Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPapa Franjo: „Oni koji ne vjeruju u klimatske promjene su budale“

Papa Franjo: „Oni koji ne vjeruju u klimatske promjene su budale“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

O „klimatskim promjenama“…

Papa Franjo je u svom prvom intervjuu američkoj televiziji progovorio protiv onih koji negiraju klimatske promjene, nazvavši ih „budalama“.

U razgovoru s novinarkom CBS-a Norah O’Donnell u Vatikanu ovog tjedna, papa je iznio svoja razmišljanja o nasilju u Ukrajini i Gazi, te o drugim važnim temama. No, kada je razgovor došao do teme klimatskih promjena, na pitanje novinarke što kaže o onima koji ih poriču, papa je izrazio svoje nezadovoljstvo takvim ljudima:

„Ima ljudi koji su blesavi, pa čak i ako im pokažete svoja istraživanja, oni ne vjeruju. Ne razumiju situaciju ili zbog svog interesa, ali klimatske promjene postoje.“

Postavlja se pitanje što to papa točno misli kada priča o onima koji ne vjeruju klimatskom narativu? Misli li i on da su te promjene antropogene (uzrokovane čovjekom)? Iz ove izjave bi se moglo tako zaključiti, jer zašto bi se uopće osvrtao na takve „krivovjernike“ ukoliko one nisu antropogene… događale bi se bez obzira vjerovali svi u njih ili ne… Dakle, papa nam očigledno ima nešto za poručiti u smislu što bismo trebali učiniti da zaustavimo klimatske promjene.

Zanimljivo koliko je ova retorika slična onoj koju nam nameću i globalistički misionari…

Evo na primjer, prema novom izvješću iz ožujka ove godine, klimatske promjene su „izvan granica i predstavljaju definirajući izazov za čovječanstvo!“ Nadalje, Svjetska meteorološka organizacija (WMO) kaže kako je niz „klimatskih rekorda oboreno“, te da su razine stakleničkih plinova, površinskih temperatura, zakiseljavanja oceana, porast razine mora i gubitak leda na Antarktiku eskalirale 2023. godine i to zbog emisija fosilnih goriva.

„Sirene trešte po svim glavnim pokazateljima“, kaže čak i glavni tajnik UN-a António Guterres.

O ratovima…

Zanimljivo je poslušati i što papa Franjo kaže o trenutnim ratnim žarištima, prvenstveno o Ukrajini i Gazi.

Prema njegovim riječima, on „svake noći razgovara sa župom u Gazi kako bi razgovarao o nasilju koje je u tijeku“. Također, kaže kako se hrana u regiju donosi, ali da se za nju stanovnici moraju doslovno boriti. Na pitanje što se može učiniti za milijun djece Gaze koja umiru od gladi, dodao je kako se njima i djeci u Ukrajini mora pomoći:

„Ta se djeca ne znaju nasmiješiti. Ovo je jako teško kada se dijete zaboravi smiješiti.“

I na kraju evo njegove „opće” poruke:

„Molim vas, zemlje u ratu, sve vi, zaustavite rat. Gledajte da pregovarate o miru.“

Kako snažno…

Provjeri/dailymail.co.uk

Foto naslovnice: screenshot dailymail.co.uk

Provjeri

VEZANO

najnovije