Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlanovi tehnokrata se ne ostvaruju baš kao su zamislili, ako je suditi...

Planovi tehnokrata se ne ostvaruju baš kao su zamislili, ako je suditi po slučaju Metaverse-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Prazan svijet je tužan svijet“

Facebookov metaverzum “Horizon Worlds”, koji korisnicima omogućuje interakciju u virtualnim svjetovima s avatarom, daleko je ispod očekivanih performansi prema internim dokumentima koje je prikupio Wall Street Journal. Podaci pokazuju da se većina korisnika metaverzuma ne vraća nakon prvog mjeseca, a korisnička baza je u stalnom padu od proljeća.

Facebook (sada poznat kao Meta) prvotno je postavio cilj dosezanja 500.000 mjesečno aktivnih korisnika za Horizon Worlds do kraja 2022., ali je revidirao tu brojku na 280.000 u posljednjih nekoliko tjedana, prema dokumentima tvrtke do kojih je došao Wall Street Journal.

Trenutačni broj mjesečno aktivnih korisnika manji je od 200.000.

Ove brojke su neugodne, s obzirom na to da Facebookovi drugi proizvodi za društvene mreže — uključujući Instagram i WhatsApp — imaju ukupno više od 3,5 milijardi prosječnih mjesečnih korisnika, što je ekvivalentno gotovo polovici svjetske populacije.

Dokumenti tvrtke također pokazuju da se većina posjetitelja Horizon Worldsa obično ne vraća aplikaciji nakon prvog mjeseca. Štoviše, baza korisnika od proljeća kontinuirano opada.

Vezano: Plan je da se do 2030. život kakav poznajemo odvija u Metaverse-u

Horizon Worlds osmišljen je da bude “rasprostranjena zbirka interaktivnih virtualnih prostora, ili svjetova, u kojima korisnici koji se pojavljuju kao avatari mogu kupovati, zabavljati se i raditi”, primjećuje  Wall Street Journal .

“Ipak, rijetko ima djevojaka na ljetnoj zabavi uz bazen Hot Girl Summer Rooftop Pool, a u Murder Villageu često nema nikoga za ubiti”, dodaje Journal.

Interna statistika također ističe da tek 9% virtualnih svjetova posjeti najmanje 50 ljudi, a većina tih svjetova uopće niti ne bude posjećena.

Bez obzira što mislili o svemu, očigledno je da se planovi tehnokrata ne ostvaruju kako su to zamislili, dok virtualnim svijet Marka Zuckerberga – Metaverse prijeti povući njegovo carstvo od više milijardi dolara u vrtlog propasti.

Stvarni svijet očito nije spreman prihvatiti otrcanu virtualnu stvarnost i u potpunosti se predati Matrixu. Ima još nade za čovječanstvo…

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.org

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije