Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeSada je izvjesno, dvije doze neće biti dovoljne...do kojeg broja idemo?

Sada je izvjesno, dvije doze neće biti dovoljne…do kojeg broja idemo?

U skladu s rezultatima najnovije studije objavljene u „prestižnom“ znanstvenom časopisu The Lancet, cjepiva protiv COVID-19 pokazuju „visoku kratkoročnu učinkovitost“. Radi se o cjepivima BNT 162b2 (Pfizer – BioNTech) i ChAdOx1 nCoV-19 (Oxford – AstraZeneca).

Ako je vjerovati znanstvenicima koji su radili na ovom istraživanju, a sve manje je povjerenja u znanstvenike i znanost općenito, primijećen je značajan trend smanjenja razine S-antitijela (spike-antibody) i za AstraZenecino i Pfizerovo cjepivo. Pri tome su razine antitijela smanjene za oko pet puta za AstraZenecino i otprilike dvostruko za Pfizerovo cjepivo i to u promatranom vremenskom razdoblju od 21 do 70 i više dana od primitka druge doze.

Za Pfizerovo cjepivo, razina S-antitijela pala je od srednje vrijednosti 7506 U/mL u periodu od 21-40 dana na srednju vrijednost 3320 U/mL nakon 70 i više dana, dok je za AstraZenecino cjepivo razina S-antitijela pala od srednje vrijednosti 1201 U/mL nakon 0-20 dana na samo 190 U/mL nakon 70 i više dana (slika1).

Slika 1 – razine S-antitijela u definiranim vremenskim intervalima nakon druge doze cijepljenja u osoba bez prethodne infekcije, prema tipu cjepiva (The Lancet)

Ako vam to išta znači, kod oba tipa cjepiva primjećeno je da su početne razine S-antitijela veće kod žena nego kod muškaraca i kod starosne grupe 18-65 godine u odnosu na starije od 65 godina.

Kao što vidimo, ovaj svjetski medicinski eksperiment traje i dalje zahvaljujući ljudima koji su dobrim dijelom dobrovoljno na njega pristali. Hoće li se dio populacije koja je primila obje doze ove „spasonosne“ injekcije „probuditi“ sada kada je izvjesno primanje i treće doze, teško je reći. S obzirom da se i u MS medijima sve više „priprema teren“ i sve češće spominje nužnost primanja i treće doze cjepiva, ovakva studija odlična je „potkrijepa“ službenom narativu kojeg guraju elite.

Nakon čitanja ove studije postavljaju se brojna pitanja, no dva svakako intrigiraju maštu. Prvo, je li ova treća doza ujedno i posljednja potrebna doza i ako ne do kojeg broja idemo? A drugo pitanje je, hoće li cijepljeni s obje doze moći odbiti ovu najavljenu treću dozu, ali i svaku slijedeću i hoće li to utjecati na produženje valjanosti njihovih Covid potvrda?

Razvoj situacije po pitanju narednih doza svakako će biti zanimljivo pratiti u narednom vremenu, a do tada svakako nastojte ostati na nula primljenih doza.

Za kraj, možda je sada dobar trenutak da se podsjetimo riječi Jacquesa Attalia, savjetnika francuskog predsjednika Francoisa Mitteranda, koje je navodno izrekao davne 1981.godine, a faktograf demantirao:

„U budućnosti ćemo naći jedan put da reduciramo stanovništvo. Počet ćemo od starijih, jer čim čovjek navrši 60 godina, on živi duže nego što producira, a to je skupo za društvo. Onda ćemo slabije i beskorisne, koji ne koriste društvu i na kraju glupe. Eutanazija će biti značajan instrument našeg budućeg društva. Mi ćemo izmisliti pandemiju, koja će ciljati na određene ljude, jedan virus koji će napasti starije. Glupi će vjerovati i moliti za te terapije, koje će biti rješenje. Selekcija idiota će se sama izvršiti, oni će sami ići na klanje…“ 

Podijeli!

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije