Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiOd “najveće mreže dječjih logora 21. stoljeća” u Rusiji do “plišanih medvjedića”...

Od “najveće mreže dječjih logora 21. stoljeća” u Rusiji do “plišanih medvjedića” kratak je put

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Rat za djecu

Tekst je autorski rad Đurđice Antolić objavljen uz dopuštenje.

The Greyzone, nezavisni istraživački portal na svojoj web stranici (ovdje) i na istoimenom youtube kanalu (ovdje), rasvijetljuje slučaj ICC-ova (International Criminal Court) naloga za uhićenje Vladimira Putina.

Naime, glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) Karim Khan izdao je 17. ožujka nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove povjerenice za dječja prava Marije Llove-Belove optuženih za “nezakonitu deportaciju” ukrajinske djece u “mrežu logora” diljem Ruske Federacije. Taj je nalog izazvao val zapaljivih komentara na Zapadu.

Američki senator Lindsey Graham, zagovornik rata protiv Rusije, izjavio je na svom Twiter profilu (ovdje): “ICC ima nalog za uhićenje Putina jer je organizirao otmicu najmanje 16.000 ukrajinske djece iz njihovih obitelji i poslao ih u Rusiju. To je točno ono što je Hitler učinio u Drugom svjetskom ratu.”

Čini se, izvješćuje The Greyzone, da je ICC svoj nalog temeljio na istraživanju YSPH-ova (Yale School of Public Health) HRL-a (Humanitarian Research Lab) pri Sveučilištu Yale. Rad Yale-ova HRL-a financira i vodi Ured za operacije sukoba i stabilizacije State Departmenta, tijelo koje je Bidenova administracija osnovala u svibnju 2022. godine kako bi unaprijedila kazneni progon ruskih dužnosnika.

Izvršni direktor Yale HRL-a Nathaniel Raymond tijekom intervjua s CNN-ovim Andersonom Cooperom, ustvrdio je da njegovo izvješće pruža dokaz da su “tisuće djece u situaciji talaca”. Pozivajući se na holokaust, Raymond je ustvrdio: “Imamo posla s najvećom mrežom dječjih logora u 21. stoljeću.”

No ipak, u intervjuu s Jeremyjem Loffredom, koautorom članka na The Greyzone-u, Raymond je proturječio vlastitim bombastičnim izjavama koje je prethodno iznio medijima o “djeci taocima”. U telefonskom razgovoru s Loffredom, Raymond je priznao da je “velika količina” kampova koje je njegov tim istraživao bila “prvenstveno kulturno obrazovanje – poput, rekao bih plišanog medvjedića” (eng. teddy bear), otkrivši pritom i svoju suradnju s američkim obavještajnim službama.

Yale-ov HRL svoje je istraživanje u potpunosti temeljio na Maxar satelitskim podacima, Telegramovim objavama i ruskim medijskim izvješćima, oslanjajući se na Google prevoditelj da ih protumači, a ponekad je krivo predstavljao članke u svojim citatima. Jedinica koju financira State Department priznala je da nije izvršila nikakvo terensko istraživanje za svoje novine, navodeći da “ne provodi istrage na terenu i stoga nije tražila pristup logorima”.

Slijedi Loffredov skraćeni opis njegova boravka u Rusiji:

Kad sam ja, Jeremy Loffredo, posjetio glazbeni kamp za mlade u Rusiji u studenom 2022., nisam bio svjestan da će američka vlada uskoro iskoristiti altruističke programe poput onoga kojemu sam svjedočio za unapređenje političkog rata.

U to sam vrijeme bio u Moskvi na zadatku za Rebel News, mog bivšeg poslodavca, da vodim intervjue s ljudima na ulici, s prosječnim ljudima po gradu.

U vrijeme mog posjeta, ruska je vlada pretvorila hotel u improvizirani kamp za spavanje za djecu porijeklom iz odcijepljenih republika Donjecka i Luganska. Centar koji sam posjetio, nazvan “Donbas Express”, bio je usmjeren na pružanje klasične obuke djeci zainteresiranoj za glazbenu umjetnost. Roditelji koji su željeli zaštititi svoje obitelji od sukoba kod kuće, upisali su svoju djecu u program.

Tko odgovara za zločin 8 milijuna nestale djece diljem svijeta?

Svake godine u SAD-u nestane 800 tisuća djece; Epidemija pedofilije zahvatila je svijet” naslov je članka iz 2018. godine. Ovaj se broj sastoji od dokumentiranih slučajeva nestale djece, a ne uključuje djecu koja su rođena i odgojena u pedofilskim mrežama i nemaju rodni list. Također ne uključuje djecu useljenike bez dokumenata kojima se trguje preko granice. Diljem svijeta, brojka je bliža 8 milijuna djece nestale i seksualno trgovane od strane međunarodnih pedofilskih lanaca – izvješćuje Newspunch (ovdje).

Što na sve ovo kaže američki umirovljeni pukovnik Douglas Macgregor?

„UN navodi da je negdje između 50.000 i 60.000 ukrajinske djece nestalo. Sada znamo što to znači. Znamo za izopačenu bolest pedofiliju koja je raširena na Zapadu i u Sjedinjenim Državama. Imamo otvorene granice i 2,5 milijuna je napalo ovu zemlju. Neki od njih su došli s kriminalnim namjerama. Također znamo da je veliki broj žena i djece nestao u ovom procesu. Čini se da nitko u Washingtonu, i ne mogu pronaći nikoga u Londonu ili New Yorku, nije nimalo zabrinut zbog toga. Ali to je velika briga za američki narod. Želimo ponovno uspostaviti vladavinu prava. Želimo braniti svoje granice. Želimo vidjeti kraj borbi.

Željeli bismo da se održe mirovni pregovori, ali kao što ste čuli jučer, Jens Stoltenberg je bez sumnje u ime svojih gospodara u Washingtonu i Londonu najavio da Rusija neće imati mira sve dok se efektivno, znate, ne povuče u potpunosti iz Ukrajine. Ovo je apsurdno i besmisleno. Nema šanse da se dogodi, ali to je signal gospodinu Putinu i Rusima da nemaju partnera u pregovorima. To znači da se Ukrajina mora slomiti, i to je tragedija jer to nije nešto što želimo. Ne mislim da je to nešto što Rusi žele. Ali nemaju izbora, ostavili smo ih izvan rampe.” (ovdje)

Provjeri/www.durdicaantolic.com.hr

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije