Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPutin: „Globalnom teroristu Klausu Schwabu i njegovom Novom svjetskom poretku dani su...

Putin: „Globalnom teroristu Klausu Schwabu i njegovom Novom svjetskom poretku dani su odbrojani“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ima drugačiji plan?

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da je osnivač Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Klaus Schwab “globalistički terorist” koji “drži čovječanstvo kao otkupninu”, te je upozorio elitu da je njihov „Novi svjetski poredak propao“ i da su im “dani odbrojani”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor 5. listopada na plenarnoj sjednici 20. sastanka Međunarodnog diskusijskog kluba Valdaj u Sočiju i naglasio tektonske i nepovratne promjene koje se događaju u globalnom poretku.

Prema Putinu, globalisti, uključujući Schwaba i njegove bliske savjetnike, su “legitimne vojne mete” jer su aktivno pokušavali ilegalno preuzeti vlast putem globalističkog državnog udara.

Prije šesnaest godina, na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji 2007. godine, Putin je rekao zapadnim čelnicima da je prirodni tip međunarodnog sustava multipolarnost, jasno pokazujući da će se Rusija suprotstaviti stvaranju Novog svjetskog poretka temeljenog na međunarodnom liberalnom poretku temeljenom na pravilima koji se agresivno forsira od strane globalističke elite i njihovih liberalnih političara u zapadnim demokracijama.

Došao je trenutak istine, prema Putinu, i planovi globalne elite za Novi svjetski poredak nestaju pred našim očima, dok se novi multipolarni svijet, u kojem tradicionalne kulture zadržavaju svoje nasljeđe unutar vlastitih granica, uzdiže poput Feniks.

Putin iznosi šest civilizacijskih načela za svijet nakon Novog svjetskog rata

Tijekom svog govora na Valdaju, Putin je iznio šest načela kojih se Rusija želi pridržavati i nudi drugim državama da joj se pridruže. Preko Sputnika :

Prvo, želimo živjeti u otvorenom, međusobno povezanom svijetu, u kojem nitko nikada neće pokušati podići umjetne prepreke komunikaciji ljudi, njihovoj kreativnoj realizaciji i prosperitetu. Mora postojati okruženje bez barijera”, rekao je Putin.

Drugo načelo je raznolikost svijeta koju treba ne samo očuvati, već i biti temelj univerzalnog razvoja.

Treći princip, prema šefu ruske države, je maksimalna reprezentativnost: “Nitko nema pravo niti može vladati svijetom za druge ili u ime drugihSvijet budućnosti je svijet kolektivnih odluka”, istaknuo je predsjednik.

Četvrto je univerzalna sigurnost i trajni mir koji podjednako uzima u obzir interese velikih država i malih zemalja. Da bi se to postiglo, važno je osloboditi međunarodne odnose od blokovskog mentaliteta i mračnog naslijeđa kolonijalnog doba i Hladnog rata, smatra Putin.

Peto načelo je pravda za sve: „Epoha izrabljivanja bilo koga – već sam to rekao dva puta – je prošlost. Zemlje i narodi jasno su svjesni svojih interesa i mogućnosti i spremni su se osloniti sami na sebe, a to višestruko ojačava njihovu snagu. Svima mora biti omogućen pristup blagodatima suvremenog razvoja”, naglasio je Putin.

Šesto načelo je jednakost: nitko se ne smije prisiljavati na poslušnost onima koji su bogatiji ili moćniji po cijenu vlastitog razvoja i nacionalnih interesa, smatra ruski predsjednik.

„Čini se da je ‘civilizacijski model’ kojeg spominje Putin utemeljen na načelima kao što su nekolonijalni odnosi; nepokroviteljski stavovi; poštivanje različitosti koja je ukorijenjena u različitim tradicijama. To će zahtijevati ogroman rad na stvaranju novih zajedničkih međunarodnih normi”, smatra Paolo Raffone, strateški analitičar i direktor Zaklade CIPI u Bruxellesu.

Raffone zaključuje:

„Zapadni ‘liberalni međunarodni poredak temeljen na pravilima’ je unilateralan i mogao bi se nametnuti u određenom razdoblju povijesti koristeći moć i istaknutost male skupine kolonijalnih sila koje je nakon krize liberalnog modela i građanskog rata (1914-1945) naslijedila supermoćna država (SAD).

Ukratko, mogu reći da pristup ‘civilizacijskog modela’ vjerojatno cilja na strukturiranje ‘softvera’ zajedničkog svijeta, dok ‘liberalni poredak temeljen na pravilima’ ima za cilj izgradnju nametnutog ‘hardvera’ branjenog ‘pravilima’, služeći financijskoj i vojnoj hegemoniji.”

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije