Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeSad već svi vide da je cjepivo neučinkovito, ali ono i dalje...

Sad već svi vide da je cjepivo neučinkovito, ali ono i dalje predstavlja temelj segregacije društva

Već duže vrijeme pišemo članak za člankom na ovu temu, propitkujemo što nam se to servira i pakira u obliku cjepiva protiv koronavirusa, a najviše propitkujemo svoj zdravi razum i jesmo li ga u međuvremenu izgubili uslijed svakodnevnog bombardiranja kontradiktornim informacijama.

Vjerojatno nikad u povijesti jedna tema nije toliko zagađivala javni medijski prostor, niti je izazivala toliko žučnih rasprava na društvenim mrežama, kao tema cijepljenja protiv Covida-19.

Nije ni čudo, kada gotovo svakodnevno isplivavaju nove kontradiktornosti o cjepivima koje bi morale jednako zabrinuti i one koji su ga već primili, kao i one koji strepe od njega ili su jednostavno odlučili da ga ne žele primiti.

Najnoviji udar na zdravi razum dogodio se jučer u Velikoj Britaniji. Cirkus započinje otkrićem da je premijer Boris Johnson, poznat kao jedan od prvih „celebritya“ koji je prebolio Covid-19, a zatim se protiv njega i cijepio s obje doze, bio u kratkom kontaktu sa ministrom zdravstva, također cijepljenim s obje doze protiv Covida-19.

Ministar zdravstva Sajid Javid jučer je testiran i pokazalo se da je pozitivan na koronavirus i tu započinje dodatna eskalacija ovog suludog skeča. Naime, aplikacija za praćenje kontakata „pingirala“ je premijera Johnsona, te se on isprva pokušao izvući iz ove situacije pokušajem uvođenja „ekperimentalnog“ protokola, a kojim bi izbjegao odlazak u samoizolaciju. S obzirom da je taj pokušaj eskiviranja podigao veliku prašinu u javnosti, premijer je vrlo brzo odustao od njega, te je ipak reterirao i povukao se u kućnu samoizolaciju.

Drugi primjer dolazi nam također iz Britanije, točnije s glavnog broda Kraljevske mornarice HMS Queen Elizabeth. Kako je prenio BBC, na nosaču zrakoplova izbila je zaraza sa oko 100 slučajeva pozitivnih na koronavirus. I to ne bi bilo ništa čudno da ministar obrane Ben Wallace nije dao izjavu kako je sva posada primila obje doze cjepiva protiv Covida-19. Da stvar bude još bizarnija, brod je na pučini bez dodira s kopnom i drugim ljudima skoro dva mjeseca. Sada su im uvedene mjere nošenja maski, mjere socijalne distance i sustav osobnog praćenja, a brod i dalje plovi…

Imamo još jedan primjer od kojeg cijepljenima krv mora brže poteći, dok će necijepljeni od cjepiva još brže uteći, a radi se o glazbenom festivalu Verknipt u nizozemskom gradu Utrechtu. Naime, na trodnevnom festivalu otkriveno je oko 1000 pozitivnih na koronavirus, usprkos činjenici da su svi posjetitelji bili cijepljeni.

Ako dodamo tome i naslovnicu MailOnline od 15.07.2021.godine koja donosi izvještaj kako cijepljeni predstavljaju skoro 47% svih novih slučajeva zaraze Covidom-19 u Velikoj Britaniji, našem čuđenju nema kraja.

Što se događa u Izraelu, vjerojatno nitko osim samih Izraelaca ne zna, no i izvještaji iz te navodno visoko procijepljene zemlje govore da je više od 50% svih novih slučajeva dolazi iz redova cijepljenih.

Za kraj ćemo spomenuti i promišljanja dvoje ljudi, koji su tijekom pandemije koronavirusa postali poznati široj javnosti, a koji djeluju putem društvenih mreža pozivajući na razum pri uvođenju restriktivnih mjera kojima se pokušava obuzdati pandemija, doprinoseći otporu legiji domaćih znanstvenika sa stranim adresama (đikići, rudani, štagljari, lendharti…), potpomognutih s domaćim kolaboracionistima (kolarići, polašeci, ambriović ristovi…), a koji se zalažu za nametanje vrlo oštrih restrikcija.

To su znanstvenik i član znanstvenog vijeća vlade RH prof.dr.sc.Gordan Lauc, inače biokemičar i molekularni biolog, te poduzetnik i matematičar mr.sc.Nenad Bakić. Pri tome želimo naglasiti da ne izražavamo potpuno slaganje sa svim idejama koje ovaj dvojac propagira, pogotovo glede propagiranja cjepiva kao jednog od najvećih dostignuća medicine, ali određena njihova promišljanja svakako bismo izdvojili i stavili u red altruističnog pristupa u korist šire zajednice.

Kada se jednom odlučite za zero covid strategiju, puta van nema. To je Igor Rudan dobro objasnio još u ranoj fazi…

Objavljuje Gordan LaucNedjelja, 18. srpnja 2021.

Cijepljenje je jedno od najvećih otkrića medicine, no cjepiva nisu univerzalna rješenja za sve. Kao što vidimo u brojnim…

Objavljuje Gordan LaucČetvrtak, 15. srpnja 2021.

Što je sad ovo? Cijela posada bila cijepljena dva puta.
Jel netko rekao da ako se svi cijepimo neće biti razvoja delte?…

Objavljuje Nenad BakicČetvrtak, 15. srpnja 2021.

Sad ne znam kako ćete tumačiti najnovije vijesti izraelske vlade o djeci i zarazi.

Dakle, koliko sam shvatio neki bi…

Objavljuje Nenad BakicSubota, 17. srpnja 2021.

Dakle, kako vidimo, cjepiva nisu niti približno učinkovita koliko su najavljivali proizvođači, no takvu vrstu iskrenosti od njih nismo niti očekivali. Ono što nas puno više zabrinjava jest činjenica da se na osnovu podatka o tome jeste li cijepljeni ili ne događa sve veća i očiglednija segregacija društva i podijela na cijepljene i necijepljene.

Čemu služe potvrde o cijepljenju ako se i cijepljeni dalje zaražavaju i prenose bolest, po čemu su oni superiorniji od necijepljenih? Je li to nova arijevska rasa?

I dok necijepljeni trpe sve jače pritiske i šikaniranje od strane vlasti i potplaćenih medija, dotle se nastavlja sve jače stezanje oko njihovih vratova, ali s druge strane raste i sve jači otpor ovom fašistoidnom svijetu u kojeg su nas vladajući uvukli. Mnogi su već izjavili da smo došli do točke kada se može reći „ili mi ili oni“, a mi bismo dodali da se već mogu čuti zvukovi pucanja okova, a je li ga čuje ova vladajuća nekolicina, tek ćemo vidjeti. U narodu je nemjerljiva snaga, samo je potrebno jedinstvo…

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije