Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upNorveški bunker kao Noina arka globalne "elite"

Norveški bunker kao Noina arka globalne “elite”

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Očuvanje života nakon kataklizme

U Norveškoj, u arhipelagu Svallbard kod Polarnog kruga, nalazi se jedna od najčudnijih konstrukcija koju je elita napravila. Zove se “Globalni trezor sjemena” i tamo se čuvaju sjemena gotovo svih kopnenih biljaka potrebnih za ljudski opstanak. Riječ je o privatnom bunkeru koji se nalazi na otoku Spitsbergen.

Građevina je izgrađena na dubini od 426 metara, smještena na 130 metara ispod razine mora, u području prekrivenom vječnim snijegom u kojem žive samo polarni medvjedi, 1300 km od Sjevernog pola.

Upravljanje se obavlja putem sporazuma norveške vlade “Global Crop Diversity Trust” i “Nordic Genetic Resource Center”.

Ovaj bunker je prava tvrđava, super-tehnološki podzemni trezor opremljen super-sofisticiranim sigurnosnim sustavima, sposobnim da sadrži i do 2,5 milijardi primjeraka sjemena. Inauguriran je s velikom pompom 2008. godine, a za ulazak u ovu pećinu morate proći kroz 5 vrata od nehrđajućeg čelika nevjerojatne debljine. Može izdržati svaku veću kataklizmu.

Postavlja se pitanje zašto je „elita“, prije više od desetljeća, otvoreno i javno uspostavila modernu Noinu arku? Zašto su toliko zabrinuti zbog nestanka kopnenih vrsta na Zemlji? Što točno oni znaju o bilo kakvoj budućoj kataklizmi? Zašto se bave takvom brigom, vještačkim odabirom svega što mora ostati na Zemlji nakon katastrofe?

Ako ste dosad naučili čitati između redaka i shvatili da povijest koju nam podmeću nije stvarna povijest, već samo laži i dezinformacije za potpuniju i uspješniju kontrolu stanovništva, tada vam informacija o ovom bunkeru moraju zvoniti na uzbunu jer se „elita“ očigledno priprema za novu kataklizmu koja bi trebala uništiti život na Zemlji.

Teško je razglabati o tome je li „elita“ ima direktni utjecaj na te „blatopoplavne“ kataklizme kojom resetira čovječanstvo u određenim vremenskim trenucima ili se one događaju uslijed nekih drugih utjecaja, ali evidentno je da se one događaju. Da to shvatite trebaju vam samo vaša osjetila i zdrav razum, te malo logike.

Vrlo je zanimljivo da su prije nekoliko godina povećali ovu zbirku organskog materijala s 50.000 novih vrsta koje su nazvali “povratak”, a radi se povratku mnogih izumrlih vrsta kojima se čudesno počeo puniti norveški bunker. Materijal se skladišti u prostoriji koja se zove “Katedrala” na temperaturi od -180 °C i donosi se iz cijelog svijeta… tako bar kažu. Ali nije objašnjeno odakle je došlo sjeme iz šarže nazvane “povratak”.

Inauguracija ove moderne “Noine arke” tjera na razmišljanje o tome što nam legende govore o drevnom potopu.

Tada, baš kao i danas, svi su gledali svoja posla, a samo je Noa pred svima naočigled radio na izgradnji plovila namijenjene očuvanju života nakon katastrofe. Dakle, upravo kao i danas… ovaj put „elita“ je preuzela Noin alat u svoje ruke i sprema se stvoriti još jedan život nakon katastrofe za koju znaju da dolazi ili je čak i sami planiraju.

Ono što najviše zapanjuje je spokoj kojim sve pripremaju, a da se nitko ne zapita zašto. Zbog toga ne postoji način da se pobudi sumnja širih razmjera.

Pitanje koje se nameće je sljedeće: Ako je netko mislio da će u ovim vremenima biti potreba za modernom Noinom arkom, što je onda od ljudske vrste odabrano i tko će to ovjekovječiti ovu rasu u budućnosti? Možda ljudska vrsta neće nestati, već će se samo ponovno transformirati kroz genetsku manipulaciju u druga bića? Ali ne brinite, oni bi nam sigurno rekli ako smo u opasnosti…

A kako je Noa izgradio tako tehnički zahtjevnu stvar kakvu je izgradio?  Pa, imao je vrlo detaljno razrađen „projekt“… evo što piše u Bibliji:

Postanak 6:14-16 – “Napravi sebi arku od smolastog drvata. Napravi pregratke u arki i premaži je smolom iznutra i izvana. Napravit ćeš je ovako: arka neka bude dugačka 300 lakata, širka 50 lakata i visoka 30 lakata.

Na arki načini prozor kako bi u nju ulazila svjetlost- Taj otvor neka bude 1 lakat ispod krova. Ulaz u arku načini sa strane, a u unutrašnjost napravi donji, srednji i gornji kat.”

Kad čovjek čita doslovne prijevode Biblije, imajući u glavi hollywoodske prikaze, zamišlja jednostavan i primitivan dizajn plovila. No, ako se odmaknete od zadanih dogmi, shvatit ćete o kakvom je zapravo tehničkom čudu bilo riječ. Nekoj vrsti kruzera ili podmornice impresivnih veličina.

Naime, današnji čovjek ne shvaća veličinu Noine arke, ako ne zna biblijska mjerenja pretvoriti u trenutni metrički sustav. Postoje dvije vrste mjerenja za starinski lakat, jedan dužine 52 cm i običan lakat dužine 45 centimetara.

Dakle, Uzme li se u obzir da je korišten ovaj prvi lakat (52 cm), Noina arka je bila duga 156 metara, široka 26 metara i visoka 15,6 metara, što je otprilike tri kata visoka po 5 metara, sve izolirano iznutra i izvana „smolom”. Ova obloga nije napravljena s katranom, već je to bila svojevrsna visokotehnološka izolacija koja je spriječila ulazak vode unutra.

Ovaj brod je bio sav pokriven, nešto kao današnje podmornice i imao je prozor udaljen samo pola metra od krova. Zanimljivo je istaći da je ovaj mastodont imao samo jedna vrata koja su bila hermetički zatvorena (opet kao današnje podmornice)..

Sigurnost cijelog tereta ovisila je o ovim jedinim vratima koja su postojala. Postanak 7:16 – “Nakon toga Jehova za njim zatvorio vrata arke.“ Da bi bili sigurni da je sve sigurno, sam Bog je taj koji zatvara vrata izvana, a kad sve prođe, Noa otvara vrata iznutra.

Postanak 8:13 – “A do prvog dana prvog mjeseca šesto i prve godine Noinog života vode su se povukle sa zemlje. Noa je tada otkrio krov arke i vidio da se površina zemlje suši.” Iz ovog opisa ponovo se može naslutiti sličnost s podmornicom jer je precizirano da je Noa podigao “krov” broda.

U načelu, ovdje se radi o tome što uistinu želi biti spašeno s jedne strane, jer Bog pruža i brine o onome što bi bilo potrebno da ostane nakon velike katastrofe, te o onome što se želi zauvijek istrijebiti.

Po jednoj verziji, spašeni život su morali biti 2 para svake vrste kao što nam kaže Postanak u poglavlju 6. No, u drugoj verziji biblijske priče, mijenja se broj parova – moralo je biti 7 pari čistih i jedan par nečistih.

Nakon što je sve utovareno po planu, Bog zatvara svojom rukom kapiju „genetičkog laboratorija“, koji je trebao sačuvati život za ponovno stvaranje nakon poplave, a otvaranjem vrata na vrhu planine Ararat, oslobađena su bića koja će ponovno naseliti Zemlju.

Što se našeg slučaja tiče, „elita“ očigledno želi preuzeti ulogu Boga, te odlučivati što će i tko preživjeti, a tko će biti istrijebljen.

No, čovjek snuje, a Bog odlučuje!

Provjeri/Gabriela Dobrescu

Foto naslovnice: screenshot surviveuk.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije