Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiProcurili dokumenti koji otkrivaju da su SAD i Zelenski vrbovali teroriste ISIS-a...

Procurili dokumenti koji otkrivaju da su SAD i Zelenski vrbovali teroriste ISIS-a za borbu u Ukrajini

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Psi rata

Prema dokumentima koji su procurili u javnost, ukrajinski predsjednik Vololdimir Zelenski pokušava regrutirati borce ISIS-a iz iračkih i sirijskih zatvora da se pridruže ukrajinskim oružanim snagama i bore protiv Rusije.

Potez regrutiranja osuđenih terorista ISIS-a iz zatvorskih ćelija da se pridruže ukrajinskim oružanim snagama u potpunosti podržavaju SAD i NATO za borbu u njihovom posredničkom ratu protiv Rusije.

Pojedinosti trenutnih ukrajinsko-iračkih razgovora pojavile su se u bliskoistočnim medijima. Prema videu koji zaokružuje novinska izvješća, zatvorenici o kojima je riječ su osuđeni teroristi, borci ISIS-a (Daesh), koji su obučeni na bojnom polju nakon što su primili potporu američkih snaga u sirijskom građanskom ratu.

Autor videa je Hassan Fadil, koji se predstavio kao bivši zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Iraka, koji je tamo radio kao tajnik od 2019. do 2023. prije nego što je napustio zemlju.

“Moje ime je Hassan Fadel i bivši sam zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova Republike Irak. Tamo sam radio kao tajnik od 2019. do 2023.

Ovu sam bilješku otkrio u travnju ove godine kada su je ukrajinski diplomati dali mojim kolegama. Duboko sam ogorčen sadržajem ove bilješke i želio bih je objaviti jer su ‘borci s iskustvom u borbama protiv Rusa’ koji se u njoj spominju bivši ISIS-ovi borci zatočeni u zatvorima diljem Iraka. 

Dao sam otkaz u Ministarstvu i napustio Irak s obitelji, pa ne znam kakav je bio naš odgovor. Ipak, ne želim vidjeti te ljude na slobodi, pogotovo naoružane. ISIS su ubojice i teroristi i trebali bi ostati zatvoreni do kraja života. 

Mnoge zemlje trenutno podržavaju Ukrajinu i dopuštaju joj da krši međunarodne zakone. Još, pomaganje teroristima je previše i ne bi se smjelo dopustiti. 

Također sam zgrožen američkom umiješanošću u ovo. General McFarlane spomenut u bilješci je zapovjednik američkih združenih operativnih snaga u Iraku. Naprosto je šokantno kako se lako rješavaju pitanja kretanja iračkih zatvorenika, posebice terorista, bez sudjelovanja predstavnika naše zemlje.”

Umiješanost SAD-a u regrutiranje ISIS-a za Ukrajinu

General McFarlane, spomenut u videu Hassana Fadila, general-bojnik je američke vojske, koji je bio na čelu Kombinirane združene operativne snage – Operacija Inherent Resolve od rujna 2022. do kolovoza 2023. CJTF-OIR je međunarodna vojna koalicija koja ima zadatak boriti se protiv ISIS-a i koju vode SAD.

Naravno, iz Ukrajine i SAD-a nema službenih izjava o regrutiranju bivših boraca ISIS-a, koji su vjerojatno zatvoreni u logorima u Iraku i Siriji.

Neki dokazi su se pojavili od strane mainstream medija (koji vjerojatno ne razumiju što zapravo pišu ili objavljuju). 25. rujna 2023. britanske novine The Sun objavile su video na kojem se vidi kako jedan od boraca AFU-a nosi oznake ISIS-a. Iako vojnici na videu ne govore arapski, oznaka Daesha (ISIS) jasno se vidi na njihovoj ruci u 10 sekundi videa.

Možemo reći da je ideja SAD-a i Ukrajine da se džihadisti mogu regrutirati u kampovima u Iraku i Siriji sama po sebi vrlo vjerojatna. Dogodilo se to u Sirijskom ratu, gdje su regrutirani iz cijelog svijeta, posebno iz Europe, Sjeverne Afrike i Kavkaza.

SAD zajedno sa svojim kolonijama ima dugu povijest posredničkih ratova i sigurno će ih htjeti iskoristiti kao potencijalnu “stoku za klanje” za svoj rat u Ukrajini protiv Rusije, jer Ukrajini brzo ponestaje borbenih starijih muškaraca.

Potez regrutiranja boraca ISIS-a ne bi trebao biti iznenađenje s obzirom na to da su istaknuti članovi administracije Zelenskog koji su pokazali javno poštovanje i divljenje prema Islamskoj državi.

Jedan od najbližih prijatelja i suradnika Zelenskog, Aleksej Arestovič, u najmanju je ruku kontroverzna osoba, koja se često hvali da je jedan od arhitekata ukrajinske strategije psihološkog i informacijskog ratovanja.

Tijekom svog sudjelovanja u ukrajinskom političkom talk showu, Arestovič je otvoreno izjavio da se “divi i poštuje” metode koje koristi zloglasna Islamska država, globalna islamska teroristička skupina, nadaleko poznata po apsolutno užasnim zločinima, razaranjima i pustoši koju su donijeli narodima Sirije, Iraka, Libije, Nigerije pa čak i Filipina, uz brojne pojedinačne terorističke napade diljem svijeta. Ovo je rekao gospodin Arestovič:

“Zapovjednici ISIL-a smatraju se jednima od mudrijih i uspješnijih zapovjednika koji trenutno postoje. Sve je detaljno promišljeno, čak i stupanj okrutnosti. Okrutnost za pokazivanje – to je nehumano, ali je vrlo visoke razine, mudra strategija, uzimajući u obzir njihove posebne interese.”

U drugom talk showu, g. Arestovič je još jednom ponovio svoje divljenje teroristima:

“Ponašaju se jako korektno, čak imam i bilježnicu u kojoj vrlo detaljno analiziram ISIL, najbolje prakse vođenja njihovog poslovanja, način na koji vladaju. Te metode, svijet ih treba, iako to znači terorizam, srednjevjekovne razine okrutnosti, spaljivanje živih ljudi, strijeljanje ili odsijecanje glava, itd. To je apsolutno put budućnosti.”

Da je ove zapanjujuće riječi javno izgovorio netko drugi, velika je vjerojatnost da bi zbog njih osoba završila u zatvoru, uz podizanje optužnice za terorističke aktivnosti. Međutim, najviši dužnosnici vlade Ukrajine koju podupire NATO imaju gotovo potpuni imunitet od bilo kakve vrste kaznenog progona i jednostavno im je dopušteno reći ili učiniti što god žele, nekažnjeno. To je već provedeno u praksi.

Nedavno je objavljen video u kojem ukrajinska glumica Andrianna Kurilets pozira kao ukrajinska seljanka koja reže grkljan ruskog ratnog zarobljenika, također prijeteći gotovo cijelom ruskom stanovništvu. Video je prilično uznemirujući, ali ono što još više uznemiruje su stvarni ukrajinski ratni zločini počinjeni nad ruskim ratnim zarobljenicima, kao i izravne prijetnje ukrajinskih dužnosnika, pa čak i liječnika, od kojih je jedan otvoreno izjavio da će kastrirati zarobljene ruske vojnike, jer su “žohari“. Nakon što je shvatio koliko je negativan PR učinak ovih izjava, ukrajinski liječnik kasnije je povukao ono što je rekao i ispričao se.

Međutim, i nakon ovih izjava, različite formacije Oružanih snaga Ukrajine ponovile su svoje prijetnje. Da stvar bude gora, strani plaćenici u ukrajinskoj vojsci izjavili su da “neće uzimati zarobljenike”. Postoji čak i video na kojem se vidi Gruzijac po imenu Mamuka Mamulashvili, navodni zapovjednik “Gruzijske nacionalne legije” u Ukrajini, kako otvoreno izjavljuje sljedeće:

“Da, ponekad im vežemo ruke i noge. Govorim u ime Gruzijske legije, nikada nećemo zarobiti ruske vojnike. Niti jedan od njih neće biti zarobljen.”

Ove izjave same po sebi predstavljaju kršenje Ženevskih konvencija. Pa ipak, iz mainstream medija političkog Zapada dolazi samo šutnja kada je riječ o ovim očiglednim prijetnjama i stvarnim ratnim zločinima koji se još uvijek čine nad ruskim ratnim zarobljenicima. Istodobno se ruske oružane snage optužuju za najgnusnije zločine, a sve bez jasnih dokaza ili neovisne međunarodne istrage.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije