogu glumiti kršćane i konzervatice.. Tako da naivna publika sa obe strane može navijati svatko za svoje..
  isti matrix predstave Truman šoua, kao i kod nas…na jednoj strani “jugo-ljevičari” i sorosčad, kao Možemo, Tomašević i ekipa su tvrdi ljevičari,. ateisti, crkvomrsci, a na drugoj strani, HDZ, Domovinski pokret, U ime obitelji, Vigilare..itd su kao branitelji kršćanskih i domoljubnih vrijedniosti..međutim za vrijem plandemije, i jedni i drugi su, čast izuzetcima podržavali plandemiju i mjere i nisu pisnuli protiv cjepljenja

  i tako i u njemačkoj i kod na imamo isti ideološki sukob za naivnu publiku truman šoua, da se zabavi sa time, dok se u pozadini odvijaju planovi velikog reseta, porobljavanja, digitalnog novca i sveopće digitalne kontrole

VEZANO

najnovije