Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upPrava istina o Ursuli von der Leyen?

Prava istina o Ursuli von der Leyen?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kad Schwab dobro razmjesti svoje pijune…

Od početka karijere, kao lokalne izabrane dužnosnice, do izbora za predsjednicu Europske komisije, meteorski uspon Ursule von der Leyen obilježen je smicalicama, kontroverzama i skandalima. Njemačka političarka, od koje se očekivalo da zauzme najviše savezne položaje (do kojih se nikada nije uspjela popeti), od svog vremena u Ministarstvu obrane konstantno se probijala. Njeno se ime još uvijek povezuje s cijelim nizom velikih skandala, od katastrofalnog upravljanja proračunom do loše administracije u kontekstu SMSGatea, povezanog s kupnjom Pfizerova „cjepiva“ protiv Covida.

Copy-Paste plagijat

Ursula von der Leyen diplomirala je matematiku i prirodne znanosti 1976. Između 1977. i 1980., pohađala je nekoliko studija ekonomije, uključujući London School of Economics na kojem je diplomirala 1978. Diplomirala je i medicinu na Sveučilištu u Hannoveru, obranivši diplomski rad 1991. godine, a sedam godina kasnije postala je liječnica. Titula je dovedena u pitanje 24 godine kasnije, kada je jedna web stranica u rujnu 2015. objavila da je na 27 stranica njezinog rada otkrila plagijate…

S medicinskom diplomom u ruci, nakon rođenja kćeri blizanki, preselila se u Stanford u Kaliforniji, gdje je njezin suprug Heiko von der Leyen bio zaposlen na sveučilištu.

Još jedna tatina djevojčica, odgovorna za obitelj

Vrativši se u Njemačku, od 1998. do 2002. bila je znanstveni asistent i predavačica na sveučilištu na kojem je sedam godina prije toga stekla diplomu. Članica Kršćansko-demokratske unije (CDU) od 1990., Ursula von der Leyen nije ušla u politiku sve do 2001. Izabrana je u skupštinu regije Hannover, a dvije godine kasnije postala je, u 44. godini, zastupnica u skupštini Donje Saske, gdje je njezin otac, Ernest Albrecht, služio kao ministar-predsjednik (1976.-1990.). 

Njezin uspon je brz i zastupnica slijedi očeve stope. U njenoj karijeri izmjenjuju se uspjesi i neuspjesi. Dospjela je do mjesta ministrice Donje Saske, odgovorne za obitelj, kojeg je obavljala dvije godine. Godine 2005. Angela Merkel, upravo izabrana kancelarka, imenovala ju je svojom saveznom ministricom obitelji. 

Potom je organizirala brojne reforme njemačke obiteljske politike, uspostavljajući roditeljsku plaću i potičući gradnju jaslica. No njen je mandat završio kontroverzama. Nakon što je branila blokiranje web stranica s dječjom pornografijom, dobila je nadimak “Censursula”.

Nije blistala u obrani

Imenovana saveznom ministricom rada 2009., očekuje se da će, kao i njezin otac 1979., naslijediti Horsta Köhlera, saveznog predsjednika u ostavci. Vladajuća koalicija na kraju je preferirala Christiana Wulffa. Tijekom mandata laburista izabrana je za potpredsjednicu Kršćansko-demokratske unije (CDU) kojom predsjedala Angela Merkel. Potonja ju je 2013. imenovala saveznom ministricom obrane. Ursula von der Leyen prva je žena koja je pristupila ovoj poziciji i njezino ponovno imenovanje u vladu Merkel 4 značilo je da će ju sada smatrati nasljednicom “Mutti” (majkom).

U Obrani ona gomila kritike, kontroverze i skandale. Pod njenim mandatom, Berlin je odlučio da Ukrajinu ne opskrbljuje oružjem tijekom sukoba s Rusijom, oslanjajući se na diplomaciju. Ali prekida s njemačkom tradicijom da se vojna oprema ne izvozi u zonu sukoba, naoružavanjem kurdskih i iračkih oružanih formacija protiv Daesha. Ali upravo upravljanje proračunom ministarstva umanjuje njenu popularnost. Nijemci je svrstavaju među dvije najmanje kompetentne osobe u vladi.

Bez transparentnosti, ali punih kofera

Izvješće parlamentarnog istražnog povjerenstva otkrit će 2019. da je nekontrolirano proćerdano gotovo 100 milijuna eura u korist privatnih konzultanata, savjetnika i podizvođača, koji su često odabirani bez raspisivanja natječaja. Za svoje protivnike, plavokosa dama, navikla na sastanke Bilderberga, potpuno je podbacila kao ministrica obrane, ona koja se svojim dolaskom precizno obvezala da će bolje upravljati proračunom ovog resora. Osim toga, konzultantski ugovori su prikriveni, navodi se u izvješću koje su prenijeli njemački ili briselski tisak, bliske veze između viših dužnosnika i lobista. Proceduralni nedostatak koji nikada neće prestati nositi u svojim koferima.

Nakon parlamentarnog odbora, red je na Savezni revizorski sud da kvalificira ove troškove kao “upitne”. Ursula Von der Leyen prepoznala je “pogrešku” 2018., no ova ju je afera zatekla i nakon ostavke, 2019., godine u kojoj je izabrana za predsjednicu Europske komisije, u kojoj je njezin otac bio državni službenik od 1958.

Njena kandidatura izaziva jezu u ljudima. Prekida se s navikom predlaganja nositelja liste prvoplasirane stranke na europskim izborima. Bivša njemačka ministrica obrane ne pomaže svom slučaju tijekom saslušanja u Europskom parlamentu i gubi, u procesu, glasove određenog broja zastupnika u Europskom parlamentu. Ipak je izabrana s 51,3% glasova u srpnju 2019. Predana je učiniti Europu “prvim ugljično neutralnim kontinentom” do 2050. kroz “zeleni dogovor” i održivi plan ulaganja od 1000 milijardi eura. “Dogovor” mnogo puta predstavljen u Davosu tijekom Svjetskog ekonomskog foruma, čiji je Ursula von der Leyen član Upravnog odbora.

Na čelu EK, osumnjičena je za nepotizam i sukob interesa. Prvo ju je sustiglo vrijeme u Ministarstvu obrane, s pozivom na saslušanje u veljači 2020. u Bundestagu. Prvi “SMS Gate” (SMS afera, op. urednika) izbio je, kada je drugo parlamentarno izvješće objavilo da su razmjene predsjednice Europske komisije, koje je istražni odbor smatrao dokazima, bili su zataškani. 

SMS koji puni džepove

U siječnju 2022. ponovno je izbio još jedan skandal, ovaj put povezan s upravljanjem „pandemijom“ Covida. Ursula von der Leyen žestoko se kritizira zbog nedostatka transparentnosti u pregovorima o kupoprodajnom ugovoru za više od 18 milijardi doza cjepiva Pfizer/BioNTech, nabavljenih po vrlo visokim cijenama. Pregovori s Albertom Bourlom, izvršnim direktorom Pfizera, vođeni su mjesecima putem SMS-a kako je otkriveno u travnju 2021. 

Europska komisija je odbijala otkriti ove tekstualne poruke, tvrdeći da nema snimku, pod izlikom da SMS poruke ne podliježu propisima koji se odnose na transparentnost europskih institucija i stoga nisu sačuvane. U listopadu 2021. Ured europskog javnog tužitelja najavio je otvaranje istrage o ovom predmetu. U siječnju 2022., nadzorni odbor EU-a, na čelu s pravobraniteljicom Emily O’Reilly, proglasio je EK krivom za “lošu administraciju”, opisujući odbijanje Komisije da pruži SMS poruke kao “alarmni signal”. 

Nepotizam, nepotizam, nepotizam…

Ostaje li Ursula von der Leyen diskretna dok čeka da oluja prođe? Nikako. Od ovih “SMSGate”, predsjednica EK-e pojačala je intervencije, koje se smatraju “nepotističkim”, na štetu, uvijek iznova, pravila transparentnosti. I tu u prvi plan dolazi Heiko von der Leyen, njezin suprug. U studenom 2022., u jeku bitke u Briselu, Europska komisija neizravno financira američku biotehnološku tvrtku Orgenesis, na čijem je čelu dobri Heiko…

Orgenesis je otvorio četiri podružnice diljem Europe, uključujući jednu u Italiji. Licenca ove podružnice ipak je bila neaktivna do 14. listopada 2022. Međutim, sudjelovala je u pozivu za nadmetanje talijanskog Ministarstva visokog obrazovanja prije nego što je odabrana da iskoristi povoljno financiranje koje je EU dodijelio Italiji…

Tada je otkriveno davanje licence za prodaju automobilskog osiguranja u Rumunjskoj tvrtki kojom upravlja brat Ursule von der Leyen, što je ponovno izazvalo reakcije u Briselu. EK ponovno uskraćuje pristup zastupnicima u Europskom parlamentu službenom izvješću u kojem se detaljno navode nepravilnosti koje je počinio glavni rumunjski regulator osiguranja. 

Istog mjeseca, tvrtka Eazy Asigurari, podružnica europskog gaming diva Superbet, kojom predsjeda Hans-Holger Albrecht, dobila je licencu protiv svih očekivanja većine stručnjaka u sektoru. 

Kolosalna korupcija

I to nije sve! Ime Ursule von der Leyen povezano je, u svibnju 2023., s još jednim skandalom, koji se ovoga puta tiče procedure za pristupanje Bugarske eurozoni i schengenskom prostoru. U zvučnom zapisu tajno snimljenom tijekom sastanka vladajuće stranke Održimo promjene, čuje se kako bivši bugarski premijer Kiril Petkov otkriva sadržaj telefonskog razgovora s predsjednikom Europske komisije:

“Pitao sam je kakve su nam šanse da budemo prihvaćeni. Odgovorila je: ‘Za Schengen imate dobre šanse. Za Eurozonu morate smisliti kako zaobići pravila, tj. ‘ući unutar okvira’. Rekao sam: ‘Možemo li imati inflaciju minus učinak Ukrajine?’ A ona je rekla: ‘Nemojte me citirati, pokušat ćemo vam pomoći’”

Njegov prijedlog o “zaobilaženju pravila” protumačen je kao poticanje na prijevaru, što podsjeća na grčku epizodu ulaska zemlje u eurozonu. Komisija je zanijekala takve komentare. “Postoji strukturirani proces za pridruživanje eurozoni (…) Pravila se moraju poštivati”. Je li Ursula von der Leyen davala takve izjave? Možda nikad nećemo saznati. No, kako smo vidjeli, njena karijera nije ilustrirana velikim poštovanjem prema procedurama i transparentnosti…

Provjeri/francesoir.fr

Foto naslovnice: screenshot newspunch,.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

 1. “ministar predsjednik” to je njemački naziv za pokrajinske premjere, njen otac Ernst Albrecht je dakle bio premjer pokrajine Donja Saska. Ursula inače nije prirodna plavuša, već, ako se ne varam smeđokosa, vidio sam negdje slike kada je bila mlada djevojka. sada farba kosu.
  Bila je 3x dosada na godišnjim konferenecijama Bilderberga, i više puta na godišnjim skupovima WEF.a u davosu.
  ona je stara osobna prijateljica Angele Merkel, njena glavana osoba od povjerenja za vrijeme 16 godina vladavine Merkelice.
  Pripada lijevom, liberalnom krilu stranke CDU. Na glasanju o gej braku u njemačkom parlamentu, prije nekih 5 godina (odnosno “braku za sve”- to je novi izimišljeni eufemizam), ona je bila jedna od 170 i nešto zastupnika CDU-a (oko 40%), koji su glasali za uvođenje gej braka.
  Von der Leyen je u 3 od ukupno 4 mandata Merkeličinih vlada, obavljala 3 različite dužnosti: ministrica obitelji 2005-2009, ministrica rada 2013-2017 i ministrica obrane 20017-2019 (nedovršeni mandat, nakon što je imenovana za šeficu EK). 2007. u Njemačkoj je izbio veliki pedofilski skandal, kada je otkriveno da dvije pedofilne brošure, koje su bile namjenjene kao priručnik za roditelje one najmanje djece od 0 do 6 godina u dječijim vrtićima. Te brošure pod naslovom “Tijelo, ljubav, igre liječnika” su bile ustvari najodvratnija kriminalna dječija pornografija, u kojima se poticalo roditelje na incest i pedofiliju sa vlastitim malom djecom. Autori tih brošura bili su sa “Instituta za seksualnu pedagogiju” (ISP) u Dortmundu, koji se inače financira i državnim novcem i na njemu sve vrvi od pedofilnih Kinseyevih “znanstvenika”. A brošure je izdala državna “Federalna središnjica za zdravstveno prosvjećivanje” (BZgA). Nakon što je to procurilo u javnost, roditelji su prosvjedovali i neki su podnijeli kaznene prijave protiv autora brošura i protiv BZgA. Međutim, nitko od njih nije krivično odgovarao i sve je zataškano. Nadležna ministrica za obitelj, tada je bila dakle Ursula von der Leyen. Ona kao ministrica tada je samo naredila povlačenje tih brošura iz upotrebe iz tih dotičnih vrtića. Očito, da se cijela stvar što prije utiša i zataška,- ali te brošure nisu ukinute, niti zabranjene.

  ima i na njemačkoj vikipediji, članak o tom skandalu:

  de.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rper,_Liebe,_Doktorspiele

  wikipedia je mainstream i politički korektna, pa tu ne pišu sve gadosti i sve mućke oko toga, koje su objavljivane na nezavisnim portalima (također i na našem nekadašanjem nezavisnom portalu zdravsteniodgoj.com to je objavljeno prije 10-ak godina ), ali ipak dobro je i ono malo što je objavljeno u tom članku na vikipediji.
  Tu ima citat kritične reakcije njemačkog sociologa Gerhardta Amendta koji je tada rekao ovo: “Godinama je njemačko ministarstvo obitelji promicalo savjetne brošure za seksualnu edukaciju, u kojima se sasvim jasno poticalo na zlostavaljanje djece. Da su te brošure tek sada povučene, to je skandal”.
  dakle, Amendt je ovdje rekao istinu- da je njemačko ministarstvo obitelji dakle, vlada, godinama bila upletena u to promicanje pedofilije u sumnjivim priručnicima za edukaciju –
  Jer ova BzGA je u sastavu njemačke vlade, tojest djelimičmo u sastavu ministarastvva za obitelj, djelimično u sastavu ministaratsva zdravlja. Dakle BzgA → ministarstvo obitelji + ministarstvo zdravlja → vlada. Ali nije za čuditi, kada se danas zna, da glavne organizacije kulta, UN, WHO, EU i WEF. sasvim otvoreno promiču pedofiliju i seksualizaciju djece..
  Zato je Ursula tada na brzinu sve i zataškala, i zato nije bilo nikakvih tužbi i procesa ni protiv autora tih briošura, niti protiv izadavača BzGA, – jer na vrhu piramide odgovornosti je dakle stajalo njeno ministartsvo, to jest tadašnja Merkeličina vlada CDU-a i SPD-a. Da je bio pokrenut krivični postupak i proces protiv BzGA, onda bi automatski morao biti pokrenut proces i protiv ministarstva obitelji, i same vlade.

  Na EU izborima 2019., Ursula uopće nije bila kandidat na listama, dakle nije ni od koga birana, već su je gospodari kulta, postavili na dužnost nove predsjednice Europske komisije, nakon što je luksemburškom alkoholičaru (i također Bilderbergovcu), Junkeru izišao mandat.
  I to se zove “demokracija”. ustvari je kao nekada u socijalizmu u bivšoj Jugodlaviji i SSSR-u, gdje je partija postvaljala svoje ljude. Zbog nekih svađa, tada nakon izbora 2019., nijedan od 2 kandidata za predsjednika EK, ni nizozesmki socijalist Timmermans, ni njemački (bavarski) demo(n)kršćanin, Weber nisu izabrani za dužnost novog predsjenika EK, već su gazde izvukle iz šešira Ursulu, kao staru pouzdanu Merkeličinu pijateljicu. ustvari je sve isti vrag, i Timmermans i Weber služe kultu, kao i Ursula,. ali ipak zbog nekog razloga nijedan od njih dvojice koji su bili kandidati na tim izborima, nije dobio taj položaj, već ova krhka, sičušna ženica, koja na prvi pogled izgleda bezazleno i nevino, ali je očito odavno pouzdana podmukala sluškinja kulta.

VEZANO

najnovije