Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiRusija se pridružuje globalističkim planovima testiranjem svoje CBDC valute

Rusija se pridružuje globalističkim planovima testiranjem svoje CBDC valute

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Mi ili oni

Ako ste jedan od onih koji još uvijek gledaju svijet kroz crno-bijele naočale, nadajući se da među vladajućom klasom, osim „loših momaka“, postoje i oni „dobri“, slijedeća vijest bi vam mogla pomoći u razbijanju takvih predrasuda.

Naime, ruski zakonodavci odobrili su razvoj digitalne rublje, a testiranje bi moglo početi kasnije ovog ljeta, kada ga prije stupanja na snagu potpiše i sam predsjednik Vladimir Putin.

Ruska središnja banka planira pokrenuti test digitalne rublje koji uključuje 15 zajmodavaca, pri čemu će poduzećima i potrošačima biti dana mogućnost otvaranja digitalnog novčanika pomoću platforme središnje banke kojoj mogu pristupiti putem ruskih banaka.

Kao digitalna valuta središnje banke, ili CBDC, digitalna rublja bila bi centralizirani token čija je vrijednost vezana za fiat valutu zemlje. Iako je izvorno planirana uporaba digitalne rublje bila u maloprodajne svrhe, očekuje se da će se testiranje usredotočiti na prekogranična plaćanja dok Rusija traži načine za izbjegavanje gospodarskih sankcija.

Ruska središnja banka prvi put je signalizirala svoj interes za razvoj digitalne valute 2017., ali to se tada nije smatralo glavnim prioritetom. Međutim, 2022. godine ruska središnja banka najavila je da će uvesti digitalnu rublju do 2024. godine, implementirajući valutu u fazama uz podršku temeljitog testiranja i razvoja odgovarajuće infrastrukture. Središnja banka naznačila je da će digitalna rublja koegzistirati s tradicionalnim bezgotovinskim i gotovinskim sustavima plaćanja kako bi potrošači imali veću fleksibilnost.

Oni koji koriste digitalnu rublju neće moći otvoriti štedne račune s njom jer je namijenjena da služi kao način prijenosa i plaćanja. Dok se pojedinačnim klijentima neće naplaćivati ​​plaćanja ili prijenosi putem CBDC-a, korporativnim klijentima naplaćivat će se naknada od 0,3 posto.

Prva zamjenica guvernera Banke Rusije Olga Skorobogatova rekla je da bi svaki građanin trebao imati pristup digitalnim rubljama negdje između 2025. i 2027., s preciznijim vremenskim okvirom ovisno o tome koliko su pojedine banke spremne usvojiti potrebnu infrastrukturu.

Dakle, iako mnogi vide službenu Rusiju, predvođenu predsjednikom Putinom, kao vladu koja naoko ide kontra planova globalista, ova vijest govori potpuno suprotno.

U postojećim političkim strukturama, bez obzira radi li se o vladajućoj opciji ili opoziciji, ne postoje tzv. „dobri“ ili „naši“, za koje bi se moglo sa sigurnošću reći da rade za dobrobit običnog naroda.

Postojeći politički i društveni sustav nudi samo opciju mi (običan narod) ili oni (političke i društvene elite). Dok većina ljudi to ne shvati, ne možemo započeti korjenite promjene.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixaby.com

P O D I J E L I !

Citatelj

2 KOMENTARI

 1. Posle curtona cirkusa nekima je postalo jasno da su ruske marionetske vlasti dio globalne (zido-bankarske, judeo masonske) agende za porobljavanje svijeta.

  “Valentin Katasonov: U Rusiji, kao i u drugim zemljama, jedina vlast je centralna banka. 16.11.2021.
  NOVI SUSRET SA APSOLUTNIM ZLOM.
  UPRAVLjANjE SPOLjA.
  Želim da se nadam poboljšanju situacije vezane za “KOVID-19”, kao i da će nas osloboditi lokdauna. No, sve se oslanja na fundamentalno pitanje — pitanje vlasti. A vlasti u zemlji nema. Postoji kolonijalna administracija. U Rusiji, kao i u drugim zemljama, jedina vlast je centralna banka. Centralna banka nije državni organ upravljanja de-fakto, iako je u Ustavu napisano da jeste.

  Centralnom bankom se upravlja spolja. A pre pola godine pojavila se još jedna upravljačka vertikala u Rusiji— ona prolazi kroz Svetsku zdravstvenu organizaciju.

  Svetski zakulisni vladari, koji decenijama buncaju o svetskoj vlasti, imaju dugoročan plan. Sada postepeno, no u isto vreme šok-terapijom, počinju da ga ostvaruju.

  “Gospodari novca“ pre svega žele da postanu gospodari sveta.

  Prvi zadatak svetskih zakulisnih vladara je — smanjiti broj stanovništva na planeti. Danas nas je 7,8 milijardi. Po njihovom računu, treba da bude ne više od jedne milijarde.
  Drugi zadatak je — deindustrijalizacija.
  Svetskoj eliti je neophodna deindustrijalizacija zato što žele da planeta pripada njima, da se ne istroši, iscrpi. To jest, potrebno je zaustaviti trošenje prirodnih resursa.
  Treći zadatak je — podrivanje nacionalnih suvereniteta.
  Kroz otvorene granice prolazila je “američka” kultura u druge zemlje, dolazilo je do ekonomskog i kulturnog ujednačavanja celog sveta. Rusija nije izuzetak.
  Četvrti zadatak — digitalizacija sveta. Faktički reč je o izgradnji elektronskog koncentracionog logora u koji treba zatvoriti ostatak čovečanstva — tu jednu milijardu. Ponekad ekonomisti govore o „zlatnoj milijardi“. Ne: biće 999 miliona „prljavih“ i jedan „zlatni“ milion. Zato lokdauni koji podrivaju ekonomiju predstavljaju plansko upravljanje svetom i sve to proishodi iz jednog centra. On se uslovno zove „duboka država“. Ja ih zovem „gospodari novca“. Možemo ih zvati i „komitet trista“.

  Dimna zavesa je potrebna za prikrivanje prelaska čovečanstva u novi robovlasnički poredak-elektronski digitalni konclogor.”

  P.S. Privatna Rotsildova Centralna banka “Rusije” u suradnji sa “vladom” Rusije i u pozadini istempirane cionisticke tzv. specijalne operacije koja pogoduje planovima tzv. Velikog resetiranja, pretvara Rusiju u digitalni Alkatraz u cemu digitalne valute-CBDC (fiktivna vrednost) igraju odlucujucu ulogu.
  Kada cionisticki bankari (gotovo) sve digitalizuju i uhvate u svoju tehnokratsku mrezu, onda im gojimske “vlade” koje su posluzile kao prijelzno rjesenje vise nece biti potrebne i mogu ih komotno deinstalirati preuzimajuci apsolutnu kontrolu nad (digitalno…) ujedinjenim svijetom.

 2. epoha.com.hr/2023/07/13/digitalna-rublja-konacno-je-ovdje/

  epoha.com.hr/2023/07/13/riley-waggaman-vrijeme-je-da-se-razbije-mit-o-tome-da-je-ruska-vlada-odbila-cijepiti-svoje-gradane/

  ipak, mnogi nezavisni portali, kao i poznati nezavisni autori koji odavno pišu protiv glpbalizavije i NWO-a, se još uvijek ne mogu, ili ne žele osoboditi iluzije geopolitike, da postoje 2 suprostavljene strane, i da se tu vodi kao nekakva borba za multipolrani svijet, koji navodno žele Rusija i Kina, za razliku od SAD-a, koji želi unipolarni svijet..Među njima i inače cjenjeni Engdahl, koji je također zarobljen u toj iluziji.

  ono što ne paše u njihovu iluziju, naprosto se ignorira, kao nedavna posjeta 100-godišnjeg Kissingera Kini. gdje se sastao sa vodećim kineskim državnicima, uključujući i samog predsjednika Xi Jinpinga. A samo nekoliko tjedna i dana prije Kissingera, Kinu su posjetili i američki ministar vanjskih poslova Blinken i ministrica financija Janet Yellen (do prije par godina direktorica FED-a), a također i John Kerry..
  Jinping osobno naziva Kissingera starim prijateljem

  https://news.yahoo.com/xi-meeting-old-friend-kissinger-161646120.html

  svi znaju tko je Kisinger, siva eminencija svih američkih predsjednika u zadnjih 50-ak godina i ne samo to, paralelno i desna ruka obitelji Rockefeller dugi niz deseteljeća i jedna od glavnih figura iz samog najužeg kruga elite globalističkog kulta. Kissinger sjedi u vrhovnim odborima CFR-a, grupe Bilderberg i još najmanje 15-ak drugih globalističkih organizacija i think tankova.
  A zna se da je baš on, po nalogu kulta, prije 50-ak i kusur godina, kao tadašnji američki ministar vanjskih poslova, pokrenuo uspostavljanje odnosa između SAD-a i tadšnje Maove kine. I da je bio prijatelj sa Mao Cetungom.

  ..ili kao naprimjer to.. da se na godišnjem skupu SPIEF-a ( peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma) , kojega u žargonu u nazivaju “ruski Davos”, prije mjesec dana, i dalje provodila kovid pravila WHO-a. Svi sudionici skupa, morali su se testirati na lažnu bolest kovid. Što se može vidjeti na službenom portalu SPIEF-a, i na službenim informacijskom videu koji je SPIEF objvaio na youtube, uoči početka skupa.

VEZANO

najnovije