Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNorveška, Švedska i Izrael su partneri u testiranju digitalnih valuta

Norveška, Švedska i Izrael su partneri u testiranju digitalnih valuta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

CBDC

Središnje banke Izraela, Norveške i Švedske, kao i Banka za međunarodna poravnanja (BIS), udružile su se na projektu pod nazivom Projekt Icebreaker (ledolomac), kako bi testirale izvedivost digitalnih valuta središnje banke (CBDC) za prekogranična plaćanja.

Svrha projekta Icebreaker je omogućiti brza prekogranična plaćanja pomoću CBDC-a po znatno nižoj cijeni u usporedbi s postojećim sustavima.

Projekt će stvoriti središte u kojem banke sudionice mogu testirati ključne funkcije i izvedivost svojih CBDC-ova s ​​dokazom o konceptu.

Povezano: Nove digitalne valute koje nameće globalna „elita“ uništavaju privatnost i dozvoljavaju jaču kontrolu

Središnja banka Švedske, Sveriges Riksbank, razmatra izdavanje CBDC-a koji su nazvali e-krona.

“Sveriges Riksbank surađuje u ovom eksperimentu u sklopu projekta e-kruna”, rekao je Mithra Sundberg, voditelj odjela za e-krune Sveriges Riksbank.

„Međusobnim povezivanjem naše trenutne platforme e-kruna, razvijene u testnom okruženju, s drugim zemljama stječemo vrijedne lekcije u vezi s prekograničnim plaćanjima pomoću CBDC-a. Također stječemo bolje razumijevanje važnih izbora dizajna i politika potrebnih za osiguranje prekograničnih funkcionalnosti ako odlučimo izdati e-krunu.”

Izrael se također nada da će Projekt Icebreaker pomoći u razvoju digitalnog šekela.

“Rezultati projekta bit će vrlo važni u usmjeravanju našeg budućeg rada na digitalnom šekelu”, rekao je zamjenik guvernera Bank of Israel Andrew Abir.

“Učinkovita i dostupna prekogranična plaćanja od iznimne su važnosti za malo i otvoreno gospodarstvo poput Izraela i to je identificirano kao jedan od glavnih motiva za potencijalno izdavanje digitalnog šekela.”

Izvješće o Projektu Ledolomac očekuje se u prvom kvartalu 2023.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije