Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPutin upozorava na „globalnu katastrofu“ ako se trupe NATO-a izravno sukobe s...

Putin upozorava na „globalnu katastrofu“ ako se trupe NATO-a izravno sukobe s Rusijom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ozbiljno

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi izravan sukob između NATO-a i ruskih trupa doveo do “globalne katastrofe”, dodajući da ne vidi potrebu za izvođenjem masovnih napada na Ukrajinu… “za sada”.

Nešto prije nego što je Putin govorio u Astani, otkriveno je da je Kremlj povećao broj strateških nuklearnih bombardera stacioniranih u zračnoj bazi u blizini finske i norveške granice, otkrivaju satelitske slike.

Putin je također naglasio da je Rusija voljna održati mirovne pregovore, iako je rekao da će oni zahtijevati međunarodno posredovanje jer Rusija više ne može vjerovati da će Ukrajina držati svoju riječ.

Putin je govorio u Astani nakon sastanka na vrhu Zajednice neovisnih država (CIS), gdje je sjedio s kolegama čelnicima bivših sovjetskih država.

Među ostalim sudionicima bio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji je u petak rekao da će ruske trupe uskoro stići kako bi sudjelovale u regionalnom grupiranju snaga za zaštitu njezinih granica.

„Uvođenje trupa u izravan sukob s ruskom vojskom vrlo je opasan korak koji bi mogao dovesti do globalne katastrofe“, rekao je Putin novinarima, te dodao: „Nadam se da oni koji o tome govore imaju dovoljno razuma da ne poduzimaju takve korake.“

Putin je rekao da trenutačno ne vidi potrebu za „masovnim udarima“ na Ukrajinu koja je sada pogodila planirane ciljeve početkom tjedna, ali to bi se moglo promijeniti u budućnosti i inzistirao je na tome da mu nije cilj uništiti Ukrajinu.

Vezano: Pripremite se, slijedi nam „Nuklearni rat“!

„Sada nema potrebe za masovnim udarima. Ima i drugih zadataka. Zasad. I tada će biti jasno“, rekao je Putin i dodao: „Ne postavljamo si zadatak uništiti Ukrajinu. Ne, naravno da ne.“

Nadalje je rekao da je djelomična mobilizacija 300.000 vojnika pri kraju i da će biti gotova za dva tjedna.

„Ništa dodatno nije planirano. Od ministarstv obrane nisu stigli nikakvi prijedlozi i ne vidim nikakvu dodatnu potrebu u dogledno vrijeme. Sada je mobilizirano 222.000 ljudi od 300.000. U roku od otprilike dva tjedna bit će završene sve mobilizacijske aktivnosti. Ukupno ih je 33.000 već u vojnim jedinicama, a 16.000 uključeno je u vojnu operaciju u Ukrajini“, rekao je Putin.

Rekao je da je njegova odluka o pozivanju rezervnih snaga za borbu u Ukrajini bila od vitalnog značaja za držanje prve crte.

„Linija dodira je 680 milja pa ju je praktički nemoguće držati snagama koje čine samo profesionalni vojnici, pogotovo jer oni sudjeluju u ofenzivnim aktivnostima“, rekao je Putin.

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. Ovo je opet trolanje glumca Putina, Klaus Schwabovog i Kissingerovog prijatelja.
  Sve spada uz svakodnevni Trumanov šou geopolitike i insceniranog rata u Ukrajini, sa svrhom da se taj rat što duže odugovlači.
  Kao što je Putin i jučer opet trolao o “zlatnoj milijardi” i opet namjerno lupetao stvari, koje uopće ne odgovaraju pojmu “zlatna milijarda”. Kao što je o tome trolao već prije 2-3 mjeseca, kada je rekao da je “zlatna milijarda” nekakav plan zapadne elite da samo oni vladaju i napao njihov rasizam i slično.
  Dakle, Putin je namjerno sve stavio u kontekst umjetno hladnog rata, Zapad-Istok, zla zapadana kapitalistička elita, koja je rasistička i koja želi unipolarni svijet i slično. Sa očitim, ciljem da takvim trolanjem samo skreće pažnju sa stvarnog značenja tog pojma i uopće od plana velikog reseta u kojem Rusija i Kina sasvim fino surađuju sa SAD-om i Zapadom.

  Jer zna se, na što se odnosi pojam “zlatna milijarda”. Na želju gospodara iz globalističkog kulta, da pobiju nekih 80 % stanovnika svijeta i srežu stanovništvo svijeta na 1 milijardu, ili čak na samo pola milijarde. Naravno, Putin zna to vrlo dobro, ali pošto igra za istu ekipu globalističkohg kulta, neće to reći, već trolanjem namjerno zamagljuje stvarni plan.

  Putin je o svemu tome, govorio na skupu organizacije CICA u Astani. Astana, je dobrim dijelom u zadnjih 30-ak godina, novosagrađeni glavni grad Kazahstana, pun masonskih simbola.
  Svi su već zaboravili, kako je u siječnju ove godine u krvi ugušena velika pobuna naroda Kazahstana, zbog sve gore ekonomske krize, kao posljedice zaključavanja i ostalih mjera plandemije u ovoj državi. Kazahstanskom predsjedniku Tokajevu, koji je odlično umrežen sa zapadnim globalističkim kultom (član je odbora organizacije Minhenska sigurnonsa konferencija, čiji je ravnatelj Bilderbergovac i Trilateralac Ischinger), u pomoć su došle vojne postrojbe OVKS-a. Vojnog saveza Rusije i srednjoazijskih država, bivših repubika SSSR-a. Koje su krvavo ugušile pobunu. Rezultat je bio 225 mrtvih i 4500 povrijeđenih, prema službenim podatcima.

  Međutim, kakva je to organizacija CICA? Na čijem skupu su se okupili Putin i predstavnici mnogih azijskih država.
  CICA= Conference on Interaction and Confidence-Building Measures in Asia, je “međuvladin forum za unaprijeđenje suradnje u cilju promocije mira, sigurnosti i stabilnosti u Aziji i ostataku svijeta”. Ovo lijepo, ukićeno, ljigavo objašnjenje je vjerojatno službena definicija, koju su smislili sami organizatorti i ravbnatelji CICA-e, a vikipedija preuzela.

  Međutim ustvari, očiti se radi o još jednom kukavičjem jaju globalističkog kulta, kao i navodno nezavisni savez 5 velikh država- BRICS.

  CICA je osnovana 1992. na prijedlog kazahstanog predsjednika Nusrulatana Nazarbajeva. I to na zasjednaju generalne skupštine UN-a. Ma gle čuda, baš u Rokefellerovom UN-u, mu padne na pamet ta ideja o osnivanju CICA-e.

  Članice CICA-e su izuzev Rusije, azijske države, među kojima su naravno i Kina, ali, gle čuda i Izrael i Južna Koreja. Dakle dvije države, koje su ustvari na strani Zapada i SAD-a.
  Ali to nije sve: SAD-kofol glavni ljuti neprijatelj Rusije i Kine, kao i Japan imaju status država promatrača u CICA-i. Iako SAD dakle nema nema nikakve veze sa Azijom.

  A tu su i organizacije posmatrači koje prisustvuju skupovima CICA-e:

  – IOM- Međunarodna organizacija za migraciju, koja je podorganizacija UN-a i koja, uzgred budi rečeno, zajedno sa Sorosevom zakladom i ostalim privatnim zakladama i organizacijama globalističkoh kulta, zadnjih godina, agresivno promovira i promiče masovnu ilegalnu migraciju u Europu,
  – OSCE-Organizacija za sigurnost i suradnuju u Europi, koja priopada mreži glopbalističkog kulta kao i IOM, tojest UN,
  – Liga arapskih država-Koja je pod kontrom kulta.

  Ali šlag na tortu je vjerojatno logo, simbol organizacije CICA.
  To su dvije unakrsne elipse, koje to odmah bode u oči, gle čuda, tvore 3 šestice. Sotonjare iz globalističkog kulta, poznato, je vole svugdje uguravati 3 šestice, kao naprimjer u logou Google Chrome, u logou Trilateralne komisije, kao i u logou WEF-a (World Economic Forum), gdje luk namjerno tako presjeca tri slova o u natpisu, da tvori 3 šestice.
  Sličan trik je očito primjenjen i u sttvaranju ovog logoa CICA-e, 2 međusobno povezan elipse u tri šarene boje, tako su međusobno isprepletene, da tvore 3 jednake šestice, okrenute u 3 različita pravca.

  link na sliku loga CICA-e na vuikipediji:

  https://en.wikipedia.org/wiki/File:CICA_Logo.png

  link na članak o CICA-e:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Conference_on_Interaction_and_Confidence-Building_Measures_in_Asia

VEZANO

najnovije