Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiPutin: „Novi svjetski poredak se demontira – nitko ne može preživjeti oluju!“

Putin: „Novi svjetski poredak se demontira – nitko ne može preživjeti oluju!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što je zapravo rekao?

Novi svjetski poredak se demontira i bit će zamijenjen poretkom koji se temelji na pravdi i zakonu koji poštuje sve, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin koji je iskoristio obraćanje na 19. međunarodnom forumu Valdai kako bi promovirao svoju viziju multipolarnog svijeta.

Putinov opsežni govor obuhvatio je raznolike teme poput budućeg svjetskog poretka, bioraznolikosti i “kulture otkazivanja”, a slijedili su sati odgovaranja na pitanja članova publike.

Evo nekoliko ključnih zaključaka iz govora.

“Kultura otkazivanja” je rak

Opijene svojim osjećajem superiornosti, liberalne elite nastoje uništiti ili “poništiti” one koji su drugačiji od njih. Gdje su nacisti spaljivali knjige, zapadni “čuvari liberalizma i napretka” sada zabranjuju Dostojevskog i Čajkovskog, rekao je Putin.

Liberalna demokracija, koja se nekada temeljila na toleriranju različitih ideja, transformirala se u nešto neprepoznatljivo, dodao je Putin. Takozvana “kultura otkazivanja” uništava sve što je živo i kreativno, iskorijenjujući slobodu govora i slamajući kulturu, ekonomiju i politiku.

“Povijest će, naravno, staviti sve na svoje mjesto”, rekao je Putin, dodajući da je arogancija onih koji ih žele poništiti nevjerovatna, “ali nitko se neće sjećati njihovih imena za nekoliko godina, dok će Dostojevski, Čajkovski i Puškin izdržati.”

Liberalno licemjerje

Liberalne elite na Zapadu inzistiraju na tome da njihova kultura i svjetonazor trebaju biti univerzalni, rekao je Putin. Ponašaju se kao da te vrijednosti moraju bezuvjetno prihvatiti svi ostali.

To je slučaj pravila za tebe, ali ne i za mene.

Ipak, kada su neke druge zemlje, osobito Kina, počele imati koristi od globalizacije, Zapad je “odmah promijenio ili potpuno poništio” mnoga pravila za koja je dugo inzistirao da su uklesana i sveta, rekao je Putin, sa slobodnom trgovinom, ekonomskom otvorenošću, poštenim natjecanjem, a čak su i vlasnička prava “iznenada odjednom, potpuno zaboravljena”.

“Čim im nešto postane profitabilno, odmah mijenjaju pravila, u hodu, u tijeku igre.”

Novi svjetski poredak se demontira

“Stojimo na povijesnoj prekretnici, ispred vjerojatno najopasnijeg, najnepredvidljivijeg i ujedno najvažnijeg desetljeća od završetka Drugog svjetskog rata. Zapad nije u stanju sam upravljati čovječanstvom, ali očajnički to pokušava, a većina naroda svijeta to više ne želi trpjeti”, rekao je Putin.

Sukobi koji proizlaze iz ovog razdoblja promjena prijete cijelom ljudskom rodu, a njihovo rješavanje je najvažniji izazov našeg vremena, smatra Putin.

Nitko ne može mirno čekati nadolazeću oluju koja je poprimila globalni karakter, rekao je Putin. Čovječanstvo ima dva izbora, “ili nastaviti gomilati teret problema koji će nas neizbježno sve slomiti, ili pokušati zajedno pronaći rješenja, iako nesavršena, ali djelotvorna, sposobna učiniti naš svijet sigurnijim i stabilnijim.”

Kako bi multipolarni svijet trebao izgledati

U istinski demokratskom multipolarnom svijetu svako društvo, kultura i civilizacija trebaju imati pravo birati vlastiti put i društveno-politički sustav. Ako SAD i Europa imaju to pravo, trebali bi i svi ostali.

Prema Putinovim riječima, ima ga i Rusija, a liberalne elite na Zapadu trebale bi “odstupiti” jer “našem narodu nitko nikada neće moći diktirati kakvo društvo trebamo graditi i na kojim principima”.

Najveća prijetnja političkom, ekonomskom i ideološkom monopolu Zapada jest to što se u svijetu mogu pojaviti alternativni društveni modeli – koji bi bili učinkovitiji i privlačniji.

“Iznad svega, vjerujemo da bi se novi svjetski poredak trebao temeljiti na pravu i pravdi, biti slobodan, autentičan i pošten”, rekao je ruski predsjednik.

“Budući svjetski poredak formira se pred našim očima. I u ovakvom svjetskom poretku moramo svakoga saslušati, uzeti u obzir svako gledište, svaki narod, društvo, kulturu, svaki sustav svjetonazora, ideja i vjerskih uvjerenja, ne namećući nikome niti jednu istinu, i samo na temelju toga , shvaćajući našu odgovornost za sudbinu naših naroda i planeta, izgraditi simfoniju ljudske civilizacije.”

Zaključak

Dakle, ako ste primijetili, Putin o Novom svjetskom poretku govori iz perspektive onoga tko bi ipak želio biti njegov lider ili predvodnik. On Novi svjetski poredak ne niječe, nego se suprotstavlja agresivnoj Zapadnoj dominaciji u njegovom formiranju.

Bez obzira što Putin možda ima i drugačiji pristup kako bi sve trebalo realizirati po pitanju Novog svjetskog poretka, čini se da oba plana (Zapadni i Putinov) konvergiraju u istoj točki.

Morate priznati, ukoliko je ovakav scenarij u tijeku, da su „gospodari iz sjene“ smislili genijalni plan i sad samo mogu čekati konačan rasplet. Oni su pobjednici u svakom slučaju…

Provjeri/newspunch.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

6 KOMENTARI

 1. Korona je, jednom dijelu ljudi, otvorila oči i po pitanju geopolitike kakvu smo do tada poznavali.
  Drugi dio, još uvijek, vjeruje u zli Zapad ili Istok, a što zavisi od količine popušene propagande ili političkih uvjerenja.
  Kako je korona postala pandemija je danas, manje više, poznato. I kako se i Istok i Zapad “borio” protiv te “opake” bolesti.
  Poznato je, isto tako, da i Zapad i Istok, rade na digitalnim valutama.
  Pa, po čemu se, onda, razlikuju?
  Po odnosu prema LGBTQ8 grupi.
  Huh…krucijalno pitanje od kojega zavisi budućnost čovječanstva.
  To što i Istok i Zapad nastavljaju rokavanje nikad testiranim pripravkom protiv “virusa” dizajniranog kompjuterom, nije toliko važno.
  Nije važno ni to što će digitalne valute, pritiskom na ENTER, distribuirati isti oni koji su to radili i do sada papirnatim valutama (i što im je i omogučilo da rade…ovo što rade).
  I što će, pritiskom na DELETE, moći da nas isključe iz takvog sistema puno lakše nego to mogu danas.
  I kojih i čijih 200 porodica će nas voditi u takvu budućnost meni lično apsolutno nije bitno.

 2. U cijeloj priči je užas što ne možeš puno napravit,jel šta god i pokušo napraviti ili da neka skupina ljudi pokuša,sve ide na njihov mlin,ak stvar ostanu iste,pobjeđuju,ako se desi revolucija i kaos,opet im paše..ak popizdiš i sve steraš u kurac i odeš živit u šumu,opet im paše,jedan manje.

  Situacija je stvarno očajna,još je najbolje ovcama koje bleje i ništa ne razumiju,niti ih zanima da znaju dok ih se ne odvede pred samo klanje,onda će se pitat..šta je sad ovo?
  Blaženo bilo neznanje.

 3. evo opet “nakupac” i prodavač magle, Schwabov i Kissingerov prijatelj izvodi po tko zna koju epizodu svog dijela Trumanovog šoua gepolitike.

  Nakon što je u lipnju govorio na skupu “Sanktpetersburškog međunarodnog ekonomskog foruma” (SPIEF) , pa onda u rujnu na skupu “Istočnog ekonomskog foruma” (EEF), pa je onda prije 2 tjedna prosipao maglu na skupu CICA-e… pa sada na skupu ovog “debatnog kluba Valdai”…

  Dakle radi se sve o nekakvim “međunarodnim” organizacijama, tojest think tankovima globalističke elite za Rusiju i Aziju,– iza kojih stoji ista elita globalističkog kulta kabale- ali se naivnoj masi, posebno onoj koja vjeruje u geopolitiku i “nakupca”- to prodaje, kao navodna borba protiv NWO-a i elite…
  Ustvari samo postojanje tih silnih globalističkih think tankova u Rusiji, dokazuje da i nakupac i ruska vlast igraju za iste gospodare. Jer su sve te organizanicije i think tankovi potpuno suvišni i nepotrebni za obični narod. One služe samo eliti. Isto kao i još brojniji i poznatiji think tankovi elite, sa druge strane na Zapadu i u SAD-u: WEF, CFR, Carnegie Endowment for International Peace (koji uoszalom ima svoju filijalu i u Moskvi), Brookings Instutution, RAND itd..

  SPIEF i EEF su ustvari samo filijale Švabovog WEF-a… Gle, čuda oba think tank u svojim nazivima imaju “ekonomski forum”, isto kao i Švabov “Svjetski ekonomski forum”.
  I na oba ta skupa, SPIEF-a u Sankt Petersburgu (Petrogradu-Lenjingradu) i na onome EEF-a u Vladiovostoku, lijepo su poštovana pravila WHO-a za plandemiju: Svi sudionici ta 2 skupa su se morali testirati sa lažnom spravom na lažnu bolest koronu.
  Iza oba ova think tanka SPIEF i EEF, konce vuče, zagonetna misteriozna Zaklada “Roscongress”. Koja ima logo u obliku tamnocrvene stilizirane ruže. Što me je odmah posjetilo na naziv i na logo poznatog masonskog reda “Rozenkrojcer” (izvorno njemački: Rosenkreuzer).

  Dakle dok je nakupac na ta 2 skupa grmio uvijek istu otrcanu spiku o zlom globalističkom Zapadu i borbi za multipolarni svijet, istovremeno su se na tim skupovima strogo primjenjivala pravila plandemije tog istog zlog Zapada i globalističke elite i njihove ispostave-WHO-a.

  Pa je onda prije koji tjedan bio skup još jedne globalističke azijsko-ruske organizacije: CICA (Conference on Interaction and Confidence-Building Measures in Asia) Za ovu organizaciju nisam dosada čuo.. Ali je jasno da je i ta organizacija, koja obuhvata Kinu, Rusiju i još puno azijskih država, još jedno kukavičije jaje globalističkog kulta i da i iza te organizacije u to možete biti sigurni, negdje iza grma čuči ista rokefelrovska mafija. ali, među članicama posmatračima CICA-e je i SAD, a Izrael je punopravna članica CICA-e, i to zajedno sa Iranom. pametnom dosta.

  CICA koja je imala svoj skup u Astani, je ista prevara kao i BRICS.
  Dovoljno je samo pogledati logo, simbol CICA-e (može se vidjeti na vikipediji)…
  dvije šarene elipse, koja se međusobno križaju, su gle čuda, tako isprepletene, da tvore 3 šestice… Slično kao što je luk u natpisu World Economic Forum tako stavljen da presjeca tri slova O da tvori 3 šestice.

  I sada skup ovog “debatnog kluba Valdai”. Još jedan globalistički think tank ruske elite, koji je suvišan i nepotreban za ruski narod. Služi samo eliti, koja ga je i izmislila.
  Naravno da je i ovaj think tank osnovan po uzoru na sličen globalističke mafijaše think tankove u SAD-u koji se također pretvaraju da su nekakvi “debatni klubovi” u kojima mafijaši kao Kissinger, Rockefelleri, Goldman Saksovi bankari i ostala banda se nešto kao sastanu da bi malo ćaskali i čavrljali uz kavicu i viski.. ma da kako da ne
  .
  Iza kluba Valdai, konce vuče “Fondacija klub Valdai”. Iza te fondacije, stoji think tank “Rusko vijeće za međuanrodne odnose” (RIAC). Koje je ustvari ništa drugo, nego ruska verzija, već spomenutog poznatog Rokefelerevog “Vijeća za vanjske odnose” (CFR) u New Yorku. I sam naziv je upadljivo skoro isti. Predjsednik RIAC-a je Igor Ivanov, bivši ruski ministar vanjskih poslova, koji je 2012. sudjelovao na godišnjem skupu Bilderberga. Jedan od potpredsjednika RIAC-a je rusko-židovski tajkun, Pjotr Aven, bivši ruski ministar za “međunarodne ekonomske odnose”. Koji je sada član upravnog odbora multinacionalnog koncerna “Letter One”, sa sjedištem u Luxemburgu,-čiji je vlasnik drugi rusko-židovski milijarder, Mihail Fridman, inače i vlasnik Alfa banke. Ivanov i Aven su odlično umreženi sa zapadnom globalističko-bankarskom elitom, isto kao i Herman Gref, šef Sberbanke.

  Na skupu kluba Valdai, “nakupac” j ustvari opet trolao, kako on to uvijek čini..
  I to trolanje je tako jeftino i prozirno, pa ne znam, kako mnogi na njega ipak uvijek iznova nasjedaju.
  Dakle on je tu pričao isto što je već pričao i na skupovima SPIEF-a, EEF-a i CICA-e: retorika iz hladnog rata prošlog stoljeća: zli pokvareni, rasistički, neokolonijalni Zapad želi unipolarni svijet, želi nametati svima svoje, a Rusija , Kina i ostali se kofol bore protiv toga i žele multipolarni poredak i ravnopravnost nacija i država..itd
  Dakle nakupac trola uvijek ono što njegove nepopravljive pristalice Trumanovog šoua geopolitike baš žele čuti. Međutim ni riječi o plandemiji, cjepljenju, planovima digitalne kontrole itd..

  Ali evo, koja je bila glavna službena tema skupa kluba Valdai, prije 2 godine u listopadu 2020: (službeni podatak):
  “The Lessons of the Pandemic and the New Agenda: How to Turn the World Crisis Into an Opportunity for the World ”
  (Lekcije iz pandemije i nove agende: kako preokrenuti svjetsku krizu u priliku za svijet).

  Ovo kao da je diktirao sam Klaus Schwab, koji je u zadnje 2 godine više puta, baš o tome govorio kako je pandemija prilika da se ubrzaju planovi preoblikovanja svijeta i velikog reseta

 4. U tom svom dugom trolanju na prekručerašnjem skupu Valdai kluba, u ćaskanju sa novinarom Lukjanovim, nakupac je ustvari vrludao i izbjegao odgovarati na pitanja, koji je smisao rat u Ukrajini,
  Evo tog pitanja Lukjanova:

  “Vladimire Vladimiroviču, vaša odluka da pokrenete specijalnu vojnu operaciju u februaru bila je, naravno, veliko iznenađenje za sve, uključujući i većinu građana Rusije. Više puta ste objašnjavali logiku i razloge, znamo, ali ipak su to odluke takve veličine da se, vjerovatno, ne donose bez nekog posebnog poticaja. Šta se dogodilo prije ove odluke?”

  Ali nakupac je nešto vrludao da je “vojna operacija” potaknuta zbog zaštite stanovništva u Donabasu, koje je od puča, 2014., 8 godina stalno bilo granatirano.. I da je sve to bio pritisak i maslo zapada i NATO.-am, da je uzrok bio i kršenje dogovora iz Minska, itd.. pa je Rusija baš sada morala odgovoriti..
  Dakle, ni jedne riječi o navodnoj “denacifikaciji” Ukrajine i rušenju kijevskog režima, nijedne riječi o navodnom uništenju navodnih američkih biolaboratorija, o čemu su on, drugi ruski vlastodršci i mediji grmili prije nekih 4-5 mjeseci. Što je ustvario sve također bilo samo trolanje za naivnu masu i skretanje pažnje. Danas nitko živ više ne spominje, ni “denacifikaciju”, niti navodne biološke laboratorije.

  zanimljivo je bilo i ovo pitanje Lukjanova:

  “Sjećam se da sam u proljeće pričao o žirantima, a onda je sve nestalo
  Pitanje je vjerovatno retoričko, s obzirom da postoje vojne operacije, ima dosta toga, ali i vi i ruski zvaničnici ste više puta govorili da specijalna operacija ide po planu. Ipak, takav plan, da budem iskren, društvo baš i ne razumije. Kakav je plan?”

  Iz pitanja Lukjanova, može se nazrijeti, da je očito, da i u samoj Rusiji, dio naroda, ne razumije, koji je smisao i svrha te “vojne operacije” u Ukrajini.

  ali ipak, najzanimljiviji citati iz prekjučeršanjeg govora “nakupca” na skupu Valdai kluba su za mene bili ovi:

  “..Stoga bi svjetska ekonomija i trgovina trebali postati pravedniji i otvoreniji. Rusija smatra neizbježnim formiranje novih međunarodnih finansijskih platformi, uključujući i za potrebe međunarodnih poravnanja. Takve platforme treba da budu izvan nacionalnih jurisdikcija, da budu sigurne, depolitizovane, automatizovane i da ne zavise ni od jednog kontrolnog centra. Da li je to moguće uraditi ili ne? Naravno da. To će zahtijevati mnogo truda, ujedinjenje napora mnogih zemalja, ali to se može učiniti…”

  “…Promjena prekretnica je bolan proces, ali prirodan i neizbježan. Budući svjetski poredak se formira pred našim očima. I u ovom svjetskom poretku moramo slušati svakoga, voditi računa o svakom gledištu, svakom narodu, društvu, kulturi, svakom sistemu svjetonazora, ideja i vjerskih uvjerenja, nikome ne nametati niti jednu istinu i samo na osnovu toga, shvatajući našu odgovornost za sudbinu – sudbinu naroda, planete, da izgradimo simfoniju ljudske civilizacije…”


  ovaj prvi citat koji sam naveo: Dakle, Putin se zalaže za potrebu “formiranja novih međunarodnih financijskih platformi”, koje trebaju biti izvan “nacionalnih jurisdikcija” da budu potpuno nezavisne od svakoga. Ha,ha, pa to je isti onaj mafijaški princip na kojem počiva i sadašnji svjetski financijski sustav, kojeg kontrolira FED i rotšildsko-rokefelrovska bankomafija.
  Sistem centralnih banaka, koje su nezavisne od bilo kakve državne i nacionalne kontrole. Centralne banke su faktički države u državi

  u ovom drugom navednom citatu, on govori o o budućem novom svjetskom poretku, koji se “formira pred našim očima”. I inače on uvijek u svojim govorima, govori o nekom svjetskom, poretku, koji će navodno biti pravedniji od ovog sadašnjeg “zapadnoga”.
  ma da naravno, poredak na čijem čelu će biti Xi Jinping, će stvarno biti “pravedniji”- po onoj “sjašio kurta, uzjašio murta”..vidmo već danas u Kini, kaoliko je pravedan taj poredak

  Svijetu, narodima i državama NISU POTREBNI NIKAKVI SVJETSKI PORETCI”.
  Jer sam izraz “SVJETSKI POREDAK”, implicira da netko mora zavesti RED u cijelom SVIJETU. Što ustvari znači vladavina svijetom. Svaki “svjetski poredak” implicira to da netko vlada sa svijetom. ali nitko nema pravo vladati svijetom. Nitko.
  svijetu, nacijama i državama nisu potrebni nikakvi poredci i svjetske vladavine. Jer ustvari ne postoji neki svjetski globalni problem. svaka država za sebe ima nek svoje vlastite probleme, koji su svi različiti. Ali, oni – elita globalističkog okultnog kulta, sami stvaraju umjetne svjetske globalne probleme, ratove, krize, terorizme, navodno zatopljenje klime, lažne plandemije, itd… i onda se nude kao oni-koji će rješiti te probleme, koji će na sve spasiti. Ali da nema njih- globalne okultne elite- ne bi uopće ni bilo tih umjetno izazvanih svjetskih, globalnih problema.

  I još ovaj citat, koji pokazuje trolanje nakupca u retorici hladnoga rata, prošloga stoljeća

  “Nakon Drugog svjetskog rata, Sjedinjene Američke Države su stvorile Breton Woods sistem, više puta ga ojačale, radile po raznim vektorima, stvorile međunarodne institucije koje su pod njihovom kontrolom kako u oblasti finansija tako i u oblasti međunarodne trgovine. Ali očigledno ne uspevaju.
  Nije tako lako izaći iz dolara, jer su Amerikanci stvorili veoma moćan sistem koji drži te rezerve, a ne oslobađa ih, zapravo. Jako je teško izaći, ali svi razmišljaju o budućnosti. Već sam rekao, mogu samo ponoviti, gdje vidimo budućnost međunarodnog finansijskog sistema…”

  dakle nakupac ovdje, po svom lukavom običaju trola tako da skreća pažnju sa stvarne istine, i sve to uvijek upakuje u odnose hladnoga rata Zapad-Istok, SAD-Rusija (ranije SSSR).. i slično.
  Zna on vrlo dobro da SAD nisu stvorile sistem Breton Woods, zna on dobro da “Amerikanci” nisu stvorili sistem ovisnosti o dolaru… Zna on da se običnih “amerikanaca” ništa ne pita, kao što se ništa ne pita ni obične Ruse.

  Zna on dobro, tko je stvorio mafijaški sitem Breton Woods, sa BIS-om, MMF-om i Svjetskom bankom i centralnim bankama.. Zna on dobro da Amerikanci nisu gospodari i vlasnici SAD-a, zna on dobro tjko je vlasnik dolarskog sistema i Breton Woodsa i centralnih banaka i cijele Amerike…ali naravno neće to reći, već samo trola sa hladnoratovskom retorikom 60-ih godina prošlog stoljeća, da bi naivcima koji vjeruju u geopolitiuku skretao pažnju.. Uostalom svako trolanje je suvišeno, kada se zna da je i Rusija dio tog sistema Breton Woodsa i centralnih banaka- da je i ruska centralna banka, članica BIS-a.

  Isto kao što je prije nekoliko mjeseci trolao o “zlatnoj milijradi”, i pričao o nekakvom kolonijalnom rasizmu zapadne elite, koja želi da oni- zlatna milijarda vladaju svijetom itd.. koji bulšit..
  dakle, on je potpuno skretao pažnju sa stvarnoig značenja izraza “zlatna milijarda” Zna on vrlo dobro na što se zaista odnosi taj izraz, ali opet je jeftino trolao i namjerno davao pogrešnu informaciju o pojmu “zlatna milijarda”

  ali je prekjučer na skupu Valdai kluba, najavio da će “možda” otići na skup G20, koji se uskoro u studenom održava u Indoneziju. Da podsjetim; članice G20 su i države članice zapadnog G7 i države članice kofol nezavisnog BRICS-a

VEZANO

najnovije