Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiRuganje s „cijepljenima“ – CDC im poručuje da su u opasnosti od...

Ruganje s „cijepljenima“ – CDC im poručuje da su u opasnosti od infekcije „novom varijantom“ covida

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Totalno ludilo

Još jedna „nova varijanta“ Covida izaziva zabrinutost među znanstvenicima zbog velikog broja mutacija i zato što je pronađena u više zemalja.

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je soj BA.2.86 sada otkriven u Švicarskoj i Južnoj Africi, uz Izrael, Dansku, SAD i UK.

CDC je također upozorio da podvarijanta može imati veći potencijal za izazivanje infekcija kod onih koji su prethodno imali covid ili su primili „cjepivo“.

Kako izvještava Reuters, američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) rekli su u srijedu da bi nova linija koronavirusa BA.2.86 mogla biti sposobnija od starijih varijanti u izazivanju infekcije kod ljudi koji su prethodno imali COVID-19 ili koji su primili cjepiva.

CDC je rekao da je prerano znati može li ovo uzrokovati težu bolest u usporedbi s prethodnim varijantama.

Ali zbog velikog broja mutacija otkrivenih u ovoj lozi, postojala je zabrinutost oko njezinog utjecaja na imunitet od cjepiva i prethodnih infekcija, rekla je agencija.

Znanstvenici su oprezni zbog ove loze BA.2.86 koja navodno ima 36 mutacija koje je razlikuju od trenutno dominantne varijante XBB.1.5.

CDC je, međutim, rekao da uzorci virusa još nisu široko dostupni za pouzdanije laboratorijsko testiranje antitijela.

Agencija je ranije ovog mjeseca rekla da prati visoko mutiranu lozu BA.2.86, koja je otkrivena u SAD-u, Danskoj i Izraelu.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije