Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaTop komentarPoslušajte što kaže Jordan Peterson o Putinu, ratu, ekološkoj „kataklizmi, totalitarizmu…

Poslušajte što kaže Jordan Peterson o Putinu, ratu, ekološkoj „kataklizmi, totalitarizmu…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Uvijek zanimljivo razmišljanje

Najutjecajniji intelektualac Zapada, kako ga je titulirao New York Times, dr. Jordan Bernt Peterson je kanadski profesor emeritus na Sveučilištu u Torontu, klinički psiholog, autor i medijska osoba, koja izaziva pažnju javnosti zbog svojih kulturalnih i političkih stavova, koji se često nazivaju konzervativnim, iako sam sebe doživljava kao klasičnog britanskog liberalna i tradicionalista.

U svom znanstvenom i nastavničkom radu Peterson se posebno bavi neuroznanošću, evolucijskom biologijom, psihologijom religije, mitologijom, političkim ideologijama (s posebnim naglaskom na marksizam/socijalizam), ali i filozofijom i književnošću 19. i 20. stoljeća.

Ono što Petersona čini jedinstvenim njegova je erudicija i sposobnost da lako spoji i najsloženije i najproturječnije teme, poput osobne odgovornosti, životnih vrijednosti, religije i smisla života.

Znanstvenik i sveučilišni profesor postao je globalno popularan objavom niza kratkih videozapisa u kojima kritizira vladu Kanade zahtjevom za promjenom Zakona o ljudskim pravima i kaznenog zakona C-16 kojim se uvodi rodna ideologija.

U jeku globalne krize uzrokovane širenjem COVID-a 19 napao je “totalitarnu državu”, za koju kaže da je nastala kao odgovor na COVID-19, a doveo je u pitanje i primanje samog cjepiva protiv COVID-a 19.

„Mislio sam, cijepit ću se i država me više neće gnjaviti. Ali gnjavaža nije prestala. Iako sam cijepljen, i dalje se moram kao i svi Kanađani testirati na COVID-19 kad putujem između Kanade i SAD-a, i dalje moram nositi masku u zatvorenim prostorima u Ontariju, gdje predajem na Sveučilištu u Torontu.“

Kritizirao je ograničenja koja su nametnuli kanadski dužnosnici zbog velikog broja slučajeva zaraze virusom i to je nazvao “totalitarizmom”.

Peterson nije osoba koja ide niz dlaku onima koji sebe doživljavaju „progresivcima“…dapače, često je osporavan s njihove strane jer ne nasjeda na njihove agende…borac je protiv političke korektnosti.

U ovom kratkom isječku Jordan Peterson govori o Putinu, ratu u Ukrajini, ekološkoj „kataklizmi“ za koju nije baš „zagrizao“, te općenito o totalitarizmu.

Izvor videa: SimunNewsRoom

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije