Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upRusijom manipuliraju isti oni koji kontroliraju i Zapad

Rusijom manipuliraju isti oni koji kontroliraju i Zapad

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Žrtve prijevare

Čak i oni najpametniji među nama mogu postati žrtvom dobro osmišljene prijevare, a bojim se da se upravo to događa mnogim zapadnjacima u vezi s navodnim “napetostima” između Rusije i Zapada.

Mnogi „dobro upućeni“ u spletke vladajuće kabale i njezinu kontrolu nad SAD-om i Europom, neobjašnjivo odbijaju prihvatiti ideju da se isto događa i u Rusiji. Ako vjerujete da će nas Rusija spasiti od Novog svjetskog poretka, ovaj članak je za vas.

Većina je možda već zaboravila kolika se prašina podigla prije objavljivanja intervjua Tuckera Carlsona s Vladimirom Putinom i koliko se zapravo ništa nije dogodilo jer Carlson „nije uspio“ postaviti niti jedno od ključnih pitanja, ostavljajući ogroman prostor za špekulacije na temu je li Carlson samo kontrolirane opozicije ili samo majstorski “muze” lako zavodljive.

U članku “Zašto su globalisti projektirali ukrajinsku krizu“ dobro je opisana povijest lažnih paradigmi i proizvedenih sukoba, a sve orkestrirano od strane globalnih interesa za konsolidaciju i centralizaciju moći. Čak je i samo stvaranje komunističke Rusije bilo financirano od strane istih, o čemu više možete pročitati OVDJE. Ove nezgodne istine prigodno su izostavljene iz naših obrazovnih institucija, budući da kontinuitet elitine dominacija ovisi upravo o održavanju lažne povijesti.

Dok se ukrajinska kriza nastavlja, te se pojavljuju i druge prijetnje prijete na Pacifiku i Bliskom istoku, među alternativnim analitičarima pojavio se neobičan konsenzus – vjeruju da predsjednik Vladimir Putin, Rusija i sveto tele BRICS-a predstavljaju bedem protiv globalizacije i Novog svjetskog poretka.

Logično je zaključiti kako su Putinova retorika i prisutnost kontroliranih medijskih oporbenih marioneta poput Carlsona i “alternativnih mainstream medija“ prevarili „napola probuđene“ pojedince da na Rusiju gledaju kao na “žrtvu” zapadne oligarhije, hrabrog “bijelog viteza” u borbi protiv Novog svjetskog poretka. No, istina je sasvim drugačija…

Globalna elita ne igra na ovaj način, oni koriste sve raspoloživo kako bi pobijedila. Ne mare za nacionalne granice ili političke ideologije. Oni su gospodari marioneta, a Putin je, kao i mnogi drugi, samo jedna od njihovih marioneta. Vjerovati suprotno znači postati žrtvom najveće obmane, one koja bi mogla imati strašne posljedice za svijet u cjelini.

Ponovno rođenje Rusije kao regionalne federacije 1990-ih, nakon raspada Sovjetskog Saveza, dirigirala je globalna elita, a Mihail Gorbačov služio je kao njihova marioneta. Mnogi su zaboravili kako je upravo Gorbačov dugo bio zagovornik centralizirane globalne vlade ili “Novog svjetskog poretka”, kako ga je nazvao. U svom obraćanju studentima koledža Lafayette u Eastonu, Gorbačov je rekao da prilike koje je pružio kraj Hladnog rata nisu ispravno iskorištene i da se svijet još uvijek suočava s krizama poput degradacije okoliša, siromaštva i nestašice hrane. Tvrdio je da se ti problemi mogu riješiti samo uspostavom sustava globalnog upravljanja i to kroz međunarodne organizacije kao što su UN, Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka.

Na Forumu o stanju svijeta koji je vodio Gorbačov 1995. godine, član Vijeća za vanjske odnose Zbigniew Brzezinski izjavio je da je progresivna regionalizacija preduvjet za konačnu globalizaciju, jer će dovesti do većih, stabilnijih i kooperativnijih jedinica.

“Mi nemamo Novi svjetski poredak. … Ne možemo jednim brzim korakom uskočiti u svjetsku vladu. Ukratko, preduvjet za konačnu globalizaciju – istinsku globalizaciju – je progresivna regionalizacija, jer se time krećemo prema većim, stabilnijim, kooperativnijim jedinicama.” – Zbigniew Brzezinski

Drugim riječima, globalna elita koristi regionalizaciju kao odskočnu dasku prema svom krajnjem cilju globalnog upravljanja. A Rusija, pod vodstvom Vladimira Putina, ide im na ruku. Lažna dihotomija između Rusije i Zapada nije ništa drugo nego skretanje pažnje, varka osmišljena da nas drži podijeljenima i pokorenima.

U knjizi Zbigniewa K. Brzezinskog “Između dva doba: Uloga Amerike u tehnotroničkoj eri“ daje jasnu sliku ideologije iza Novog svjetskog poretka i tvrdi da koncept nacionalnog suvereniteta više nije održiv te da se moraju intenzivnije raditi na oblikovanju nove svjetske monetarne strukture. Dalje kaže da marksizam predstavlja daljnje vitalno i stvaralačko stanje u sazrijevanju čovjekove univerzalne vizije, te da je ujedno i pobjeda razuma nad uvjerenjem.

Stavovi Brzezinskog slažu se s Gorbačovljevim, a vrijedno je napomenuti da je Brzezinski bio blizak i utjecajan savjetnik za vanjsku politiku Baracka Obame. Ovo je jasan pokazatelj da poriv za Novim svjetskim poretkom i globalnom vladom s izrazito socijalističkim ili marksističkim oblikom nije samo relikt prošlosti, već stalni napor političkih interesa s obje strane.

Nova Rusija je osmišljena da služi kao katalizator globalnog upravljanja. Zašto bi Putin, navodno antiglobalistički nacionalistički vođa, želio da MMF, navodno organizacija pod kontrolom SAD-a, bude svjetski kontrolor globalnog gospodarstva? Odgovor je jednostavan: MMF nije institucija pod kontrolom SAD-a, već institucija koju kontroliraju elite, a Putin nije nacionalist, već globalist.

Odvajanje Krima od Ukrajine i njegovo pripajanje Rusiji djelomično je izazvano opsežnim ustupcima koje je MMF tražio da Ukrajina dobije kredite. Jedan od tih ustupaka uključivao je prijenos ukrajinskih plinovoda na američki Chevron. Iako su čelnici Krima optužili kijevske političare da su izdali Ukrajinu, zapravo je Putin bio taj koji je želio da se Ukrajina “proda” zapadnim financijerima.

Ruska središnja banka također je članica Banke za međunarodna poravnanja (BIS), ekskluzivnog kluba međunarodne bankarske elite. Osnovan 1930., BIS je služio kao središte globalizacije sve do kraja Drugog svjetskog rata, kada su se pojavili dokazi da je organizacija pomagala nacistima financiranjem njemačkog ratnog stroja, pranjem novca za službenike Gestapa i skrivanjem sredstava opljačkanih iz Europe od strane Trećeg Reicha.

Unatoč skandalu, BIS i danas postoji, a Carroll Quigley, član Vijeća za vanjske odnose, elitistički insajder i mentor Billa Clintona, rekao je ovo o BIS-u u svojoj knjizi “Tragedy And Hope“:

„Moći financijskog kapitalizma imale su još jedan dalekosežni cilj, ništa manje nego stvoriti svjetski sustav financijske kontrole u privatnim rukama koji bi mogao dominirati političkim sustavom svake zemlje i gospodarstvom svijeta u cjelini. Ovaj sustav trebao je biti kontroliran na feudalni način od strane središnjih banaka svijeta koje djeluju usklađeno, tajnim sporazumima postignutim na čestim privatnim sastancima i konferencijama.

Vrhunac sustava trebala je biti Banka za međunarodna poravnanja u Baselu, Švicarska, privatna banka u vlasništvu i pod kontrolom svjetskih središnjih banaka koje su i same bile privatne korporacije. Svaka središnja banka, u rukama ljudi poput Montagua Normana iz Banke Engleske, Benjamina Stronga iz Banke saveznih rezervi New Yorka, Charlesa Rista iz Banke Francuske i Hjalmara Schachta iz Reichsbanke, nastojala je dominirati svojom vladom svojim sposobnošću kontroliranja zajmova Državne riznice, manipuliranja stranim razmjenama, utjecajem na razinu gospodarske aktivnosti u zemlji i utjecajem na kooperativne političare kasnijim ekonomskim nagradama u poslovnom svijetu.“

Prije eskalacije sukoba u Ukrajini, Putin je bio uzdignut do statusa heroja u većini korporativnih medija. Dugovječna globalistička publikacija TIME, čak je objavio članak na naslovnoj stranici sa sloganom: “Amerika je slaba i klimava. Rusija je bogata i preporođena – a njenog vođu nije briga što itko misli o njemu.”

Danas je zabrinjavajuće vidjeti razinu divljenja i obožavanja Putina u redovima razočaranih zapadnjaka. Dok ga neki možda vide kao heroja u borbi protiv globalizacije i Novog svjetskog poretka, istina je da su Rusija i SAD samo lažni pobjednici koji se bore u lažnoj gladijatorskoj utakmici koju plaća MMF.

Rat protiv Sirije nije osujećen zbog Putinove intervencije, već zbog neumornih napora alternativnih medija u razotkrivanju laži iza sirijske pobune i upletenosti CIA-e u Al-Qaidu. Neovisno novinarstvo zaslužuje zasluge za ometanje globalističkog plana korištenja Sirije kao okidača za lažnu konfrontaciju između SAD-a i Rusije.

Najstrašniji aspekt ove lažne paradigme je potencijal za kooptiranje zagovornika slobode. Ako dopustimo da budemo uvučeni u navijanje za Rusiju ili bilo koju kontroliranu vladu, izgubit ćemo iz vida našu misiju za istinsku slobodu.

Moramo prihvatiti da budućnost ljudske slobode leži isključivo na našim ramenima. Nema nacije koja će priskočiti u pomoć u borbi protiv globalističke agende. BRICS nikako nije “alternativni model”. U Brazilu se događa sve veća kriminalizacija slobode govora, u Rusiji se sve više radi na uvođenju CBDC-a i sustava digitalnog identiteta, u Indiji je uveden nehumani sustav Aadhaar, u Kini je na snazi već dobro poznati sustav društvenog kreditiranja… kakva je to alternativa?

Moramo se oduprijeti iskušenju da slijedimo lažne proroke i umjetne protagoniste. Borba za slobodu i suverenitet neće se dobiti podržavanjem kontroliranih vlada ili padanjem na lažne paradigme koje su stvorile elite. To možemo postići samo kroz vlastite napore i otpor. Što se prije pomirimo s ovom realnošću, to ćemo biti jači kada borba počne.

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: web screenshot

Conscious Pilat

1 KOMENTAR

 1. “Vijeće za vanjske odnose” (CFR) pod upravom Rockefellerovih je kao neka vrsta političkog krila FED-a i ostale bankarsko-tajkunske mafije, koja je stvarni vladar i vlasnik države SAD

  Zbigniew Brzezinski je desetljećima bio jedan od najglavnijih stratega u pozadini, u samom vrhu kulta, usko povezan sa obitelji Rockefeller

  Gorbačov je također bio uključen u vrhovima kulta. I vjerovatno su ga gospodari kulta sredinom 80-ih progurali na položaj predsjednika CK SK SSSR-a i njegov zadatak je ustvari od početka bio da konačno rasturi SSSR i Varšavski pakt, ne zbog rušenja komunizma i širenja demokracije (to je varijanta za naivnu javnost), već naprosto zato što je SSSR postao prepreka za preoblikavanje Europe i uspostavljanje NWO-a.
  Tako su oni, koji su 1917. stvorili SSSR ,ustvari ga i ponovo srušili 1991. godine. Isto možemo reći i za Jugoslaviju.
  Oni koji su je uspostavili 1918. u Versaillesu, srušili su je 1991.

  Ima Gorbačova nalazilo se na listi članova “Comitee of 300”, – zajedno sa Jacobom Rotschildom, Davidom Rockefellereom, Gatesom, princom (sada kraljem) Charlesom, kraljicom Elizabetom… Sorosem i mnogim drugima najvećim zvjerkama iz elite kulta. Ta lista je objavljivana na mnogim neovisnim portalima u zadnjih 10-ak godina, a izvor je vjerovatno bio zviždač i nekadašnji insajder John Coleman.. U međuvremnu su neki sa liste, kao i sam Gorbačov, već umrli.
  I onaj slogan “glasnost i perestrojka” Gorbačova je vjerovatno smišljen negdje u kuhinjama CFR-a i Bilderberga
  Gorbačov je bio slavljen na Zapadu , posebno u Njemačkoj, dok je u samom SSSR-u i Rusiji, ustvari bio omražen.

  Zato je nakon sloma SSSR-a, zadnjih 25-30 godina života proveo u Švicarskoj, naravno u velikom bogstatvu i luksuzu, – jer je obilato nagrađen za izvršeni zadatak.

  Što se tiče BRICS-a, smijurija iz iste kuhinje kulta… Pa podatak da je ovu kraticu BRIC, smislio Goldman Saksovac Jim O Neil, dovoljno govori.. Kasnije je pridodano jo i slovo S; kada je Južna Afrika postala članicom..
  Ali dovoljno je pogledati činjenice:
  Svih 5 država BRICS-a također su sudjelovale u plandemijskom totalitarizmu i prisilnom cjepljenju stanovništva.
  Da je Kina u tome bila najgora na svijetu- ne treba objašnjavati…
  Ali i Rusija je sprovodila sve totalitarističke mjere.

  Brazil na čelu sa kriminacem Lulom, kojemu je ekipa kulta vjerovatno pomogla da iziđe iz zatvora i prevarmom ga progurali opet na mjesto predsjednika je prva država, koja je početkom ove godine, cjepljejnje protiv kovida , stavila na listu obaveznih cjepljenja za djecu u Brazilu.
  U Južnoj Africi je preklani otvorena tvornica za proizvdonju RNK cjepiva u Africi.. Pošto je za vrijeme plandemije, Afrika bila daleko najmanje procjepljenja, i mafija kulta očito nije mogla tamo poubijati onoliko beskorisnih izjelica, koliko je to željela, zato sada nastoje na licu mjesta, u afričkim državama otvoriti pogone za proizvidnju cjepiva,. Jer je RNK cjepivo za vrijeme plandemije, kako je poznato, trebalo stalno držati na niskim minus temeraturama, -80 ili tako nekako, pa su transporti i distribucija cjepiva u vrućim državama Afrike sa ionako slabom infrastrukturom, bili veliki problem za mafiju- pa zbog toga nisu mogli pocjepati dovoljno stanovništva, pa sada banda očito želi pripremiti cjepovne pogone na licu mjesta u samoj Africi. Da imaju dovoljno cjepiva pri ruci, da bi ubduće mogli poubijati više beskorisnih izjelica tamo.

  O Indiji također ne treba trošiti riječi… Premjer Modi, stara kriminalčina, je stari Gatesov pajdo i gates mu se prekalni osobo zahvalio na dobro sprovođenoj plandemiji u Indiji i masovnom, ubojstvu cjepljenjem u Indiji,…
  Podatci o smrtnosti i nuspojavam od cjepiva u zapadnim zemljama i Europi , sporo i teško prodiru u javnost, jer mafija sve to krije, ali ipak prodiru,. Međutim, podataka o tome iz Indije i Kine nema uopće,.. Koliko je beskorisnih izjelica pobijeno i teško oštećeno sa cjepivom za vrijeme plandemije u ove dvije najmnogoljudnije države na svijetu to ne zna nitko..

  A taj broj je vjerovatno ogroman, možda nekoliko stotina milijuna… U Indiji, državi u kojoj, ionako ima puno sirotinje i u kojoj je smrtnost ionako velika, među siromašnim stanovništvom, ioanko nitko neće propitivati, kada ta sirotinja umire od cjepiva, od čega su umirali. Znamo kako je to teško dokazati i u zapadnim zemljama, a u Indiji i posbeno Kini, gdje ne smije nitko pisnuti, to je faktički nemoguće dokazati.

  Indijska vrhuška (svi uvijek iz najviših vladajućih kasti, svi školovani i dresirani u britanskim ustanovama), je još odavno, još od vremena, Indire Gandi, nekadašnje velike prijeteljice Jugoslavije, za vrijeme pokreta nesvrstanih, uključena u zapadne i anglsoaksonske eugeničarske elitarne krugove, i ta Indira Gandi, koja je nekad davno u jugoslaviji predstvaljana kao neka dobra majka, ustvari je bila kriminalna eugeničarka, povezana sa eugniačarskim krugovima kulta… I već tada je indijska vlast došpuštala mafiji iz UN-a, WHO, Zaklade Rockefeleer i zaklade Gates ,da prave svoje cjepovne kampanje po Indiji…a Modijeva vlada također. Još prije 10-ak godina, bio je onaj skandal. kada je otkriveno, da je za vrijeme cjepovne kampanje u Indiji, (od strane Gatesovog GAVI-ja), u cjepivima namjerno miješan sastojak, koji čini žene neplodnima, da ne mogu rađati djecu.
  Iako su neki regionalni i lokalni političari i sudovi u Indiji tada pokrenuli tužbu prtiv Gatesa i GAVI-ja, ovoj bandi se nije ništa desilo, jer naravno imaju zaštitu od vrhovne indijske vlade.

  Osim toga, indjska vlada je još 2016. omogućila bandi kulta (zakladi Rockefelller, Zakladio Gaters i drugima), , prvi eksperiment ukidanja gotovine u Indiji, još davno prije Nigerije.

  Članice BRICS-a i članice njima kofol suprostavljenog zapadanog G7, – sve su zajedno članice u glavnom krovnom društvu G20.. Koje svake godine ima svoj godišnji skup, i gdje svih 20 članica; i SAD, i Britanija i ostale zapadne zemlje, kao i Rusija, Indija i Kina..sve složno donose odluka o novim cjepljenjima beskorisnih izjelica, i o digitalnom porobljavanju i žigosanju sviju. I svi to lijepo potpišu..

VEZANO

najnovije