Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaTop komentarOd poniženja do slave – Odiseja Novaka Đokovića

Od poniženja do slave – Odiseja Novaka Đokovića

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pobjednik

5. siječnja 2022., Novak Đoković je sletio u Australiju i to bez i najmanjeg traga „cjepiva“ protiv Covida u krvi. Australski teniski savez odobrio mu je – uz medicinsko izuzeće – sudjelovanje na prvom teniskom Openu sezone. Ali nakon što mu je viza poništena u zračnoj luci u Melbourneu, tenisač je upao u pripremljenu političko-administrativnu zamku. 

Pet dana zatočen u prostoriji zračne luke i grđen od strane političkih vlasti i covid fašista, Đoković je na kraju izgubio svoje posljednje utočište pred Saveznim sudom, a zatim je, protjeran od strane ministra useljeništva i morao je napustiti zemlju. 

Godinu dana kasnije, prošlog tjedna, svjetski broj 1 vraća se konačnoj pobjedi u John Cain Areni, pokazujući nevjerojatno strpljenje i čeličnu građu, kao predložak kojeg bi trebao slijediti svaki svjesni i budni stanovnik Zemlje.

- Advertisement -

Naravno, treba spomenuti kako nakon ove, desete, pobjede Novaka Đokovića na Australian Openu, main stream mediji gotovo uopće i ne spominju razloge njegova prošlogodišnjeg isključenja s turnira. Ne žele podsjećati na svoje zdušne napore da privole „ovce u tor“ i „ovna“ koji se svemu opirao…. njima na sramotu. 

Otpor covid-fašizmu

Za sve one koji su promicali uvjerenje kako “bez cjepiva, bolest i smrt vrebaju iza svakog ugla”, činjenica da se jedan „obični“ sportaš, iako najveći u svom sportu vjerojatno ikad, može osloboditi ralja covidističke ideologije je bila nepodnošljiva i izazivala je neizdrživu bol.

Ogromni šampion kakav je Đoković nikad se nije ni pokušavao sakriti. Rezervirano, ograničio se na iznošenje činjenica. Proglašen pozitivnim na SARS-CoV-2 u prosincu 2022. nakon PCR testa, na tenisača se više nije odnosila obveza cijepljenja – barem privremeno.

Tadašnji australski premijer, Scott Morrison, nije cijenio ovo izuzeće, ali je morao poštivati tadašnji zakon po kojem se oni koji su preboljeli covid oslobađaju od cijepljenja na šest mjeseci. No, Morrison, poslušnik koji je uveo jedan od najekstremnijih oblika covid-fašizma u svijetu, ne odustaje već orkestrira stavljanje Đokovića na stup srama, te iskušava sve pravne “cake” kako bi onemogućio tenisača da nastupi na turniru.

Kada su se iscrpili svi pravni načini (u početku je sudac Federalnog okružnog suda Australije oslobodio Đokovića, dopustivši mu da igra na turniru), protjerivanje Đokovića naređeno je sa službenim obrazloženjem “Zbog izbjegavanja razvoja raspoloženja protiv cijepljenja u populaciji”.

- Advertisement -

Drugim riječima, protjeran je da bi se izbjeglo da Australci shvate potpunu beskorisnost prisilnog upravljanja „pandemijom“.

Odavanje priznanja

I dok je samo godinu dana kasnije, Scott Morrison, koji je bio na meti parlamentarne istrage i kojem je izglasano nepovjerenje u vladi, nestao sa scene, Novak Đoković je postao neprepoznatljiviji svjetski celebrity otpora „cijepljenju“. Šutljiv, ali odlučan, neumoljiv i siguran u sebe, tenisač je osvojio mnogo više od teniskog turnira.

Zastupnica u Europskom parlamentu Michèle Rivasi, sve je opisala kao “veliku pobjedu za Đokovića koju uvelike duguje njegovom snažnom karakteru nakon što je pokazao svoju sposobnost da koristi svoju slobodnu volju. Osobito u odnosu na cijepljenje protiv Covida -19, nikada nije odustao od ideje slobodnog i informiranog pristanka”.

Dakle, na teniskom planu, Đoković je osvojio svoj 22. Grand Slam. Ali očito je odnio i jednu drugu, punu važniju, pobjedu, a to je pobjeda na političko-medijskoj razini. Jer ne zaboravite, Đoković je bio jedna od najpoznatijih žrtava političke diskriminacije necijepljenih. To je ozbiljno utjecalo na njegove sezone 2021. i 2022., a beskompromisni političari i novinari u mnogim zemljama kritizirali su ga, često i ismijavali. Svima njima, Đoković je dao sjajnu lekciju o poštenju i hrabrosti.

Nažalost, brojni su tenisači na najvišoj razini iskusili zdravstvene probleme i padove u performansama nakon injekcija eksperimentalnog genetskog „cjepiva“ protiv covida, iako je tek nekolicina imala hrabrosti to javno reći, poput Gaëla Monfilsa i Jérémyja Chardyja.

- Advertisement -

Ostali su ili šutjeli kako ne bi bili stigmatizirani ili jednostavno nisu zbrojili dva i dva jer propaganda je bila prejaka za njihove logičke mogućnosti.

Hram Duha

Odanost vlastitim obećanjima i uvjerenjima je prepoznatljiva autentičnost Novaka Đokovića, koji nosi znak velikana. Sljedbenik je holističke medicine i prirodne dijetetike više od desetljeća i to ne skriva. Od tada dominira svjetskim tenisom, kako je objasnio 2013. u autobiografskoj knjizi Winning Service. I zanimljivo, od tada ga i mediji ne vole… zapravo, oni samo odrađuju prljav posao za one koji ga zapravo ne vole, a koji stoje iza pandana prirodnoj medicini i zastupaju sve što je protuprirodno i nezdravo… točkice povežite sami.

Đoković je samo primijenio onu staru istinu, koju svi tako zdušno ponavljaju, a rijetki je primjenjuju, koja osigurava nevjerojatne rezultate i temelji se na dubokom poznavanju tijela, upisanog u sve filozofske tradicije naše civilizacije: „Mens sana in corpore sano“ („U zdravom tijelu zdrav duh“).

Direktor turnira Australian Open Craig Tiley otkrio je da je Đoković odnio pobjedu s… 3 centimetra dubokim napuknućem mišića lijeve tetive koljena. Daleko od toga da je odustao, Đoković je ostao odlučan i odradio to vrlo profesionalno. Tako je usredotočen na sve što radi, svake minute svakog dana. Što jede, što pije, što radi, kako to radi.” 

Ovo djelo jasno nudi primjer i iskrenost u nastojanju koje može ugroziti prizemni, materijalistički diskurs farmaceutske industrije. Odbijanje sustava, ukratko, s diskrecijom i poniznošću ili da parafraziramo pisca Patricka Bessona: “Kad kaže ‘ne’, čovjek ima dojam da to govori šaptom. Ali divovski šapat stvara mnogo buke”.

Promjena je očigledna

Potpora australskih gledatelja ovogodišnjem nastupu Novaka Đokovića dosta govori. Unatoč anketama objavljenim prošle godine, koje su pokazivale da većina želi da tenisač bude protjeran, izgleda da se vjetar okrenuo i kao da je opipljiva inspiracija koju Novak donosi u svim segmentima društva, diljem svijeta.

„Đoković je strpljenje, dosljednost. Odiše poštenjem i pravednošću. Australija je, sa svoje strane, dugo bila u psihozi covida, a sve to kako bi provodila promašenu politiku. Ustrajali su u pogrešci, kao i mi, i danas, s njegovateljima. Đoković je stekao veliku popularnost. Druge sportske ličnosti, ali i glumci, pjevači, umjetnici, njih još čekamo… Đoković je, vjeran sebi, više dobio nego izgubio”, izjavio jeGrégory Luga, učitelj tenisa iz Saint-Denisa.

A budućnost? SAD i dalje zahtijevaju dokaz o dvostrukom cijepljenju protiv Covida pri ulasku na njihov teritorij zračnim putem, s produženjem do svibnja 2023. To bi moglo isključiti Đokovića iz Indian Wells Mastersa 1000 (početkom ožujka u Kaliforniji) i Miamija (krajem ožujka na Floridi).

Oblaci nove prijetnje

Osim ako svjetski broj 1 ne želi prethodno igrati Acapulco Open u Meksiku, prije nego što ode autobusom za Floridu, što bi ga zakonski oslobodilo bilo kakve injekcije. Jer virus očito samo cirkulira zračnim koridorima, ali ne voli cestu! Suočen s ovakvom politikom cijepljenja Novak bi mogao nastaviti svoju Odiseju.

Osim toga, nad Đokovićem se nadvija i jedna nova opasnost, ovaj put politička. Radi se o „problemu“ koji se nedavno pojavio, o čemu su zdušno izvijestili svi mainstream mediji, a to je slika obožavatelja s Đokovićevim ocem iza ruske zastave. Ovaj put zdravstveni „virus“ bi mogao biti zamijenjen „virusom“ rata i mržnje…

No, sigurni smo da će Novak pobijediti i u tom novom „meču“, ako do njega ikad dođe… jer jedno je sigurno, a to je da je Đoković – pobjednik!

Provjeri/francesoir.fr

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

1 KOMENTAR

  1. Isus Krist, Nikola Tesla, Novak Đoković. Prve dvojice nažalost više nema. Duhovnost, Znanost, Sport. A sve ih udružuje VOLJA.

    Gledao sam Gorana Ivaniševića na tekmi. Kako je ponosan bio. Kako sam ja bio ponosan na Gorana. Kakvi to velikani šeću zemljom danas. Ma BRAVO!!!

VEZANO

najnovije