Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPad u autokraciju - Velika pljuska Plenkoviću i vladajućim strukturama u Hrvatskoj...

Pad u autokraciju – Velika pljuska Plenkoviću i vladajućim strukturama u Hrvatskoj od strane Deutche Welle-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U biranom društvu

Prema analizi najveće njemačke medijske kuće, Deutche Welle-u (DW), Plenkovićevu vladavinu obilježilo je ukidanje liberalne demokracije i autokratizacija Hrvatske.

U jučerašnjem članku pod nazivom „Dok autokrati rastu, sumorni podaci o propadanju demokracija“,  DW je donio tekst o trenutnom stanju demokracije u svijetu, u kojem se Hrvatska našla u društvu 12 država koje, prema analizi DW-a, prestaju biti demokracije. Te države su: Brazil, Poljska, Niger, Indonezija, Bocvana, Gvatemala, Tunis, Hrvatska, Češka, Gvajana, Mauricijus i Slovenija.

„Uz ovih 12 zemalja u kojima još uvijek traje kriza demokracije, još 17 ih je izgubilo bitku samo u prošlom desetljeću, uključujući Tursku, Filipine i Mađarsku“, dodaje DW.

Deutsche Welle je analizu napravio na temelju podataka istraživačkog instituta V-Dem, koji sve države svijeta dijeli u četiri demokratske kategorije. Prvu kategoriju predstavljaju liberalne demokracije, drugu izborne demokracije, treći izborne autokracije, a četvrtu zatvorene autokracije.

U prvoj, najboljoj kategoriji se, po očekivanju, nalaze Njemačka, Francuska, SAD, Velika Britanija, Švedska…Hrvatska je po stanju demokracije svrstana u drugu skupinu, gdje joj društvo čine države kao što su Portugal, Namibija, Senegal, Trinidad i Tobago, Slovačka…

Iza Hrvatske se nalaze neke velike nacije kao što su Mađarska, Rusija i Turska.

Hrvatska se nalazi na 46. mjestu u svijetu po demokratskom indeksu, dok se po pitanju deliberativne komponente nalazimo na 82. mjestu!? Riječ je o komponenti koja ukazuje na odnos vlade prema legitimnoj opoziciji, prihvaćanju kontraargumenata i prihvaćanju pluralizma.

Samo usporedbe radi, vlade Gambije i Lesota očigledno prije prihvaćaju i uvažavaju kritike opozicije nego Plenkovićeva vlada u Hrvatskoj.

Moramo priznati da pomalo čudi njemačka kritika Plenkovićevoj vladi, jer se čini kao da on praktički provodi sve što mu se naredi iz centrale EU-a i Berlina. Što se točno želi postići ovom kritikom nije nam jasno. Možda Njemačka na ovaj način šalje nekakvo upozorenje premijeru Plenkoviću, kako ima spremnog novog podobnijeg kandidata za premijera? Hoćemo li na kraju „plakati“ za Andrejem?

Provjeri/DW

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. “Moramo priznati da pomalo čudi njemačka kritika Plenkovićevoj vladi, jer se čini kao da on praktički provodi sve što mu se naredi iz centrale EU-a i Berlina. Što se točno želi postići ovom kritikom nije nam jasno. Možda Njemačka na ovaj način šalje nekakvo upozorenje premijeru Plenkoviću, kako ima spremnog novog podobnijeg kandidata za premijera? Hoćemo li na kraju „plakati“ za Andrejem?”
  —-
  ne treba se čuditi, jer je sve to dio kazališta.
  Ustvarnosti su Deutsche Welle i Plenković na istoj strani. Rade za iste gazde.
  Sve je u jednom istu krugu kulta globalne mafije, u istoj velikoj mreži. Tako i DW.
  DW je njemački državani radio i TV za inozemstvo, slično kao Glas Amerike ili Radio Slobodna Europa, američki propagandni državni mediji za inozemstvo, ili BBC International-britanski propagandni radio i tv za inozemstvo.
  Tako je i DW propagandni medij u službi kulta globalističke mafije, kao i svi ostali veliki mainstream mediji.

  DW ima svoje podružnice u mnogim državama i na mnogim jezicima, tako i svoju podružnicu za regiju. U kojoj rade sve ljevičarsko-globalistički novinari iz svih država regije, treba samo pogledati portal DW-a, na hrvatskom.

  Glavna urednica DW-a (onog glavnog centralnog njemačkog), do 2020. dugi niz godina, bila je Ines Pohl, deklarirana lezba, koja je prije toga bila dugogodišnja urednica radikalno-ljevičarskih njemačkih novina Tageszeitung (Taz) iz berlina, koje su faktički stranačke novine stranke Zelenih. Taz odavo ima probleme sa slabom prodajom, i da bi ih se spasilo od bankrota, još prije 10-ak godina, tadašnje merkeličina vlada dala im je državnu lovu. Dakle, država daje radikalno-ljevičarskim privatnim novinama lovu, da ne bi propale. Jer su im te novine također važne za cijelu propagandu. a bivša urednica propalog taz-a za nagradu je dobila položaj urednice državnog DW-a.

  Sadašnja urednica DW-a, koja je naslijedila Ines Pohl je Manuela Kasper-Claridge.
  Evo prijevoda kratkog odlomka iz njene biografije sa njemačke vikipedije, u kojem se zapravo kaže sve, odkuda vjetar puše: “..Manuela Kasper-Claridge je redovni gost Svjetskog ekonomskog foruma(WEF) u Davosu. Ona je osnovala partnerstva sa WEF-om i Zakladom Klausa Schwaba…”

  ali DW je te svoje ocjene o stupnju dmeokracije u raznim zemljama u svom članku, prenio od instituta V-Dem. ispod nekih grafičkih prikaza na portalu DW-a, piše da je izvor “V-Dem”

  kada se baci pogled na englesku vikipediju, tko i što je taj institut V-Dem, već u prvoj rečenici, biva sve jasnio. evo citat na engleskom:
  “The V-Dem Institute (Varieties of Democracy) is an independent research institute founded by Professor Staffan I. Lindberg in 2014 and is funded by a number of government organizations, World Bank and several research institutions.”

  ha, ha.. dakle, kaže se da je to “nezavisni institut za istražuivanje” a onda se u istoj rečenici kaže, da se financira od strane mnogih vladinih organizacija i SVJETSKE BANKE..
  pametnom dosta.
  Dakle, i ovdje se još jednom vidi, ta mreža kulta globalne mafije i sve je pod njihovom kontrolom i ovaj institut V-Dem, koji kofol ocjenjuje stupanj demokracije..
  Sve je to njihovo tipično kazališe globalnih gospodara kulta. Sa ciljem da se naivnoj neupućenoj javnosti glumi nekakva demokracija i kofol nezavisnost medija.
  Na sličan način, rade kada prave izvještaje o stanju ljudskih prava, velika organizacija za ljudska prava “Amnesty International” ili poznata organizacija za nazavisno novinarstvo “Reporteri bez granica”, koja kofol ocjenjuje stanje nezavisnosti medija u svajkoj pojedinačnoj zemlji, međutim i jedna i druga priopdaju gustoj mreži gospodara kulta, pripadaju istoj mafiji. I financuiraju se od strane pojedinalčnih vlada i velikih koncerna i privatnika, Npr. odavno je poznata stvar da je RBG dobivao ogromu lovu i od Soroseve zaklade.
  Za gospodare kaosa i kulta uopće nije problem, ako treba, zamjeniti nekog političara, iako on njima služi i postaviti drugoga, oni ih mijenjau kao šahovske figure. Dakle, ako bude trebalo, oni mogu namjestiti da Plenković padne, jer je sve veće nezadovoljstvo, nakon izlaska na vidjelo mnogih mućki i velike krađe u milijardama, i postaviti novog. Ali i taj novi opet radi za njih i opet sve ostaje u istom krugu mafije., Po onoj narodnoj “sjašio kurta, uzjašio murta”.takvih primjera ima dovoljno: npr. Cipras i Siriza u Grčkoj prije 7-8 godina, koji su dok su bili oporba kofol grmili protiv tadašnjih grčkih socijalista (grčki SDP) i nea demokratie (grčki HDZ), protiv EU-a, banaka i kada su došli na vlast, nastavili su isto, kao i ranija vlast, i faktički su prodali opljačkanu Grčku lihvarima. I sada je opet na vlasti grčki HDZ, nea demokracia i premjer Micotakis, Bilderbergovac, iz stare grčke lopovske familije Micotakis ( i ćaća mu je ako se ne varam nekda bio premjer)… sve dakle “rodijačka” politika

  Ili slično u italiji, kada su glumci ,zvani “5 zvjezdica” kao nova stranka grmili protiv tadašnje talijanske vlade bankarčića Renzija, protiv EU-a, banaka itd, pa kada su došli na vlast u vladajuću koaliciju, onda su počeli sprovoditi istu politiku kao i ranija vlast, dakle, globalizacija, migracija itd.. a takav je bio i glumac, raniji premjer Conte, kojega su kao navodno nezavisnog, nestranačkog čovjeka za premjera bile odabrale ove kolicijske vladajuće stranke “5 zvjezdica” i Salvinijeva stranka. Onda su i “5 zvjezdica” i Conte, pokazali pravo lice i zabili salviniju nož u leđa i onda se ta vlada raspala. Ali Conte i 5 zvjezdica su , napravili koaliciju sa dojučeršanjim kofol neprijateljima globalističkim socijalistima i demokrašćanima, i Conte je bio pouzdani igrač kulta, Kasnije ga je naslijedio Mario Draghi, stara Rogelefelrova i Goldman Saksova bankarčina i okorjeli mafijaš, koji je sprovodio stroge plandemijeske mjere i koji je dovršio posao,.

  a nešto slično bilo je i kod nas, ono kada je kofol desna Kolinda, pobjedila lijevog Josipovića (što je Krešimir Mišak tada odmah prorekao da će biti tako), pa je onda lijevi Milanović pobjedio Kolindu i sada glumi najvećeg desničara. dakle, gospodari su i ovdje naprosto zamjenjivali igrače.

VEZANO

najnovije