Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiNova studija – Bebe rođene u lockdown-u pokazuju znakove kognitivnih poteškoća

Nova studija – Bebe rođene u lockdown-u pokazuju znakove kognitivnih poteškoća

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Teški zločin

Nova irska studija otkrila kako je manja vjerojatnost da bebe rođene tijekom karantene (zbog COVID-a) progovore prije prve godine, u odnosu na djecu rođenu ranije.

Studija, koju je vodio Kraljevski koledž kirurga u Irskoj, otkrila je da „lockdown“ djeca pokazuju uznemirujući niz kognitivnih oštećenja.

Studija objavljena u Archives of Disease in Childhood, usredotočila se na 309 beba rođenih u prva tri mjeseca karantene u Irskoj, između ožujka i svibnja 2020., i testirano je deset stavki u ponašanju na njihov prvi rođendan, a rezultati su zatim uspoređeni s 2000 beba rođenih između 2008. i 2011.

Studija, pod naslovom Postizanje vještina socijalne komunikacije kod beba rođenih tijekom pandemije COVID-19, otkrila je da su „lockdown“ bebe imale 14 posto manju vjerojatnost da će izgovoriti svoju prvu riječ, devet posto manju vjerojatnost da će početi pokazivati ​​i šest posto manju vjerojatnost mahnuti na pozdrav.

Istraživači vjeruju da su maske za lice ograničile sposobnost djece da vide usta ljudi i da se naviknu na izraze lica, što je dovelo do povećanih poteškoća u učenju govora.

Osim toga, smatra se da je zabrana rodbini i prijateljima roditelja da posjećuju djecu doprinijela usporavanju društvenog razvoja.

“Mjere zaključavanja možda su smanjile repertoar govora koji se čuje i prizor nemaskiranih lica koja govore dojenčadi”, navodi se u izjavi istraživača, te se dodaje: “Možda je to također smanjilo mogućnosti susreta s novim predmetima od interesa, što bi moglo potaknuti pokazivanje, i učestalost društvenih kontakata kako bi im se omogućilo da nauče mahati za pozdrav.”

“Također, puno više su puzali… što bi moglo biti zato što su više vremena provodili kod kuće na podu, a ne izvan kuće u automobilima i kolicima”, navodi se u izjavi.

Iako je studija bila samo promatračka, njeni rezultati potvrđuju i druge dokaze da su zatvaranja i nošenja maski imali goleme štetne učinke na djecu.

Studija provedena u Britaniji otkrila je da mnoga djeca koja kreću u osnovnu školu imaju izrazito nerazvijene verbalne vještine, pri čemu mnoga ne mogu ni izgovoriti vlastito ime.

Prema riječima logopeda, nošenje maski uzrokovalo je porast upućivanja logopedu od 364%.

Druga je studija otkrila kako su prosječni IQ rezultati male djece rođene tijekom pandemije pali za čak 22 boda, dok su se verbalne, motoričke i kognitivne performanse također srozale kao rezultat karantene.

Studija objavljena u časopisu Royal Society Open Science otkrila je da su karantene u Velikoj Britaniji uzrokovale kliničku depresiju oko 60.000 djece, a prošle godine je 400.000 djece upućeno stručnjacima za mentalno zdravlje zbog poremećaja prehrane i samoozljeđivanja.

Stručnjaci za obrazovanje ustvrdili su da je prisiljavanje školske djece na nošenje maski za lice izazvalo dugotrajnu psihičku traumu.

Izvješće Ofsteda također upozorava na ozbiljna kašnjenja u učenju uzrokovana restrikcijama karantene.

“Djeca koja su navršila dvije godine cijeli život su bila okružena odraslima koji su nosili maske i stoga nisu mogla vidjeti pokrete usana ili oblik usta tako redovito”, navodi se u  izvješću.

Još jedna studija iz Njemačke otkrila je kako je sposobnost čitanja djece naglo pala u usporedbi s vremenima prije COVID-a zahvaljujući politici zatvaranja.

Sveučilište Johns Hopkins zaključilo je da su globalna ograničenja imala mnogo štetniji učinak na društvo nego što su proizvela ikakvu korist, a istraživači tvrde da su “neutemeljena i da ih treba odbaciti kao instrument politike pandemije”.

Ipak, mnogi zagovaraju vraćanje ograničenja.

Novo izvješće američkog CDC-a naglašava rekordan broj djece koja su sada hospitalizirana zbog uobičajenih prehlada zbog oslabljenog imunološkog sustava.

Podaci CDC-a u skladu su s istraživanjem znanstvenika s Yalea koji su upozorili da nije normalno vidjeti djecu s kombinacijama sedam uobičajenih virusa, uključujući adenovirus, rinovirus, respiratorni sincicijski virus (RSV), ljudski metapneumovirus, gripu i parainfluencu, kao i COVID-19.

Maske su ogroman zločin napravljen djeci!

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije