Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upPreuzimanje svijeta od strane Svjetskog ekonomskog foruma

Preuzimanje svijeta od strane Svjetskog ekonomskog foruma

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Put u distopiju

U svijetu koji sve više oblikuju tajanstvene figure i tajna okupljanja, Svjetski ekonomski forum (WEF), predvođen Klausom Schwabom, pojavljuje se kao moćan arhitekt budućnosti u kojoj se nacionalne granice brišu, a glasovi neizabranih najglasnije odjekuju u dvoranama moći.

Ovaj narativ zadire u mračno podzemlje globalnog upravljanja, gdje se utjecaj WEF-a proteže daleko izvan njegove publicirane misije, bacajući duge sjene na bit demokracije i suvereniteta.

Uvod u novi poredak

U sjenama švicarskih Alpa, Svjetski ekonomski forum se od svog početka 1971. godine razvio u centar moći, gdje se globalne elite okupljaju kako bi izradile nacrt novog svjetskog poretka. Osnovan od strane Klausa Schwaba, osobe hvaljene i ocrnjivane, WEF je nadišao svoj izvorni ekonomski fokus, pretvarajući se u diva koji orkestrira konvergenciju političkih, poslovnih i akademskih vođa kako bi projektirali budućnost. Usred ove transformacije, alarmi zvone zbog erozije nacionalnog suvereniteta, tjerajući nas da pomno ispitamo tajnu ulogu WEF-a u oblikovanju modela globalnog upravljanja koji koristi nekolicini na račun većine.

Klaus Schwab, glavni um iza WEF-a, drži svjetske uzde iz svog uporišta u Ženevi, raspolažući utjecajem koji prelazi kontinente i prodire u vlade. Pod njegovim vodstvom, godišnja okupljanja u Davosu postala su sinonim za tajnovitost i postizanje konsenzusa među elitama, gdje se programi ne postavljaju u otvorenim hodnicima demokracije, već u zatvorenim sobama i šaputanjem. Schwabova vizija kohezivnog globalnog društva narušena je avetom ujedinjene elite, koja diktira uvjete i politiku koja služi njihovim interesima dok se maskira u inicijative za globalno poboljšanje.

WEF-ovi instrumenti utjecaja

Izvan blještave fasade svojih godišnjih sastanaka, WEF djeluje iznutra, uvlačeći svoje pipke unutar nacionalnih vlada kroz programe poput Mladih globalnih vođa. Ova inicijativa, zaogrnuta razvojem vodstva, tvornica je za proizvodnju lojalista vjernih WEF-u, osiguravajući da budući čelnici suverenih nacija budu u korak s globalističkim programom Foruma. Infiltracija je tiha, ali brza, dok se ovi pomazani pojedinci penju na položaje moći, noseći sa sobom sjeme Schwabove vizije, koje je spremno niknuti u srcu vlada diljem svijeta.

U labirintskim hodnicima globalne moći, Svjetski ekonomski forum (WEF) ostvaruje svoj utjecaj kroz pomno razrađen arsenal instrumenata osmišljenih da svoj program ugrade duboko u tkivo globalnog upravljanja. Ovo proširenje zadire u višestrane strategije koje koristi WEF kako bi proširio svoj doseg izvan godišnjih sastanaka u Davosu, suptilno orkestrirajući preoblikovanje političkih, ekonomskih i društvenih krajolika diljem svijeta.

Strateške inicijative i partnerstva

U središtu utjecaja WEF-a leži njegova sposobnost stvaranja snažnih saveza u različitim sektorima. Strateškim inicijativama usmjerenim na kritična područja kao što su klimatske promjene, kibernetička sigurnost i zdravstvena skrb, WEF stvara platforme za suradnju koje mame vladine, korporativne i čelnike civilnog društva. Ove inicijative često postavljaju plan za globalno djelovanje, suptilno ga usklađujući s vizijom WEF-a. Orkestrirajući ova međusektorska partnerstva, WEF se pozicionira kao nezamjenjiv čvor u mreži globalnog upravljanja, usmjeravajući smjer politike i ulaganja bez posjedovanja formalne ovlasti.

Kabinet u sjeni: WEF Alumni na vlasti

Pojam “kabineta u sjeni” koji se sastoji od bivših studenata Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) na položajima moći nije samo spekulativan; to je manifestacija dalekosežnog utjecaja Foruma diljem svijeta. Ovaj elitni kadar vođa, oblikovan u hodnicima Davosa i učionicama programa Mladih globalnih vođa (YGL), popeo se na ključne uloge u vladama, korporacijama i organizacijama civilnog društva, imajući značajan utjecaj na smjer globalne politike i vladanje. Ovo proširenje istražuje dubinu i implikacije mreže bivših studenata WEF-a dok se kreću hodnicima moći, ugrađujući program Foruma unutar strukturalnog tkiva globalnog vodstva.

Bivši studenti WEF-a: globalni lideri sa zajedničkim vjerovanjem

WEF je bio iznimno uspješan u postavljanju svojih bivših studenata na strateške uloge diljem svijeta. Ovi pojedinci, nakon što su bili izloženi WEF-ovom etosu globalne suradnje i upravljanja, sa sobom nose niz ideala i prioriteta koji su često bliski ciljevima Foruma.

Bilo da se radi o provedbi politika koje favoriziraju globalne nad nacionalnim interesima, promicanju ekonomske globalizacije ili zalaganju za ekološke i društvene inicijative koje odražavaju agendu WEF-a, utjecaj ovih bivših studenata je opipljiv u promjenama politike i inicijativama koje podržavaju.

Domet WEF-ove alumni mreže je i dubok i uznemirujući, s ključnim figurama u međunarodnoj politici koje nose žig svoje indoktrinacije iz Davosa. Od Emmanuela Macrona u Francuskoj do Justina Trudeaua u Kanadi, ti čelnici, nekoć hvaljeni kao vjesnici promjena, sada su optuženi da su marionete koje plešu na melodiju Schwabove orkestracije. U Sjedinjenim Državama se šuška da su hodnici Bidenove administracije prepuni učenika WEF-a, što dodatno zamagljuje granice između izabranog upravljanja i globalnog upravljanja putem posrednika.

U sjenovitim hodnicima globalnog utjecaja, program Mladi globalni lideri (YGL) Svjetskog ekonomskog foruma pojavljuje se kao pomno osmišljen lončić za elitu, plodno tlo za novu klasu vladara u svijetu sve više zatrpanom distopijskim prizvucima. Ova inicijativa, usmjerena na najpametnije mlade umove u raznim domenama – biznisu, vladi, akademskoj zajednici i šire – ne služi samo za rješavanje gorućih izazova našeg vremena, već i za oblikovanje budućnosti u kojoj je moć koncentrirana u rukama onih koji su indoktrinirani jedinstvenom, globalističkom vizijom.

Arhitekti prošlosti: temelj kontrole

Program YGL, u godinama formiranja, tiho je postavio temelje za zamršenu mrežu utjecaja, odabirući pojedince koji će zauzeti ključne pozicije unutar globalne elite. Ove rane kohorte, hvaljene zbog svojih doprinosa tehnologiji, financijama i politici, bile su avangarde tihe revolucije, suptilno usmjeravajući tijek ljudskog napretka prema ciljevima koje su postavili njihovi dobročinitelji. Likovi kao što su Jack Ma i Sheryl Sandberg, pod krinkom inovacije i vodstva, bili su instrumentalni u tkanju digitalne tkanine koja sada obavija svijet, vežući nas u mrežu nadzora i ovisnosti koja je nekoć bila područje znanstvene fantastike.

Čuvari sadašnjosti: Novi poredak

Danas je program YGL evoluirao, ili možda točnije, otkrio je svoju pravu namjeru – nemilosrdnu potragu za svijetom kojim ne upravljaju mnogi, nego nekolicina prosvijećenih. Sadašnja generacija mladih globalnih vođa stoji na čelu ovog novog poretka, zagovaraju održivost i društvenu pravdu, ali njihovi plemeniti ciljevi prikrivaju dublji plan. Pod zastavom klimatskih akcija i pravednosti, oni zagovaraju politike koje dodatno narušavaju nacionalni suverenitet, zalažući se za jedinstveno globalno upravljanje koje nadilazi zastarjele pojmove demokracije i slobode.

Pojedinci poput Grete Thunberg i Sanne Marin lica su ovog pokreta, utjelovljujući vrline mladosti i napretka dok vode mase prema budućnosti u kojoj se individualni izbor žrtvuje na oltaru kolektivnog spasenja. Njihov uspon do istaknutosti nije slučajnost, već dokaz uspjeha YGL programa u oblikovanju vođa koji mogu utjecati na javno mnijenje i politiku gracioznošću dirigenta koji vodi orkestar.

Prijelaz od arhitekata prošlosti do čuvara sadašnjosti unutar programa YGL narativ je prožet distopijskom stvarnošću. To je priča o tome kako je potraga za utopističkom budućnošću utrla put eri neusporedive kontrole, gdje su ideali demokracije i nacionalnog identiteta potopljeni ispod rastuće plime globalnog upravljanja.

Ovaj kadar mladih vođa, pomno odabranih i oblikovanih prema slici svojih predaka, spreman je naslijediti svijet u kojem se granice između vodstva i dominacije zamagljuju, najavljujući novo doba prosvjetljenja zasjenjeno avetom tiranije. U ovoj budućnosti, YGL-ovi nisu samo utjecajni, već i arhitekti novog svjetskog poretka, gdje mnoge predvodi nekolicina, pod budnim okom onih koji su nekoć sanjali o preuređenom svijetu.

Zaključak: Prigušeno svjetlo suvereniteta

Dok Svjetski ekonomski forum nastavlja širiti svoju sjenu nad globalnim poslovima, sam koncept nacionalnog suvereniteta i demokratskog upravljanja je pod opsadom.

WEF-ova distopijska vizija svijeta kojim upravlja elita, za elitu, dovodi u pitanje temeljna načela samoodređenja i javne odgovornosti.

U ovim mračnim vremenima, poziv na akciju nije za angažman ili reformu, već za vraćanje glasa i moći od strane globalnog građanstva, kako se ne bi našli kao stanovnici svijeta u kojem nekolicina vlada većinom, a svjetlo demokracije je ugašeno sjenom Klausa Schwaba i njegovog Svjetskog ekonomskog foruma.

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: screenshot expose-news.com

Slobodni Promatrač

4 KOMENTARI

 1. Pogrešno je reći: Preuzimanje svijeta od strane WEF, jer je tzv. WEF samo jedna od planski isturenih globalnih institucija talmud-židovskih gospodara novca (cionističkih centralnih bankara i judeo masona) u okviru prediktivnog programiranja. Tzv. WEF nije stvarni izvor moći, već samo manifestacija stvarne moći iza kulisa-“čarobne” moći stvaranja kreditnog novca “iz vazduha” u monopoliziranom vlasništvu “izabranih”-židovske “prosvjetljene” djece đavola.

  Kao ilustraciju može se navesti citat koji se pripisuje “rebbu” satanske židovske sekta Čhabad, Menahemu Mendel Šnersonu:

  “Ali ono što je glavno to je – novac. Novac radi sve. Novac je vlast. Novac je sila. Ko ima novac, taj ima oružje i to najmodernije. On ima armiju najamnika. Novac vlada sredstvima masovnog informisanja koja zaglupljuju milijarde ljudske stoke. Novac kupuje ljude koji su nam potrebni. Novac uklanja nepokorne. Bombarduje fanatike koji nam se protive… Kapitalom i osvajanjem vlasti se rješava sve. Mi već više od 3 hiljade godina uvježbavamo nagomilavanje kapitala i osvajanje vlasti i niko nam u tome ne može biti ravan. Vi nemate svog novca. Nemate ni svoje vlasti. Nemate je i nećete je ni imati! Nećemo vam to dozvoliti! Mi vas neizmerno mrzimo! Ta mržnja nam daje snagu da vam se smijemo u lice, da se učvrstimo uz vaše povjerenje i da upravljamo vama pokazujući “brigu” za vas i za vašu djecu, za buduće unuke i praunuke, kojih u stvarnosti neće ni biti…”

  Dakle, ključno svjetovno pitanje za ovozemaljski opstanak tzv. gojima je: U čijem vlasništvu i pod čijom su kontrolom štamparije lažnog kreditnog novca (privatne global-cionističke centralne banke, MMF…) ili sada već global digitalni financijski kompleks… i kako preuzeti kontrolu nad njim(a) ili ih/ga uništiti?
  Hoće li se danas naći neki novi “Mojsije” koji će uništiti “zlatno tele” – lažnog boga suvremenog doba (lažni kreditni novac i njegov izvor) kojeg slijepi gojimi toliko obožavaju, štuju, podređuju mu se, potpuno mu se predaju…

  Sve ostalo je bavljenje posledicama, a ne uzrokom problema. Kako stvari stoje slijepi gojimi – “mufloni”, pogotovu kada su mase u pitanju (globalno stado) se ne bave niti jednim (posledicama) niti drugim (uzrokom) problema, nego obožavanjem talmud-židovskog “zlatnog teleta” ili “boga” mamona na šta je i upozorio Sin Božij Isus Krist u Evanđelju: “Ne možete Bogu služiti i mamonu.” – Matej 6:24; ukazujući na najveće iskušenje s kojim će se pali ljudski rod suočiti i očigledno mu podleći. Ko ne služi Istinitom Bogu, služi đavolu… što će reći da je ovaj svijet odavno preuzet (još ne apsolutno) i da je njegov knez i (uslovni) vladar satana koji preko svoje “prosvjetljene” žido-satanističke djece manipulira čovječanstvo kao “dadilja” malu dicu… Čini se da se Vrijeme Milosti približuje kraju i da je blizu “žig zvijeri”, gdje na slijepe gojime ne treba trošiti previše riječi, dok je fatalna greška “izabranih” ta što su u svojoj “mudrosti” okrenuvši se satani krenuli u osvajanje svijeta bez Boga Istinitog, zamjenivši uloge Boga i satane tako da je njihova vječna propast neizbežna.

 2. Klaus Schwab je samo jedan od glavnih operativaca šefova globalističkog kulta (Rotschildi i Rockefelleri), koji su uvijek u sjeni u pozadini.. baš kao oni zli starci, šefovi Imperije u filmovima Ratovi zvijezda, oni u crnim natijama i kapuljačam, kojima se ne vidi lice, tojst vide sa samo djelimično u nekoj polusjeni..
  Schwab je kao “Darth Vader”, onaj koji izvršava naredbe za te glavne šefove imperije. Darth vader njih u filmu oslovljava “my lord” (moj gospodaru)
  pa ne može netko tek tako osnovati toliku veliku organizaciju, pa da ga slušaju svi državnici na svijetu.. naravno da iza WEF-a također konce vuče mafijaška obitelj Rockefelller, kao i iza Bilderberga, CFR-a, Trilateralne komisije, Rimskog kluba… a iza tih vrhovnih gospodara kulta; Rockefelleri, Rostchildi, pa da li još Vatikan, jezuiti, stare kraljevske obitelji..staro vencijansko plemstvo, ili bilo tko… još.. iza njih stoji zla okultna, demonska sila, … koja im daje toliku moć, jer inače ,. ta šačica kriminalnih zločinaca, ne bi mogla držati cijeli svijet za gušu..

  Schwab je jedan operativac za veliki reset, Gates je drugi operativac za cjepljenje i zdravstvenu diktaturu.. Soros je još jedan operativac za stvaranje kaosa, ratova, obojenih revolucija, migracija…
  Grof Kalergi je svojevremno također bio jedan takav operativac kulta, u vremenu između 2 svjetska rata i neposredno nakon 2. sv. rata u procesima za stvaranje EU. Drugi operativci pored njega, u to vrijeme, bili su braća Dulles, Jozef Rettinger, Jean Monet, Paul-Henri Spaak.. i još poneki
  To su oni, koji su u pozadini, stvarali EEZ (EU), po nalogu gospodara kulta… Samo što tada nije bilo toliko medija i javnosti kao danas, pa ljudi tada to nisu znali, nisu znali tko su stvarni operativci iz sjene…već su vjerovali ono što im se serviralo u mainstream medijima, tojest samo radiju, tisku i novinama (koji su tad bili jedini mediji), da su EU stvorili njemački kancelar Adenauer, francuski predsjednik Schuman i taijanski predsjednik De Gasperi, eto da nikada više ne bude sukoba i ratova između europskih naroda.. i da svi lijepo žive u miru..
  I javnosti je tada servirano, da su obični ljudi, zadrti nacionalisti i njihovo političari, bili krivi za 2 svjetska rata i međusobno klanje u Europi. I da zato treba stvarati i UN, i EU i sve druge moguće međunarodne organizacije
  u stvari, gospodari kulta su izazvali oba svjetska rata, upravo radi toga, da bi tada napravili “reset” i da bi onda nakon toga tvrdili da su nacionalizmi i nacionalne države opasni i zato treba stvarati UN, EU i ostalo… prema masonskom geslu: preko kaosa do reda i prema onoj njihovoj krilatici: problem-rekacija-rješenje. Oni sami stvore problem , pa stvaraju reakciju i na kraju rješenje

 3. evo nekih od poznatih ili malo manje poznatih imena, koji su bili Švabovi učenici u programu Young Global Leader u zadnjih 30-ak godina:

  José María Aznar- bivši španjolski premjer iz Socijalista

  Tony Blair – premjer Britanije (1997-07 ) iz laburista

  Gordon Brown- premjer Britanije ( 2007-10) iz laburista

  Jose Manuel Barroso – bivši predsjednik Europske komisije u 2 mandata. Nakojm istjeka 2. mandata, za svioje zasluge za mafiju, uhlljebljen je u Goldman Saksu. sudionik skupova Bilderberga,

  Angela Merkel – bila 1993.. u programu YGL dok je još bila malo poznata mlada političarka CDU-a. I baš nakon ove njene dresure u WEF-u 1993., počinje njena velika politička karijera. Zaista tada u Njemačkoj, nitko nije mogao ni sanjati, da će ova smotana, neugledna žena, koja je godinama bila predmet sprdnje u javnosti, baš zbog njenog potpuno nesexy i nekarizmatičnog izgleda i pojave, zbog loše retorike i svega ostaloga, koju godinu kasnije postati kancelarka i to biti 4x uzastopce..

  Bill Gates – bio je također 1993. u YGL, kad i Merkelica i Orban. Tada, prije 31 godinu, mladi gates, je još bio samo tek biznismen u usponu, nerd koji je navodno smislio Microsoft,— ali baš nakon programa u YGL u WEF-u, on će tek narednih godina, malo pomalo postati veliki tajkun i milijarder, (nakon što je tada uništio svaku konkurenciju i faktički osigurao monopol za Microsoft, za što je bio optućen na sudu, ali se izvukao samo plativši veliku milijunsku svotu), i nakon toga će osnovati svoju zakladu (faktički za utaju poreza i pranje novca) i postatzi svjeteski “filantrop”.

  Bono Vox – iz grupe U2, baš nakon što je bio na dresuri u programu YGL u WEF-u, 1993. – on postaje nekakav samozvani mirovni mesija… koji godinama ima odlične kontakte sa vodećim zapadnim političarima i tajkunskim zločincima, kao Buffet, Soros i drugi

  Richard Branson – milijarder – osnivač i šef poznatog koncerna Virgin koji izdaje ploče i CD-ove mnogih pop i rok zvijezda. poznat po izletu u svemir

  Martine Aubry – gradonačelnica francuskog grada Lille, iz francuskih Socijalista. Kći nedavno preminluog Jacquesa Delorsa, bivšeg predskednika Europske komisije, i jednog od najvećih zvjerki glopbalističkog lkulta u Europi, Martine je tsudjelovala i na skuopovima Bilderberga

  Edgar Bronfman – židovski milijarder, šef koncerna Warner Music Group. bivši predsjednik Svjetskog židovksog kongresa

  Anatolij Borisovič Čubajs – rusko-židovski političar, bivši ruski vicepremjer 90-ih, i glavni kapo za privatzaciju u Rusiji pod Jeljcinom, također je bio i Putinov povjerenik

  Michael Dell – židovski biznismen, osnivač i vlasnik firme Dell, koja proizvodi poznata računala

  Pietro Ferrero ( umro 2011.)- bivši šef poznatog talijanskog koncerna Ferrero, koji proizvodi slastice, Nutella, kinderjaja i mnoge druge. Unuk osnivača koncerna Pietra Ferrera starijeg

  Mustafa Koç (čitaj: Kodž) – turski tajkun. Šef velikog koncerna Koç Holding , tajkunske obitelji Koç. Koç Holding je osnovao Vehbi Koç, koji je inače bio turski mason. Koc Holding je između ostalog vlasnik i turske firme Beko, koja proizvodi električne i kućnaske aparate, a također je preuzela i poznatu njemačku tvornicu televizora Grundig
  Mustafa Koç je unuk Vehbi Koça. Mustafa Kodž i njegov brat Omer, redovito sudjelčuiju na skuopivima Bilderberga

  Lee Hsien-Loong – višestruki premjer Singapura

  Antony Leung – kineski biznismen iz Hong Konga, koji je šef Blackstonea za Kinu, tojest Hong Kong. Blackstone je krovni koncern poznatog židovskog investicijskog koncerna Black Rock

  Sabine Leutheusser-Schnarrenberger – bivša njemačka ministrica pravosuđa iz Liberala u 2 mandata. sada je na dužnosti povjerenice za antisemitizam pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija

  Boris Njemcov- židov, nekadašnji glavni “opozicionar” u Rusiji, poginuo u atentatu u Moskvi

  Viktor Orban – premjer Mađarske, neprestano od 2010 do danas

  Nicolas Sarkozy – francuski predsjednik (2007-2012)

  George Stephanopoulos – jedan od najpoznatijih voditelja američke državne tv stanice ABC. Bivši savjetnik Clintona. član CFR-a

  Lawrence Summers – židov, poznati ekonom i financijski muljator, bivši ministar financija u Clintonovoj vladi. u samom vrhu kulta, član Bilderberga, CFR,a i drugih globalističkih organizacija. U dokumentarnon filmu “Inside Job” koji se bavi financijskom krizom u SAD 2007., Lawrencea se prikaziva kao jednog od glavnih uzročnika te krize.

  David Roy Thomson – predsjednik upravnog odbora medijskog koncerna Thomson Reuters Corporation. Koji je nastao spajanjem koncerna Thomson i poznate novinske agencije Reuters

  Guy Verhofstadt – bivši belgijski premjer iz Liberalne stranke. Trenutno član Europskog parlamenta i predsjednik bloka eurospkih liberalnih stranaka (ALDE). Član Sorosevog ECFR-a

  Jacob Wallenberg i Marcus Wallenberg – švedski tajkuni, milijarderi iz poznate švedske tajkunske obitelji Wallenberg. Članovi upravnog odbora skupine Bilderberg. Bankarska i tajkunska dinastija Wallenberg je preko 150 godina najmoćnija obitelj u Švedskoj, povezana sa masonerijom. Koja u svom vlasništvu ima faktički pola Švedske. Jacob i stričević mu Markus pripadaju samim vrhovima globalističkg kulta.

  Guido Barilla- vlasnik i šef poznatog talijanskog koncerna Barilla, koji proizvodi špagete i ostalu tjesteninu.

  William Hague – bivši britanski ministar vanjskih poslova

  Aleksandar Kwasniewski – bivši predsjednik Poljske

  Jack Ma- najpoznatiji kineski tajkun i milijarder, vlasnik koncerna Alibaba, član Komunsitičke partije Kine. On je najpoznatiji sudionik YGL u WEF-u iz kine. Osim njega dosada je bilo još preko 30 drugih osoba iz Kine i Hong Konga u YGL-u, koji su većinom postali biznismeni i šefovi raznih kineskih firmi.

  Sandra Maischberger- glavna njemačka voditeljica političkih emisija na državnoj TV ARD, 2x tjedno ima svoju emisiju

  Grigorij Javlinski- poznati ruski opozicijski političar, predsjedenik oporbene stranke Jabloko

  Steve Ballmer- židovski milijarder, bivši šef Microsofta, sada je vlasnik jednog košarkaškog kluba u NBA

  Jean-Claude Juncker- bivši premjer Luxemburga i bivši predsjednik EK 2014-2019.

  Paul Krugman – poznati židovski ekonomist, dobitnik Nobelove nagrade

  Jeffrey Sachs- poznati židovski “financijski” stručnjak, član CFR-a. kojega je MMF 1989. posalo u Jugoslaviju, da napravi Anti Markoviću “program reformi”. Nakon tog “Saks-Markovićevog” programa reformi, koji se sastojao u radikalnim rezanjima svega i liberalizaciji tržišta za uvoz, preko noći je propalo oko 1300 državnih firmi, a bez posla ostalo 1,2 milijun ljudi tada u Jugoslaviji. Bergoglio je prije koju godinu Sachsa primio u papinsku akademiju u Vatikanu

  Christian Wulff- bivši njemački predsjednik iz CDU-a

  Emmanuel Macron- francuski predsjednik.
  2014. na skupu Bilderberga, tada skoro nepoznatog Macrona- Rotšildovog bankara, okupljenoj bandi, predstavio je Jacques Atali, poznati židovski globalistički aktivist i rekao: ovo će biti novi predsjednik Francuske.. i 3 godine kasnije tako je i bilo

  Justin Trudeau-kanadski premjer

  Jacinda Arnett- bivša novozelandska premjerka

  Olaf Scholz- njemački kancelar, prije toga bio je vicekancelar i ministar financija u zadnjoj Merkeličinoj vladi, a još prije toga, premjer-gradonačelnik pokrajine-grada Hamburg

  Annalena Baerbock- ministrica vanjskih poslova u Scholzovoj vladi iz zelenih

  Jens Spahn- njemački ministar zdravlja za vrijeme plandemije u prošloj Merkeličinoj vladi. deklarirani gej

  Ana Botin – šefica velike španjolske internacionalne banke Santander, koja pripada skupini velikih mafijaških banaka kao JP Morgan,. Deutsche Bank, HSBC, Barclays, BNP, Bank of America, Goldman Sachs..itd.. iz španjolske tajkunske bankarske obitelji. I njen djed i otac bili su šefovi ove banke. članica Bilderberga

  Jamie Dimon- šef rokefelerove banke JP Morgan Chase, sudionik Bilderberga

  Jodie Foster – holivudska zvijezda, dobitnica oskara. deklarirana lezba

  Lars Windhorst- njemački tajkun i “investor”, koji je donedavano bio glavni investor nogometnog kluba Hertha Berlin

  Felipe Calderon – bivši meksički predsjednik

  Eric Schmidt – bivši šef Googlea, bilderbergovac

  Guido Westerwelle (preminuo), bivši njemački ministar vanjskih poslova u Merkeličinoj vladi 2009-2013. bio je deklarirani gej.

  Jeff Bezos- židovski milijarder, vlasnik Amazona i lista Washington Post

  Mihail Fridman- rusko-židosvki tajkun

  Oleg Deripaska- rusko-židovski tajkun, Putinov povjerenik

  Filipo Grandi- predsjednik UN odbora za izbjeglice

  Gediminas Vagnorius – bivši premjer Litve

  Abu Issa Issam A. Salam M. – predsjednik Palestine International Bank (PIB)

  Chrystia Freeland – sadašnja vicepremjerka Kanade, za vrijem plandemije bila je na nekoj drugoj dužnosti i bila je poznata kao velika plandemičarka za plandemijsku i cjepovnu diktaturu u Kanadi

  Roger Federer – bivši švicarski tenisač

  Steffi Graf – bivša njemačka tenisačica

  Mathias Döpfner – šef njemačkog medijskog koncerna Axel Springer AG, koji je do prije koju godinu bio i vlasnik srpskog Blica. Doepfner je i član Bilderberga i još desetak globalističkih organizacija, plus i član American Jewish Comitte on Berlin, iako nije židov.

  Jose Zapatero – bivši španjolski premjer

  Viktorija – švedska princeza, kći kralja Gustava,

  Fareed Zakaria – poznati voditelj sa CNN-a, član Bilderberga i CFR-a

  Cathy Freeman – bivša australijska atletičarka, olimpijska pobjednica na OI 2000. godine

  Heather Mills – bivša supruga Paula McCartneya, ona koja nema jedne noge

  Larry Page – židov, suosnivač Googlea zajedno sa Sergejom Brinom, također židovom

  Ivan Krastev – bugarski globalistički aktivist, suosnivač Sorsosevog ECFR.a, sudjeluje na skupovima Bilderberga i WEF-a

  Chris Tucker – crni holivudski komičar, poznat iz filmova Rush Hour sa Jackie Chanom. Tuckerovo ime nalazi se na Epsteinovoj listi

  – Lang Lang – svjetski poznati kineski pijanist

  – princeza Matilda- supruga belgijskog kralja

  – Peter Thiel – poznati američki milijarder porijeklom iz Njemačke, susonivač PayPala i Palantira, deklarirani gej, član Bilderberga. prema vlastitom priznaju konzumira krv mladih ljudi, navodno darovatelja, jer je uvjeren da se može podmladiti i pobjediti smrt, iako ima tek 56 godina.

  -Sheryl Sandberg – židovska tajkunka

  – Karl-Theodor Zu Guttenberg – bivši njemački ministar ekonomije, pa ministar odbrane u 1. mandatu Merkeličine vlade. član CSU-a, iz aristokratske obitelji.

  – Chris Martin, pjevač grupe Coldplay. Coldplay je u ljeto 2020. sudjelovao na dobrotvornom koncertu u organizacije kulta. na koncertu se sakupljao novaca za buduće cjepivo i genocid cjepivom. sudjelovali su još i Myley Cyrus, Dwayne The Rock Johsnon, Justin Bieber, Hugh Jackman i mnogi druge glazbene i filmske zvijezde

  – Jessica Biel – holivudska glumica, udata za Justina Timberlakea

  – Tiger Woods – bivša velika zvijezda u golfu

  – Mark Zuckerberg- žiodvski milijarder, vlasnik facebooka

  – princeza Mette Marit, supruga norveškog kralja Hakana

  – Ana Netrebko – ruska operna zvijezda

  – Stella McCartney – modna dizajnerka, kći Paula McCartneya (Beatles)

  – Hicham El Guerrouj – bivši marokanski atletičar

  – princ Khalid Bin Bandar Bin Sultan – iz saudijske vladajuće kraljevske dinastije Saud

  – Jon Favreau – holivudski glumac i redatelj, židov

  – Wyclef Jean – američka pop zvijezda i glazbeni producent, iz grupe Blackeyed Peas, porijeklom iz Haitija

  Megan Rapinoe – američka reprezentativka u nogometu, deklarirana lezba, i LGBT aktivistica

  Sanna Marin – donedavno finska premjerka, sudjeluje na skupovima Bilderberga

  Alicia Garza -suosnivačica Black Lives Matter,

  Vladimir Kličko – bivši ukrajinski svjetski prvak u boksu, sada politički aktivist, kao i stariji mu brat Vitalij, gradonačelnik Kijeva (Vitalij je sudjelovao u Davosu)

  Jared Cohen – židovski tajkun, direktor Google Ideas , redovito sudjeluje na skupovima Bilderberga i WEF-a

  Charlize Theron – holivudska glumica, usvojenu kći odgaja kao dječaka

  Ida Auken – danska ministrica za okoliš. poznata kao fanatična eugeničarka i pristalica velikog reseta, bila na skupovima Bilderberga i WEF-a

  Florian Henckel von Donnersmarck – njemački filmski redatelj iz aristokratske obitelji. njegov film o zadnjim danima Hitlera, je dobio oskara

  Nikolaj Nikiforov – bivši ministar za komunikacije i masovne medije Rusije

  Chelsea Clinton – Clintonova kći, sada globalistička aktivistica

  – Sergej Brin, židovski tajkun, suosnivač Googlea

  Anne Wojcicki – supruga Sergeja Brina, židovka,

  – Sebastian Kurz – bivši austrijski kancelat za vrijeme plandemije. dao ostavku nakon izlaska na vidjelo, da je potkupljivao novinare. ali ga je mafija lijepo uhljebila u koncernu Palantir. član Sorosevog ECFR-a

  Alexander de Croo- belgijski premjer

  Mihail Sakašvili – bivši gruzijski predsjednik

  Matteo Renzi- bivši talijanski premjer, Rotšildov bankarčić, prijatelj tajkunske masonske obitelji Agneli (vlasnici Fiata)

  Jeff Zients- ravnatelj Bidenovog stožera za plandemiju za vrijeme plandemije, židov

  Nikki Hayley- kandidatica republikanaca za predsjedničkog kandidata, protivnica Trumpa

  – Mauricio Macri – bivši argentinski predsjednik

  – Cyril Ramaphosa – predsjednik Južne Afrike

  – Pierre Omidyar – židovski milijarder, vlasnik Ebaya

  – Leonardo Di Caprio- holivudska zvijezda, inače već odavno,. godinama aktivista kulta za lažnu klimatsku agendu

  – Sam Altman- židovski tajkun, suosnivač Open AI, Altman je deklarirani gej

  – Leif Johansson – šef Astra Zenece

  – Stéphane Bancel- šef farmaceutskog koncerna Moderna, židov

  – Kiril Dmitrijev – direktor RDIF-a, ruskog državnog investicijskog fonda, koji je financirao proizvodnju cjepiva Sputnik protiv lažne bolesti korona (u partnestvu sa Astra Zenecom)

  Alexander Soros – Sorosev sin

  Jonathan Soros – drugi Sorosev sin

  Kenneth Roth – direktor “organizacije za ljudska prava” Human Rights Watch”. Židov. Član CFR-a .

  Mabel van Oranje – iz nizozemske kraljevske obitelji. ravnataeljica Sorosev zaklade Otvoreno društvo za Europu, supredsjednica Sorosevog ECFR-a

  Ashton Kutcher – holivudska zvijezda. oženjen je Milom Kunis, holibvudskom glumicom ukrajinsko-židovskog porijekla i prešao je na židovsku vjeru

  ——

  a evo i nekih (dosada poznatih) imena iz regije, koji su bili na dresuri kod Schwaba:

  Zlatko Lagumdžija- bivši ministar vanjskih poslova BiH i bivši predsjednik SPD BiH. Otac mu je bio visoki funkcioner Saveza klomunista BiH za vrijeme Jugoslavije

  Viktor Ivančić- poznati splitski novinar nekadašnjeg Ferala, (kojega je financirao Soros). zajedno sa ostalom dvojicom “sorosevaca”, Borisom Dežulovićem i pokojnim Predragom Lucićem. Ivančić sada piše za razne medije u regiji, uključujući i Novosti, kofol glasilo srpske manjine u hrvatskoj u- stvarnosti su Novosti = novi Feral, pod drugim imenom, Većina novinara redakcije su Hrvati, globalističko-ljevičarsko-sorosevske orjentacije

  Vesna Teršelič – ravnateljica NGO-a Centar za mirovns studije i drugog NGO-a, Documenta, zajedno sa Zoranom Pusićem. Documenta financiraju Soros , EU i mnogi drugi iz mreže kulta

  Svjetlana Derajić ?? – (meni nepoznata osoba) -Project Manager, European Initiative for Democracy and European Human Rights Foundation

  Darko Horvat -?? IDB Holding Corporation

  – Boris Nikolić – Hrvat, radio za Gatesovu zakladu

  – Irena Jolić-Simović- direktorica T-Com

  – Fatmir Besimi – bivši ministar ekonomije Makedonije

  Vedran Matić – ravnatelj (bivši ili je još uvijek?) poznatog srpskog oporbenog radija B92

  Saša Vučinić ?? – Managing Director Media Development Loan Fund

  Božidar Đelić- ?? Member of the Counseling Group European Bank for Reconstruction and Development

  Vuk Jeremić – srpski oporbeni političar

  Živko Mukaetov- direktor Alkaloida Skopje , Makedonija

  Srđa Popović – poznati srpski globalistički aktivist u službi Sorosa, koji je imao prste i u “egipatskom proljeću” i nekim drugim “obojenim revolucijama”

  Almira Zejnilagić – ?? Director FTI Consulting Bosnia & Herzegovinia

  Igor Lukšić- bivši crnogorski vicepremjer i bivši kandidat za tajnika UN-a 2016. (zajedno sa Pusićkom)

  —-
  Schwab je osobno rekao da je i Putin bio njegov učenik u programu YGL. Međutim, na svim mogućim listama na razniom portalima , gdje su objavljena imena sudionika programa YGL za svaku pojedinačnu godinu od 1993. do danas, nema imena Putina… ako je bio u YGL-u, onda je to bilo prije 1993. godine..

  jedino ovdje pod ovim linkom se nalazi i njegovo ime, ali nije ni ovdje nije poznata godina sudjelovanja (ako je zaista sudjelovao u YGL-u)

  https://goldengalaxies.net/Quasar

 4. evo nekih od najpoznatijih imena ovogodišnjeg skupa WEF-a 2024. prošlog siječnja u Davosu:

  Klaus Schwab

  Borge Brende – direktor WEF-a (ujedno i član upravnog odbora Bilderberga)
  ——

  Bill Gates

  Elon Musk

  Sam Altman- židovski tajkun, suosnivač Open AI

  Satya Nadella- direktor Microsofta

  Jack Ma- kineski tajkun, vlasnik alibabe

  Sheryl Sandberg

  Mark Zuckerberg

  Ursula von der Leyen – predsjednica EK

  Antonio Guterres – tajnik UN-a

  Kristalina Georgijeva – dierktorica MMF-a (članica Bilderberga)

  Vladimir Zelenski- predsjednik Ukrajine

  Anthony Blinken- ministar vanjskih poslova SAD-a

  Li Qiang, kineski premjer

  Hossein Amir-Abdollahian, – ministar vanjskih poslova Irana

  Isaac Herzog – predsjednik Izraela

  Aleksandar Vučić, – predsjednik Srbije

  Javier Milei – novi predsjednik Argentine

  Šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, – premjer Katara

  Pham Minh Chinh, – premjer Vijetnama

  Jake Sullivan, – ravnatelj američke državne agencije za nacionalnu sigurnost

  Bisher Hani Al Khasawneh, – premjer Jordana

  Mohammad Mustafa, predsjednik Palestine Investment Fund

  Pedro Sančez – premjer Španjolske (sudjeluje i an skupovima Bilderberga)

  Emmanuel Macron- predsjednik francuske

  Mohammed Shyaa Al Sudani, – premjer Iraka

  Kirjakos Micotakis, – premjer Grčke, sudjelovao i na skupovima Bilderberga

  Olaf Scholz – njemački kancelar

  Annalena Baerbock- njemačka ministrica vanjskih poslova

  Robert Habeck – njemački vicekancelar

  Han Duck-soo – premjer Južne Koreje

  Viola Amherd, – predsjednica Švicarske

  Alexander De Croo, – premjer Belgije

  Gustavo Francisco Petro Urrego, – predsjednik Kolumbije

  Leo Varadkar, – premjer Irske (gej)

  Najib Mikati, – premjer Libanona

  Oyun-Erdene Luvsannamsrai, premjer Mongolije

  Mark Rutte,- premjer Nizozemske

  Paul Kagame, predsjednik Ruande

  Bola Ahmed Tinubu, – predsjednik Nigerije

  Andrzej Duda, – predsjednik Poljske

  Tharman Shanmugaratnam, – predsjednik Singapura

  Nana Akufo-Addo, predsjednik Gane

  Ranil Wickremesinghe, predsjednik Sri Lanke (inače ovaj strai kriminalac ima prteko 70 godina, i već je nekoliko puta bio premjer), poznati plaćenik kulta, poznat po tome, što je za vrijem plandemije sprovodio naredbe kulta, pa je zbog tog Sri Lanka tada skoro otišla u bankrot i bili su veliki prosvjedi naroda

  Srettha Thavisin, – premjer tajlanda

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije