Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiNovo izvješće kaže da je europsko „najtoplije ljeto“ odnijelo 20.000 ljudskih života,...

Novo izvješće kaže da je europsko „najtoplije ljeto“ odnijelo 20.000 ljudskih života, ne “cjepivo”…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Biser do bisera…

Prema novom izvješću, više od 20.000 smrtnih slučajeva viška zabilježeno je u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji tijekom toplinskih valova ovog ljeta.

Prekomjerni smrtni slučajevi su broj smrtnih slučajeva iznad onog što bi se očekivalo u „normalnim“ uvjetima na temelju povijesnih podataka… od svih uzroka.

2022. je bilo uzastopno najtoplije ljeto u Europi u zabilježenoj povijesti, a prema tumačenju „znanstvenika“ uzrok ovim visokim temperaturama je jedino i nedvojbeno „klimatska kriza“.

Iako se sugerira da su klimatske promjene, globalno zatopljenje ili kako god to već nazvali, odgovorne za ljetnu prekomjernu stopu smrtnosti, uvođenje eksperimentalnog „cjepiva“ niti se ne spominje kao mogući uzrok.

Kako izvještava Mail Online, samo u Engleskoj i Walesu je zabilježen 3.271 višak smrti između 1. lipnja i 7. rujna ove godine, prema Uredu za nacionalnu statistiku.

Iako to nisu bili smrtni slučajevi posebno povezani s vrućinom, to je bilo 6,2 posto više od petogodišnjeg prosjeka, a više ih je bilo zabilježeno u toplijim danima.

Dr. Eunice Lo, istraživačica klime na Sveučilištu u Bristolu, rekla je da je oko 2000 dodatnih smrti u Engleskoj svake godine u prosjeku povezano s toplinskim valovima. Evo nekih njenih pamflet-izjava, a vi izaberite svojeg favorita:

“Toplinski valovi postaju sve češći i intenzivniji kako se zemaljska kugla zagrijava, tako da u budućnosti možemo očekivati ​​više i toplijih toplinskih valova. 

Znanstvenici su mnoge prošle toplinske valove povezali s klimatskim promjenama koje je uzrokovao čovjek. 

To znači da je vjerojatnije da će se opaženi toplinski valovi povećati ili biti intenzivniji zbog ljudskih emisija stakleničkih plinova.

Ekstremne vrućine mogu biti opasne za ljudsko zdravlje.“

U ponedjeljak je zdravstvena agencija francuske vlade, Santé Publique France, otkrila da je u ljeto 2022. u zemlji zabilježeno 10.420 smrtnih slučajeva viška.

Svaki četvrti smrtni slučaj zabilježen je tijekom jednog od tri intenzivna toplinska vala, koji su trajali ukupno 44 dana tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Ove smrti nisu bile nužno povezane s vrućinom, no brojke su bile 20 posto veće u regijama s crvenim upozorenjem na toplinski val.   

Španjolskoj je bilo 4655 dodatnih smrtnih slučajeva zbog ekstremnih vrućina između lipnja i kolovoza, a u Njemačkoj 4500.

Dr. Friederike Otto, klimatska znanstvenica s Imperial Collegea u Londonu, rekla je:

„Toplinski valovi jedna su od najvećih prijetnji klimatskih promjena. 

Visoke temperature odgovorne su za tisuće smrtnih slučajeva diljem svijeta svake godine, od kojih se o mnogima premalo prijavljuje. 

Unatoč ovim neodoljivim dokazima, još uvijek postoji mala svijest javnosti o opasnostima koje ekstremne temperature predstavljaju za ljudsko zdravlje.“

Prošli je mjesec studija pokazala da su suše koje se ovog ljeta osjećaju na sjevernoj hemisferi bile do 20 puta veće zbog klimatskih promjena.

A sve to, naravno, jer ste upravo vi neodgovorni… i necijepljeni… 🙂

Provjeri/newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije