Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upRizici od nošenja maski: mrtvorođenčad, disfunkcija testisa, kognitivni pad

Rizici od nošenja maski: mrtvorođenčad, disfunkcija testisa, kognitivni pad

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Štetno

Zapovijedi o nošenju maski za lice bile su čisto tiranske jer se nije pojavila nikakva znanost koja bi poduprla njihovu upotrebu. Naprotiv, recenzirane studije opetovano su pokazale štetne učinke nošenja maske tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Jesu li oni koji su to provodili znali? Pa, vjerojatno…

Kako sugerira novo istraživanje, maske za lice mogu povećati rizik od pojave mrtvorođenčadi, disfunkcije testisa i kognitivnog pada kod djece.

Pregled desetaka studija o maskama sugerirao je da mogu uzrokovati blago trovanje ugljičnim dioksidom ako se nose tijekom duljeg razdoblja.

Njemački akademici koji su proveli istraživanje vjeruju da maske stvaraju džep mrtvog prostora između usta i maske, koji zadržava otrovni plin.

Kažu da bi nakupljanje CO2 u tijelima trudnica moglo uzrokovati komplikacije za nerođeni fetus. Oni ističu da CO2 također doprinosi oksidativnom stresu, koji može utjecati na kognitivnu sposobnost i uzrokovati probleme s testisima kod muškaraca.

No, neovisni liječnici doveli su u pitanje zaključke studije — koja nikada nije izravno promatrala zdravstvene komplikacije i korištenje maski, opisujući vezu kao „malo vjerojatnu“.

Jedna studija koju su njemački znanstvenici proučili otkrila je da samo 0,3 posto produljene izloženosti CO2 kod gravidnih štakora i mladih miševa dovodi do oštećenja mozga, povećane anksioznosti i slabijeg pamćenja. Drugi je otkrio da su mužjaci miševa izloženi 2,5 posto CO2 tijekom četiri sata – jednako 0,5 posto za ljude – rezultirali uništenjem stanica testisa i sperme. Treća studija otkrila je da je tri posto CO2 (ekvivalent 0,8 posto za ljude) kod gravidnih štakora uzrokovalo mrtvorođenčad i urođene mane.

Aludirajući na porast mrtvorođene djece tijekom pandemije, njemački su istraživači napisali (objavljeno u časopisu Heliyon):

„Postoje posredni dokazi da bi popularna uporaba maski mogla biti povezana s trenutačnim opažanjima značajnog porasta od 28 do 33 posto mrtvorođene djece diljem svijeta… i smanjenu verbalnu, motoričku i ukupnu kognitivnu izvedbu dvije pune standardne devijacije u rezultatima kod djece rođene tijekom pandemije.“

Ali studija nije mogla uvjerljivo dokazati da su maske izravno odgovorne za bilo koju od ovih komplikacija.

Dr. Stuart Fischer, liječnik hitne pomoći u New Yorku, upitao je postoji li „toksično nakupljanje“ CO2, te rekao kako nije siguran da se to događa, jer tijelo vrlo brzo prilagođava pH ravnotežu, a respiratorna acidoza uzrokovana maskama za lice nije vjerojatna, iako kratkoročne nuspojave mogu utjecati na osobe s kroničnom bolešću pluća.

Njemački istraživački tim prikupio je podatke iz 43 prethodno objavljene studije o izloženosti CO2, nošenju maski i trudnoći, te su otkriliu da je nakon nošenja maske dulje od pet minuta razina CO2 u udahnutom zraku porasla između 1,4 i 3,2 posto.

U jednoj studiji o maskama provedenoj u Njemačkoj, istraživači su mjerili koncentraciju CO2 u zraku ispod kirurških maski koje je nosilo 15 zdravih muškaraca. Unutar 30 minuta koncentracija CO2 porasla je na otprilike 2,8-3,2 posto.

U talijanskoj studiji, znanstvenici su također mjerili zrak ispod kirurških maski nošenih u laboratoriju i pronašli koncentraciju između 0,22 i 0,29 posto unutar pet minuta.

Maske pružaju otpor disanju i stvaraju mrtvi prostor koji zadržava CO2, što dovodi do više udahnutog i ponovno udahnutog CO2, rekli su recenzenti.

Provjeri/technocracy.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

6 KOMENTARI

 1. Za subjekte ovakvih studija su najrelevantniji hirurzi (i muški i ženski) koji polovinu radnog veka nose maske – ja nisam čuo za ovakve probleme kod njih, da je postojala makar naznaka toga, sigurno bi studija bila urađena… i pre korone.

  Nakupljanje CO2 u masci?!? Ozbiljno??? Izračunajte zapreminu vazduha ispod maske koji nam stoji na raspolaganju pri udisaju a onda uporedite sa zapreminom prosečnog udaha! Neuporedivo veća količina CO2 je u vazduhu grada nego na selu pa nema paničnih poziva na iseljavanje iz gradova?
  A onda razmislite o sledećem: danas se uglavnom ugrađuje PVC stolarija koja odlično dihtuje, fasada se premazuje plastičnom farbom koja “ne diše”… šta mislite koliko u takvoj spavaćoj sobi poraste nivo CO2 do jutra? Dakle SVAKI DAN (ondosno noć) od rođenja pa do smrti?!?

  Kao Boga vas molim – uključite mozak! Za mene je najgore od svega kad se u nekim situacijama (kada odgovara našem stavu) naučnim studijama sve veruje a u drugim se ne veruje ništa. Ako je nešto toliko očigledno ni jedna studija ne bi smela da može bilo koga da pokoleba a ne da uveri… što, nažalost, nije slučaj. Predstavio sam agendu sluđivanja – pokušajte da nađete “simptome”…

  • Polovinu rad.veka nose maske??
   Glupost.
   I kad je stave, sterilna je,u ioniziranom prostoru.
   Nadalje,za razliku od bakice koja pod panikom i smrdljivom brnjicom tegli po Kauflandu ,i na ulici tjednu potrošačku korpu, napunjenu smećem.
   Koji je tebi kurac? Tebi fali prakse ,a teoretizirat o nečemu možeš godinama,da ništa konkretno kažeš,, to si izgleda usavršio,Bio babo u udbi?

   I svrši više s tom geopolitikom,besmislena je kao i komentari u koje ulažeš energiju.
   Nemam ti više šta za reći, osim one štulićeve; Dovoljna je jedna riječ,
   0D^JEBI !

 2. 3 primjera u kojima je od strane mainstreama potvrđena štetnost maski:

  – u rujnu 2021. u službenom uputstvu za zastupnike njemačkog parlamenta bundestaga, ( koji su tada nosili maske na sjednicama, kao i svi drugi političari u svim drugim državama), rečeno je da su maske štetne i da se zastupnicima preporučuju česte pauze od pola sata da iziđu i skinu maske i udahnu svjež zrak. nakon što je to službeno uputstvo tad procurilo u medije, i mnogi mediji, ne samo alterantivni, već i mainstream mediji su izvjestili o tome– iz bundestaga su se brže bolje potrudili sa sakriju to, i kao lopov uhvaćen u laži, jeftino i jadno su na “faktčekerski” način pokušali objasniti– ma da je sve to krivo shvaćeno i da maske naravno nisu štetne, već super mega korisne. naravno da bi branili narativ plandemije i korisnostimaski

  – također 2021. , švicarska zdravstvena državna agencija (nešto slično našem HZJZ-u) je objavila da su FFP2 maske štetne

  -prošle godinu u ljeto i jesen, nakon što je izbio neobičan masivan val oboljenja među djecom u Njemačkoj, u nekim su mainstream medijima priznali, da je to posljedica dugotrajne obaveze nošenja maski za školsku djecu, koja je tamo bila na snazi skoro 2 godine. I da je bila velika greška nametanje djeci da cijeli dan sjede u školi sa maskama

VEZANO

najnovije