Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upSimbolika na otvaranju Igara Commonwealtha otkriva koga štuju „elite“

Simbolika na otvaranju Igara Commonwealtha otkriva koga štuju „elite“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Više ni ne pokušavaju sakriti

Tijekom ceremonije otvaranja Igara Commonwealtha u Birminghamu u Engleskoj 28. srpnja, divovski mehanički bik sa sjajnim crvenim očima otkotrljan je u središte stadiona Alexander. Bik je bio visok oko 10 metara, a gradnja je trajala više od pet mjeseci.

Dobio je nadimak “Razjareni bik” i apsolutno je zapanjio sve sudionike koji su bili uključeni u performans. “Junak” ceremonije otvaranja, lik poznat kao Stella, smirio je stvorenje, a zatim su se svi izvođači okupili oko golemog bika i doslovno mu se počeli klanjati u znak obožavanja.

Na Igrama Commonwealtha sudjeluju ukupno 72 nacije pa se ova ceremonija otvaranja pratila na bezbrojnim televizijskim ekranima diljem Zemlje. Simbolika u ovom “ritualu” bila je unaprijed dobro isplanirana, a organizatori su točno znali što rade.

- Advertisement -

No, očigledno su računali na činjenicu da velika većina opće populacije neće shvatiti o čemu se radi.

Otvaranje Igara Commonwealtha u Birminghamu 28.07.2022. godine

Bik je oduvijek bio simbol drevnog božanstva s Bliskog istoka poznatog kao “Baal”. U umjetničkim prikazima i arheološkim nalazima, Baal je imao oblik bika ili ovna i bio je povezan s plodnošću. Ovaj je bog također, očito prema kanaanskoj predaji, porazio El ima poveznicu sa suncem i grmljavinom. Od svih bogova s ​​kojima su Izraelci dolazili u kontakt, čini se da su se najviše  upravo borili sa štovanjem ovog.

Baal Hadad je nastao u Mezopotamiji pod imenima Adad na sjeveru i Iskur na jugu. On je potvrđen još u vrijeme Akadskog Carstva (2334.-2218. pr. Kr.), ali je postao popularniji nakon pada Treće dinastije Ura (2047.-1750. pr. Kr.) tijekom Prvog Babilonskog Carstva (oko 1894. do oko 1595. prije Krista).

Unatoč tome, u to vrijeme on nije bio glavno božanstvo i često su ga povezivali s bogom oluje Ninurtom kao podređenim ili s velikim bogom Enlilom kao nekom vrstom osobnog tajnika. Međutim, tijekom tog vremena počeo se povezivati ​​s bikom kao svetom životinjom, što će kasnije postati istaknuti aspekt njegove ikonografije.

Također je zanimljivo primijetiti da je drevno božanstvo poznato kao “Moloch” ili “Molech” također često predstavljano bikom… Osim seksualnih rituala, obožavanje Moloha uključivalo je i žrtvovanje djece, odnosno “provođenje djece kroz vatru”. Vjeruje se da su Molohovi idoli bili ogromni metalni kipovi čovjeka s bikovom glavom. Svaka slika imala je rupu u trbuhu i moguće ispružene podlaktice koje su činile neku vrstu rampe prema rupi.

U kipu ili oko njega zapaljena je vatra. Bebe su stavljane u ruke kipa ili u rupu. Kad je par žrtvovao svoje prvorođenče, vjerovali su da će Moloch osigurati financijski prosperitet za obitelj i buduću djecu.

- Advertisement -
Otvaranje Gotthard tunela (u blizini CERN-a) u Švicarskoj 2016. godine
Otvaranje Olimpijskih igara 2012.godine u Londonu

Da se ovakve ceremonije otvaranja koriste za javno iskazivanje prave naravi mračne „elite“ već smo ionako navikli, a jedan od najeklatantnijih primjera su sotonistička ceremonija otvaranja Gotthard tunel u Švicarskoj u neposrednoj blizini CERN-a 2016.godine i sada već legendarno otvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije