Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPapa Franjo: „Ne postoji cjepivo protiv virusa rata!“

Papa Franjo: „Ne postoji cjepivo protiv virusa rata!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Mudrosti za anale

Papa je usporedio rat u Ukrajini s pandemijom” covida, ali je upozorio da, za razliku od koronavirusa, ne postoji cjepivo za “virus rata”.

Upravo u trenutku “kada smo se usudili nadati da su najmračniji sati pandemije Covid-19 prošli, nova strašna katastrofa zadesila je čovječanstvo”, napisao je Papa Franjo u svojoj poruci za Svjetski dan mira.

“Svjedočili smo napadu još jedne pošasti – još jednog rata, donekle sličnog onom Covida-19, ali vođenog krivim ljudskim odlukama.

Rat u Ukrajini žanje nevine žrtve i širi nesigurnost, ne samo među onima koji su izravno pogođeni, već na raširen i neselektivan način za sve, također i za one koji, čak i tisućama kilometara daleko, trpe njegove kolateralne učinke… trebamo misliti na nestašicu žitarica i cijene goriva”, dodao je Papa.

Papa je tada ustvrdio da ruski rat protiv Ukrajine, zajedno s drugim oružanim sukobima diljem svijeta, “predstavlja nazadak za cijelo čovječanstvo, a ne samo za strane koje su izravno uključene”.

“Dok je pronađeno cjepivo za Covid-19, prikladna rješenja još nisu pronađena za rat”, dodao je Franjo…

“Svakako, virus rata je teže nadvladati od virusa koji kompromitiraju naša tijela, jer dolazi, ne izvan nas, nego iznutra ljudskog srca iskvarenog grijehom.”

Papa Franjo, prije propovijedi, počistimo prvo ispred svojih vrata!

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije