Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upPokušaj rješavanja "klimatske krize" s više biotehnologije je idiotizam, kažu akademici

Pokušaj rješavanja “klimatske krize” s više biotehnologije je idiotizam, kažu akademici

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Krive pretpostavke, krivo rješenje

Jedini način da se zaustavi promjena klime, kažu fanatici, je zabrana nafte, plina, mesa i slobode, kao i nastavak razvoja novih oblika biotehnologije koja će zamijeniti prirodu. Ima li vama ovo ikakvog smisla? Jer to sigurno nema akademicima Sveučilišta Canterbury (Novi Zeland) Tessi Hiscox i prof. Jacku Heinemannu.

U članku koji su zajedno napisali, a koji je objavljen 29. studenog, Hiscox i Heinemann objasnili su da biotehnološki pristup globalnom zatopljenju “odgađa pravi napredak”. Ovaj “poticaj tehnologije”, kako ga nazivaju, više će nego vjerojatno propasti jer je “cijevovod za tehnologiju spasa dugačak, a korist je hipotetska.”

Baciti više biotehnologije na situaciju samo se bavi simptomima klimatskih promjena, navodi dalje novina. Ne čini ništa za rješavanje temeljnog uzroka “degradacije okoliša”, koji je ironično djelomično uzrokovan biotehnološkim “rješenjima” kao što su genetski modificirani (GMO) usjevi prskani štetnim kemikalijama.

Velik dio zemlje već je obilato zasićen svim tim biotehnološkim otrovom, a sada klimatska brigada želi da se više toga razvije kao rješenje. To je besmisleno, a ipak je najbolji put naprijed, rečeno nam je.

Vezano: Zahvaljujući CO2, čiju stvarnu ulogu globalisti izokreću zbog agende „klimatskih promjena“, Zemlja postaje sve zelenija

Iako ima nešto za reći o tehnološkoj prilagodbi neočekivanim ili neželjenim promjenama u našem svijetu, gotovo je uvijek bolje pokušati surađivati ​​s prirodom i prilagoditi se njezinim promjenama, nego pokušavati promijeniti prirodu kako bi se prilagodila onome što neki klimatski ekstremisti žele.

Istini za volju, ne postoji nešto poput klimatskih promjena koje je uzrokovao čovjek i svijet nije u krizi – barem ne u krizi koju mogu riješiti ljudi. Oni koji to tvrde traže novčane potpore ili jednostavno pripadaju Kultu klimatskih promjena i žele nametnuti svoju religiju svijetu iz osobnih razloga.

Kakav god slučaj bio, Hiscox i Heinemann su u pravu: biotehnologija nije rješenje. A oni koji misle drugačije ne bi trebali primati novac od poreznih obveznika da istražuju svoje smiješne potrage.

Vezano: Klimatska zaključavanja – Evo kako bi to moglo izgledati

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije