Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaNajnovijePresuda suda u korist osiguravajućeg društva: „Smrt od cjepiva je samoubojstvo“

Presuda suda u korist osiguravajućeg društva: „Smrt od cjepiva je samoubojstvo“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Iznenađeni?

Kako izvještava kla.tv, u Njemačkoj sve više dolazi do situacija gdje osiguravajuća društva odbijaju isplate osiguranih svota u slučaju smrti, ukoliko su osiguranici umrli od posljedica cijepljenja protiv covida.

Ovakva praksa osiguravajućih kuća počela se javljati nakon skandalozne presude francuskog suda u kojoj je zaključeno slijedeće: „Preuzimanje smrtonosnog rizika poput cijepljenja protiv covid-19 zakonski se smatra samoubojstvom, budući da cijepljenje nije bezazleno.“

Naime, u Francuskoj je obitelj starijeg čovjeka koji je preminuo od cijepljenja protiv covida tužila osiguravajuću kuću nakon što je ova odbila isplatiti osiguranu svotu uslijed smrti osiguranika. Iz osiguravajuće kuće samo su im hladno poručili da se isključuju isplate potraživanja u slučaju smrti zbog cijepljenja protiv covida.

Kada je slučaj dobio epilog na sudu, obitelj je ostala konsternirana. Iako su liječnici priznali da je smrt čovjeka nastupila kao posljedica cijepljenja, sudac je presudio da su nuspojave eksperimentalnog cjepiva javno objavljene i da pokojnik nije mogao tvrditi da ih nije svjestan kada je dobrovoljno uzimao cjepivo. Sud je također naglasio da u Francuskoj ne postoji zakon na kojeg se moguće pozvati kao dokaz da ga je netko prisilio na cijepljenje.

„Stoga je njegova smrt, zapravo, samoubojstvo“, presudio je sud.

Slijedom presude, osiguravajuća kuća se oglasila kako samoubojstvo, kao i smrt od eksperimentalnog lijeka, nije osigurani slučaj, a obitelj koja je ostala bez svojeg člana, ostala je i bez novaca.

Ono što vam se mora javiti kao pitanje u ovom trenutku je, ako se prema sudu dobrovoljno cijepljenje smatra potencijalnim samoubojstvom, nije li obvezno cijepljenje po nalogu vlade jednako naručenom potencijalnom (samo)ubojstvu?   

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije