Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upPrvi koraci u borbi protiv postojećeg sustava

Prvi koraci u borbi protiv postojećeg sustava

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bijeg iz „Platonove pećine“

U glavama mnogih građana postaje sve jasnije da određeni stupanj utjecaja na strukture izabranih vlada gura naše društvo prema određenim ciljevima koji nemaju mnogo veze s dobrobiti većine građana ili nacionalnih vlada ove Zemlje.

Svi znamo da postoji određeni stupanj utjecaja na vlade naših zemalja. Kad detaljnije istražimo ovu ideju, nailazimo na izraze poput “elita“ ili ”kabala“. Ali nakon daljnjeg istraživanja, shvaćamo da ti “loši dečki” nisu nužno skupina pojedinaca u mračnoj kuli koja povlači konce. Naravno, oni su nevidljivi i sigurni, imaju ogroman utjecaj, ali ne možemo se svi skupiti i vikati: “Srušite kulu i spasite svijet!” Jednostavno ne možemo…

Ali, na sreću, nešto možemo poduzeti. Iako nam slikovito zamišljanje tih nevidljivih negativaca, kao likova koji s visoke kule kontroliraju svijet, pomaže vizualizirati neprijatelja, ne možemo poduzeti konkretne mjere protiv te kule. Ali ono što možemo učiniti je da možemo identificirati utjecaje te kule…

Može se vidjeti da se utjecaji kule odvijaju kao sustavi na kojima je izgrađen čitav naš svijet. Ovi sustavi su zamršeni detalji koji spajaju svaki djelić naših života, stvarnosti i onoga što nazivamo našim postojanjem. A ako odlučimo ozbiljno proučiti porijeklo ovih sustava, naići ćemo na potvrdu da je naše sustave uistinu izgradila kabala.

Kada pogledamo našu modernu paradigmu stvarnosti, vidimo da je naš sadašnji svijet star samo otprilike 200-tinjak godina. Od zdravstva do vlade, obrazovanja i našeg financijskog sustava, svi su rezultat posljednjih stotinjak godina. Pa kad pogledate podrijetlo ovih sustava, počinjete vidjeti iste igrače i ideologije u igri. Budući da je to bilo prije dvije stotine godina, ne možete srušiti te negativce, ali to otkriće nam pomaže da budemo svjesni svega što su stvorili „za nas“.

Dakle, prvi korak za uklanjanje negativaca je postati svjestan ovog labirinta izgrađenog oko nas. Većina pojedinaca zna za te sustave i koliko su korumpirani. Na primjer, znamo koliko su vlade pod utjecajem farmakomafije (Big Pharme). Ali ponekad ne uspijevamo vidjeti te druge suptilne sustave. Na primjer, znamo da mainstream mediji iznose isključivo njihovu propagandu, ali kada snažna emocionalna priča zahvati naciju, a ponekad i svijet, ne uspijevamo shvatiti sustav kakav on jest.

Moramo shvatiti da je to sustav u kojem se nalazimo, a koji su prije nekoliko godina izgradili moćnici. Moramo također doći do spoznaje da su i naši roditelji bili u ovom sustavu i da su se njihovi roditelji, i njihovi roditelji, tek rađali kada se ovaj sustav razvijao. Kada to shvatimo, shvaćamo da ovaj sustav ne možemo srušiti preko noći. Međutim, to ne umanjuje moć svjesnosti i poznavanja sustava. To je temeljno…

Vidite, kad jednom upoznate sustav, možete reći kako se sustav kreće. Proučite sustav i možete vidjeti kako su pojedini njegovi krakovi povezani. Možete intimnije rasti sa sustavom jer ste toliko naučili o sustavu, a ono što se zatim počinje događati je da počinjete uviđati kako je sustav utjecao na vas.

Ako je prvi korak u pobjedi nad lošim momcima o tome da budete svjesni sustava, onda je drugi korak shvaćanje kako je sustav utjecao na vas.

Ako je ovaj sustav postojao stoljećima prije našeg rođenja, kako je indoktrinacija obrazovanja utjecala na nas? Kako je to oblikovalo našu strukturu, ili moral, našu psihu? Ako smo svi rođeni s tehnologijom, kako ta umjetna tvorevina koja prožima svako područje našeg života, kako utječe na nas? Utječe li to na naš hod, govor i utječe li na samo naše zdravlje? Kad smo već kod našeg zdravlja, utječe li na to sustav? Uzimamo li proizvode iz sustava?

Što je najvažnije, razmišljamo li kao sustav?

Rješenje za sve ovo je ući unutra. Da bi se išlo unutra, potrebno je ići jako duboko unutra, a to nije lako putovanje jer ono što se događa jest da se moramo osvrnuti na život, na dobro, loše i ružno, i početi ih gledati novim, svježim očima. Više ne gledamo svoje živote očima egocentrične psihe razvijene iz sustava, već sada novim očima: očima koje su sada svjesne.

Dakle, “upoznaj samog sebe” ili što bi veliki filozof Manly P. Hall rekao:

“Pravi učitelj svakog čovjeka je njegovo vlastito Više Ja, a kada se nečiji život stavi pod kontrolu razuma, to više Ja se oslobađa ropstva apetitima i nagonima i postaje svećenik, mudrac i iluminator.“

Gledajući svoje živote kroz ovu novu perspektivu, počinjemo vidjeti smisao svojih života. Gledajući našu prošlost i sadašnjost, možemo primijeniti taj smisao i početi vidjeti svoju budućnost. Možemo pogledati svoja iskustva, što nam se svidjelo a što ne, što smo htjeli učiniti i zašto to nismo učinili, i iz te nove perspektive razviti uvid u to tko smo, zašto smo ovdje, ali što je najvažnije, tko želimo biti. A kada to razvijemo, razvijamo jedan od najvećih alata poznatih čovječanstvu – svrhu.

Razvijanjem svrhe, naši se životi i radnje usklađuju s onim što želimo, s intimne, duboke razine duše, onoga što želimo sljedeće učiniti. Više ne živimo slijepo svoje živote slijedeći sustave koji su nam postavljeni. Sa svrhom, sada smo svjesni sustava odabranog za nas, ali sada možemo koristiti resurse koje sustav oblikuje i krojiti novi plan za naše živote.

Kada to počnemo činiti, od jedne osobe do druge, počinjemo razvijati obitelji, zajednice i naposljetku društva koja se počinju povlačiti od starog sustava izgrađenog prije stotinama godina ka novom sustavu, izgrađenom na iskustvu starog, ali koji se kreće naprijed u novom smjeru – ispunjenim hrabrošću, ljubavlju i pravdom za sve.

Za kraj, ovako pobjeđujemo negativce. Ovako rušimo kabalu. Ali ovo je tek početak. Kako rastemo, shvaćamo da postoje alati, vještine i resursi koji nam mogu uvelike pomoći u našoj potrazi iz “Platonove špilje”.

Provjeri/thepulse.one

Foto naslovnice: pexels.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

1 KOMENTAR

  1. Odličan tekst ali kraj ništa ne valja: da bi Sistem sporo menjali Moćnici bi morali da budu imbecili… a nisu. Oni će pokrenuti krize na koje ne možemo da utičemo i tako nas vratiti “na pravi put”.
    Recimo kao što sada rade…

VEZANO

najnovije