Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiSkandal na RTV

Skandal na RTV

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

»Kada pametan laže – onda je to tragedija. Kada glup laže – onda je to komedija«

Skandal! Skandal! Skandal na RTV! Što je, što se desilo? Glavni urednik silovao novinarku pred kamerama? Novinarka kuhinjskim posuđem AMC razbila glavu glavnom uredniku? Dvije novinarke vezale kamermana za radijator i izvodile pred njim ples na »štangi«? Ajde, je li barem Marti Šimić Mrzlečki pukla potpetica pa pala na patos, a kamerman umjesto da joj pomogne; snimio da pod suknjom nema gaćice? Nije to. Pa što je onda?

Eto. Novinar V.A. nekidan otišao u Ukrajinu, na ukrajinski front da direktno s mjesta sukoba napravi reportažu. Ali umjesto na liniju fronte, naš je novinar otišao u Kijev, na jedan kraći »ratni« izlet. Lijepo se smjestio u jednom od hotela za strane reportere, pa onda par dana, onako laganini, obilazio ona mjesta oko Kijeva gdje se još vide tragovi borbi – kada su ono Rusi bili pred Kijevom. Pa je napravio par selfija ispred tih ruševina. I to je to.

Pa što je tu skandaloznog? »Ajde aloha, opet drobiš!«. Pa skandalozno je to što je »lik« onda pokupio par starih video izvještaja i reportaža svjetskih agencija Associated Press, BBC, ORF i ZDF, pa ih onda »polijepio« i ispalo je, eto, čovjek se javlja »uživo« iz samog centra ukrajinskog pakla. A najbolje od svega je to što su ti video zapisi, nastali pod »perom« i kamerom stranih agencija, te iste agencije objavile još prošle godine 2022. Tamo negdje listopada i prosinca 2022. Pa onda taj naš lik iz bajke, jel’te, razgovara sa županom Kijeva Vitalijem Kličkom. Ali u prošlom svršenom vremenu. Može li gluplje? Bingo!

 »Pa dobro aloha, kako mi tu ništa ne znamo o toj maestralnoj gluposti? Otkud ti te informacije?«. Pa naravno da ne znate, štovani čitatelju, kad ta glupost nije nastala na hrvatskoj RTV. Već na slovenskoj! Slovenci su prije desetak dana poslali svog »ratnog reportera« Valentina Areha u Ukrajinu da tamo napravi svježu reportažu. A nije slovenska RTV tamo neka lokalna televizija iz neke pripizdine. To je nacionalna televizija. Nešto kao naša hrvatska – mislim, nacionalna. A niti je taj lik, taj naš Valentin Areh tek tako, tamo neko potrčkalo, što je prvi put u životu dobio kartu za reportažu u inostranstvu. Pa su onda poslali još baby-sitericu s njim da jadničak ne zaluta u Ukrajini i ne zađe za ruske linije.

A, ne. Valentin Areh je bivši v.d. direktor TV Slovenija. Koja faca, majke ti! A zgodan je tip, onako u odijelu, s kravatom i ulaštenim cipelama. Moga’ bi komotno u Dalmaciji odglumiti »galeba« pa »nasaditi« koju naivnu Njemicu ili neku dementnu Slovenku.

Sve bi to prošlo i sve bi to (oni naivni) slovenski gledaoci TV Dnevnika »popili« da se nije našla ekipa njegovih kolega novinara s te iste nacionalne televizije – i razbila mu priču. A ti su slovenski (alternativni?) novinari za potrebe istine o nemogućim događajima na slovenskoj nacionalnoj televiziji, još u rujnu 2022 godine organizirali vlastiti blog, na kojem »peru rublje« one neodgovorne dječice što se tu i tamo »ukake«, pa toliko zaudara da se to ni ne može objaviti na blogu slovenske »nacionalke« na poveznici rtvslo.si. 

Eto vam tu cijeli raport, ako vam se da to čitati (ili ćete mi naprosto vjerovati »na riječ«), pa ga preko Google Translate prevedite na hrvatski:

Arehovi lažni standardi i prevare iz Ukrajine, objavljeno 21.3.2023.

Umjesto ostavke napredovanje, objavljeno 27.3.2023.

Da ti pamet stane! Sada, štovani čitatelju, možete odahnuti. Sada kada znate da se takvo nešto ne događa, a i ne može dogoditi na hrvatskoj RTV. Jer kod nas u Hrvatskoj naše vrijedne voditeljice i voditelji ne prave takve skandale. Naši doduše, kao i ovi slovenski, prešućuju istinu, lažu i mažu, ali barem nisu glupi. Oni su samo loše informirani. Jeste da rade na specifičnom radnom mjestu gdje oni trebaju nekoga informirati, pa je malo čudno da su, eto, loše informirani. Ali, to je valjda neka naša hrvatska ili balkanska specifika. 

Pa sad, ruku na srce, TV Dnevnik i nije namijenjen informiranju. To je reklama za odijela i cipele, te make-up naših voditelja. A lijepi su, šta jeste – jeste. Nemam primjedbe. Nema ljepših voditelja i voditeljica od naših ‘rvackih.

Eto, ti su naši ljepotani i ljepotice nekidan na našem TV Dnevniku izjavili da ona nova pošiljka granata, koja se sprema iz Velike Britanije za Ukrajinu – onih granata napravljenih od osiromašenog urana (DU – Depleted Uranium) i nije neka stvar. Pa ne spada to u nuklearno oružje. Kakva radijacija, kakvi bakrači? To su obične, malo tvrđe granate – da lakše probiju one ruske tenkove, koji su ionako za ništa.

Pa mi dođe da tim našim TV voditeljicama za slijedeći Dan žena pošaljem jedan komplet dildota napravljenih od osiromašenog urana. Ti su garant »tvrdi«. A imaju i specifičnu toplinu, nisu hladni kao obični metal. Jer osiromašeni uran pod rukom nije hladan – osjećaš onu toplinu koja naprosto »žari« iznutra. 

Eto, da imam malo smisla za biznis kao Sir Oliver iz Alan Forda, mogao bih se obogatiti na tim DUdildo napravicama: »Halo Bing! Kako brat? Opet je u ćuzi? A šta ćeš, mlad je još, naučit će se. Nego, reci ti meni, može jedan šleper dildo igračaka za žene napravljenih od osiromašenog urana? Ali ne u bojama. Neka budu, onako, natur – da svijetle u mraku.«

Još samo jedna lijepa glazba za kraj, za naše lijepe TV voditeljice, pa možemo na marendu: Parov Stelar – Kiss Me Twice.

P O D I J E L I !

aloha

Jednom me prilikom Google na login stranici pitao: "Ima li išta što na Google ne mogu pronaći?". Bilo je to prije jedno 15 godina. Odgovorio sam: "Na Googlu ne mogu pronaći niti jednog iskrenog i poštenog političara." Nikad me više ništa nisu pitali.

1 KOMENTAR

 1. laži i manipulacije, – pa to su glavne osobine, to su vrline ne samo naših mainstream novinara i medija , već svih mainstream medija i novinara, onih sa Zapada, u službi elite kulta

  najpoznatiji slučaj koji je izbio u javnost prije nekoliko godina, je slučaj njemačkog novinara Claasa Relotiusa, koji je tada bio novinar tjednika Spiegel (Spiegelu je Gatesova zaklada inače donirala love prije 5-6 godina), ali je Relotius pisao i za sve njemačke najglavnije mainstream medije: Die Zeit, Die Welt, FAZ, SZ.. i mnoge druge
  I bio je velika mlada novinarska zvijezda, kojega su svi dizali u nebesa i dobio je sve moguće nagrade…
  sve dok nije izišlo na vidjelo da je lagao i izmišljao reportaže i članke.. da je”slao izvještaje” sa mjesta, na kojima uopće nije ni bio, već sve lijepo sklepao u fotelji na vlastitom računalu…

  ali kada je to izišlo na vidjelo, onda su se ovi iz Spiegela pravili ludi, kao da oni nisu ništa znali i nemaju ništa s time.. i dali su mu otkaz i onda su oni napravili izvještaj o prevarantu Relotiusu- da bi se oprali

  evo par linkova sa vikipedije o njemu

  https://en.wikipedia.org/wiki/Claas_Relotius#Fabrication_of_stories

  ima i nešto malo i na hrvatskoj vikipediji.
  https://hr.wikipedia.org/wiki/Claas_Relotius

  ovdje na njemačkoj vikipediji ima tabela gdje su navedeni mnogi članci, koje je on lažirao, ili plagirao od drugih, ili djelimično plagirao, ili djelimično iznosio netočne činjenice
  https://de.wikipedia.org/wiki/Claas_Relotius

  a glavne perjanice mainstrema medija,. kao CNN i NY Times, to su profesionalni lažovi na kvadrat…
  poznata je ona laž i izmišljotina u svrhu propagande , koju su 1991. za vrijeme 1. zaljevskog rata, tada objavili CNN i kofol organizacija za “ljudska prava” Amnesty International –ono kada su tvrdili da je iračka sadamova vojska u Kuvajtu, u jednoj bolnici, vadila kuvajtsku novorođenčad iz oni staklom zaštićenih inkubatora i bacala ih na pod i ubijala..

  A za vrijeme plandemije, svi mainstream mediji i novinari su se pokazali kao bijedne lažovčine i ustvari su svi suučesnici u velikom zločinu
  ono što su svi ms mediji i novcinari činili za vrijeme plandemije— nacistički huškački list “Stuermer” iz 30-ih godina je bio kamilica prema njima..

VEZANO

najnovije