Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPredsjednica Europskog istraživačkog vijeća smatra da cijepljenje treba provoditi bez informiranog pristanka

Predsjednica Europskog istraživačkog vijeća smatra da cijepljenje treba provoditi bez informiranog pristanka

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Milom ili silom

Suradnica Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i predsjednica Europskog istraživačkog vijeća Maria Leptin, poručuje da vlade ne bi trebale koristiti znanost kako bi uvjerile svoje građane da uzmu eksperimentalne injekcije mRNA. Umjesto toga, „sve što je potrebno je kooptirati vjerski establišment da manipulira ponašanjem ljudi ili za bolji rezultat, pridobiti generala vojske da uvjeri stanovništvo da je zemlja u ratu“.

Na sastanku WEF-a u Davosu početkom ove godine održana je panel rasprava na kojoj se raspravljalo o tome kako svijet može promijeniti svoju covid strategiju s odgovora na pandemiju na upravljanje endemijom. Pored Marie Leptin, panelisti su bili izvršni direktor Moderne Stéphane Bancel, član Izvršnog odbora WEF-a Shyam Bishen, bivši izvršni direktor GAVI-ja i sukreator COVAX-a Seth F. Berkley, Michelle Williams s Harvarda.

“Pandemija covida-19 ilustrirala je poteškoće i rizike uskraćivanja znanosti… kako sada vidite situaciju, je li se poboljšala ili ne?”, uputila je pitanje moderatorica Saša Vakulina iz Euronews-a prema Leptin. 

“Voljela bih da se poboljšalo, i strastvena sam prema znanosti”, odgovorila je Leptin. Ali ona smatra da znanost koja stoji iza „cjepiva“ ne treba objašnjavati i da javnost treba držati u neznanju. Leptin vjeruje da se kampanje cijepljenja ne bi trebale provoditi uz informirani pristanak, već bi se trebale nametnuti populaciji manipulativnim ili prisilnim sredstvima. Vjerojatno je ova taktika najkorisnija kada znanost utemeljena na dokazima ne podupire “znanost” i stanovništvo će je vjerojatno osporiti.  

“Dvije zemlje koje su bile najuspješnije u postizanju dobre pokrivenosti cijepljenjem to uopće nisu temeljile na tome da natjeraju svoje građane da pokušaju razumjeti znanost”, rekla je Leptin, te dodala:

“Jedan je Butan, gdje su bili vrlo uspješni u pripremi kampanje i uključivanju. Bili su osjetljivi na potrebe zemlje, na potrebe građana, uključivali su informiranje vjerskog establišmenta i zapravo ih koristili u pronalaženju pravog vremena i datuma i dobili su fantastičnu pokrivenost. Nikakva znanost nije objašnjena.

Drugi primjer za koji znam je Portugal, gdje je kampanja povjerena umirovljenom generalu. On je samo tretirao zemlju kao svoje trupe i okupio je te trupe. Objavio je akciju (cijepljenja) kao rat koji će zemlja, u patriotskoj strasti, zajedno voditi. I oni su gore, mislim, bili su vodeći (po procijepljenosti) u Europi, ako ne i u svijetu. Dakle, nema nauke. Zapamtimo to.

Dobro planiranje, dobro razmišljanje i integracija u jednoj zemlji i ispravan stav u drugoj.”

Covid injekcije bile su i još uvijek su jedan ogroman eksperiment na populaciji svijeta. Značajan detalj kojeg ni jedan panelist, niti moderatorica nisu priznali je da u oba navedena primjera koje je Leptin veličala, primatelji eksperimentalnih injekcija nisu dobrovoljno dali informirani pristanak. 

Svi oni bi morali osvježiti svoja sjećanja o sadržaju najvažnijeg dokumenta u povijesti etike medicinskog istraživanja – Nürnberškog kodeksa. A prvi od deset kodeksa koji su proizašli iz Nürnberga 1947. glasi: „Dobrovoljni pristanak ljudskog subjekta je apsolutno neophodan.“

New England Journal of Medicine daje više detalja:

„To znači da uključena osoba treba imati pravnu sposobnost dati pristanak; trebaju biti smješteni tako da mogu koristiti slobodnu moć izbora, bez uplitanja bilo kojeg elementa sile, prijevare, prijevare, prisile, nadmudrivanja ili drugog prikrivenog oblika ograničenja ili prisile; i trebao bi imati dovoljno znanja i razumijevanja elemenata uključenog predmeta kako bi mogao donijeti razumljivu i prosvijetljenu odluku.

Ovaj posljednji element zahtijeva da se prije prihvaćanja potvrdne odluke od strane eksperimentalnog subjekta upozna s prirodom, trajanjem i svrhom eksperimenta; način i sredstva kojima se provodi; sve neugodnosti i opasnosti koje se razumno mogu očekivati; i učinke na njegovo zdravlje ili osobu koji eventualno mogu proizaći iz njegovog sudjelovanja u eksperimentu.

Dužnost i odgovornost za utvrđivanje kvalitete privole leži na svakom pojedincu koji inicira, usmjerava ili sudjeluje u eksperimentu. To je osobna dužnost i odgovornost koja se ne smije nekažnjeno prenijeti na drugoga.“

Kako osoba koja inicira, usmjerava ili sudjeluje u eksperimentu dobiva potreban dobrovoljni pristanak sudionika bez objašnjenja znanosti koja stoji iza njega?

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: screenshot expose-news.com

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. sve je povezano i sve je uvijek u istom krugu jedne iste mreže globalističkog kulta
  to se vidi i u ovom primjeru, ovih nekoliko imena, koja se spominju u ovom članku

  Predsjednica Europskog istraživačkog vijeća ERC-a, njemačka imunologinja Maria Leptin, je članica njemačke akademije → Leopoldina. U kojoj su članovi i mnogi drugi poznati plandemičari kao kreator lažnog testa za koronu Christian Drosten, kofol izumitelj 1. cjepiva za koronu Ugur Sahin, glavni kineski plandemičar dr. Gao Fu, Merkeličin muž dr Joachim Sauer, brat kancelara Scholza Jens Scholz,… itd.. kao i naši plandemičari Ivan Đikić, Nenad Ban i Stipan Jonjić.

  leopoldina.org/en/members/list-of-members/list-of-members/member/Member/show/stipan-jonjic/

  Jonjić, je prije nekoliko godina za svoje “znastvene istraživačke djelatnosti”, dobio grantove, lovu baš od ERC-a, na čijem je čelu, pajdašica i kolegica mu iz Leopoldine, ova Maria Leptin.

  jutarnji.hr/life/znanost/veliki-uspjeh-stipan-jonjic-prvi-hrvatski-znanstvenik-koji-je-dobio-novac-od-erc-a-1366809

  Leopoldina je za vrijeme plandemije bila savjetničko tijelo njemačke vlade za totalitarističke mjere, zaključavanja, zabrana izlaska, praćenja,..itd
  prostorije Leopoldine nalaze se u gradu Halleu u prostorijam bivše masonske lože “Kod 3 mača”, u čiju čast je u prostorijama postavljane spomen ploča.
  A Jonjić je bio jedan od najgorih i najbezkrupoloznijih propagandista plandemije, cjepljenja i totalitarističkih mjera u Hrvatskoj

  jutarnji.hr/tag/stipan-jonjic

  Stephane Bancel – šef Moderne je židov, kao i Seth Berkeley, stari Gatesov i Rockefellerov cjepiteljski operativac, još davno prije plandemije. Berkeley je ranije radio za Zakladu Rockefeller i član je CFR-a, -Vijeća za vanjske odnose

  hrvatska članica ove organzacije WOAH, je dr Tatjana Karačić, koja je inače ravnateljica Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane u okviru hrvatske vlade..

  woah.org/en/who-we-are/members/

VEZANO

najnovije