Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeNovi Svjetski Poredak više nije teorija zavjere

Novi Svjetski Poredak više nije teorija zavjere

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ima jedan svijet…

Kada je Irak 2. kolovoza 1990. godine izvršio invaziju na susjedni Kuvajt, SAD su pod tadašnjim predsjednikom Georgeom Bushom poduzele hitnu vojnu intervenciju. Već sredinom sljedećeg mjeseca Bush se osjećao dovoljno snažno da u Kongresu proglasi pobjedu i izbacivanje iračkih snaga iz Kuvajta, kazavši pritom da s druge strane iračkog poraza čeka “Novi svjetski poredak”, kojeg je predstavio kao “razdoblje međunarodne suradnje i mira u kojem vladavina prava zamjenjuje vladavinu džungle”.

Pojam je pustio korijenje među globalistima diljem svijeta, a u narednim godinama postalo je jasno da zapadne elite djeluju u cilju njegove uspostave. Svjetski ekonomski forum, ta košnica globalista i nadobudnih mladih autokrata, često je koristio izraz kako bi označio preoblikovanje svijeta na način koji bi bio koristan za njih, no ne nužno i za njihove vlastite zemlje i narode.

Gotovo sve značajnije što se događalo na svjetskoj sceni, od ratova, ekonomskih i gospodarskih manipulacija, prebacivanja proizvodnja u zemlje trećeg svijeta, svrgavanje pojedinih vlada, sve je vođeno u tom cilju.

I dok se taj izraz dosada izbjegavao u “mainstreamu”, ovog tjedna ga je odjednom (ne)namjerno oživio Joe Biden, koji je bio američki senator u vrijeme kad ga je Bush prvi put upotrijebio.

U obraćanju u vezi rastuće krize u Ukrajini, Biden je dao svoje primjedbe tijekom govora prije tromjesečnog sastanka izvršnih direktora poslovnog okruglog stola (Business Roundtable’s CEO Quarterly Meeting), u kojem je rekao da su događaji koji se trenutno odvijaju u svijetu generirali “značajne prilike za neke stvarne promjene” u svjetskoj ekonomiji.

“A sada je vrijeme kada se stvari mijenjaju. Idemo, tamo će postojati novi svjetski poredak i mi ga moramo voditi i moramo ujediniti ostatak slobodnog svijeta u tome”, rekao je Biden.

S obzirom da ovu izjavu nisu prenijeli glavni državni mediji, a koji su u kontroli upravo globalista, može se zaključiti da ovo što je izgovorio američki predsjednik nije bilo baš po volji globalnih moćnika i ekipe iz WEF-a, te da je Biden malo „pobjegao s konca“ svojim „lutkarima“ iz sjene.

No, s druge strane, možda je baš njegova izjava imala za cilj označiti prekretnicu i izlazak iz sjene dosada vrlo skrivenih namjera globalista.

Uglavnom, bilo kako bilo, ali ostali smo bez još jedne teorije zavjere…

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije