Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPilot program praćenja građana i njihovih navika u Velikoj Britaniji

Pilot program praćenja građana i njihovih navika u Velikoj Britaniji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dresiranje

Približavajući se sustavu socijalnog kreditiranja, Velika Britanija koristi grad Wolverhampton za provedbu pilot programa nove aplikacije koja će nuditi nagrade ljudima koji vježbaju i jedu zdravo. Ideja je motivirati ljude da donose zdravije odluke.

Sudionici pilota dobit će nosivi uređaj za zapešće i aplikaciju koja će pružati personalizirane zdravstvene preporuke poput jedenja povrća i više hodanja. Korisnici će dobiti bodove koje mogu unovčiti za potrošačke nagrade poput bonova za hranu, ulaznica za tematske parkove i popusta u kinima.

Shema je to u dijelu napora Ureda za poboljšanje zdravlja i nejednakosti (OHID) za korištenje tehnologije za poboljšanje zdravlja i prevenciju stanja.

“Ovaj je pilot uzbudljiva prilika da vidimo kako možemo osnažiti ljude da naprave zdrave promjene u svom načinu života i potaknuo bih sve odrasle u Wolverhamptonu da se jave i pokažu svoj interes”, rekao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Sajid Javid.

“Sudjelovanje će nam pomoći da bolje razumijemo kako nagrade mogu motivirati ljude da naprave male prilagodbe u svom svakodnevnom životu koje će imati dugotrajan pozitivan učinak na njihovo zdravlje.

Želim ljudima olakšati donošenje zdravih odluka, a Ured za unapređenje zdravlja i nejednakosti pokreće naš plan poboljšanja zdravlja u cijeloj zemlji.”

Mnogi danas svakodnevno koriste nosive „pametne“ narukvice i satove, koji ih podsjećaju da se moraju kretati određeni broj koraka dnevno, popiti određenu količinu vode i slično, pa im ova vijest sigurno neće zvučati kao „nešto posebno“.

No, implementacija ovih tehnologija u svrhu sustavnog praćenja i nagrađivanja željenog ponašanja, putem konkretnih vrijednosnih bonova, ipak je korak više u postizanju većeg stupnja kontrole nad ljudima.

Stavimo li ovo u kontekst vjerojatnih budućih „pandemija“, klimatskih ograničenja, sustava socijalnog kreditiranja, digitalne valute, 15 minutnih gradova i drugih provedbenih planova globalističke agende, stvari postaju puno ozbiljnije…

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije