Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeRuski veleposlanik upozorava da bi se BiH mogla suočiti s istim problemom...

Ruski veleposlanik upozorava da bi se BiH mogla suočiti s istim problemom kao Ukrajina ukoliko se pridruži NATO-u

Mirna Bosna…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ruski veleposlanik Igor Kalbukhov je u četvrtak tijekom intervjua za televizijsku kuću FTV rekao da bi se Bosna i Hercegovina mogla suočiti s istom vojnom agresijom pokrenutom na Ukrajinu ako se zemlja pridruži NATO-u.

Napomenuo je da zemlja sama odlučuje o pridruživanju savezu od 30 članica, ali da će Moskva u tom slučaju reagirati.

Ako BiH odluči biti članica bilo čega to je unutarnja stvar. Ali druga stvar je naša reakcija. Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati”, kazao je Kalabuhov u emisiji Mreža za Federalnoj TV izričući tako jedva skrivenu prijetnju

Ustvrdio je ipak kako je zapravo Zapad taj koji predstavlja prijetnju sigurnosti BiH kroz tvrdnje da Rusija “navodno priprema neki plan“.

“Nemamo mi nikakvih planova. Mi ćemo reagirati analizirajući stratešku i geopolitičku situaciju”, kazao je Kalabuhov, dodajući da je “članstvo u BiH u NATO-u sada ionako u sferi fantazije jer oko toga ne postoji konsenzus u samoj zemlji i to se neće tek tako promijeniti”.

Tvrdi kako njegova zemlja ne vodi rat nego je zapravo u nekoj vrsti mirovne misije jer Ukrajince “oslobađa od nacističke prijetnje”.

Nismo mi u ratu sa Ukrajinom. Rat se objavljuje službeno. Diplomat ide u Moskvu, u Ministarstvo vanjskih poslova Rusije, donosi notu i kaže evo, vlada Ukrajine je odlučila da vama objavi rat. To je rat. Za nas je ovo specijalna vojna operacija”, kazao je Kalabuhov.

Jasno je da su globalisti “pustili plin”, a sada šetaju svijetom s otvorenim plamenom u nadi da će još negdje buknuti…Nadajmo se da će razum prevladati, barem na ovim našim prostorima…rane su još svježe…

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije