Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upSlijedeća pandemija: Marburg?

Slijedeća pandemija: Marburg?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

(Članak objavljen 18. listopada 2021.)

Zastrašujuće

Naslov ovog članka (“Slijedeća pandemija: Marburg?”) je naslov kojeg je 29.09.2021. godine objavio Gavi, dobro nam znana „cjepna“ organizacija Billa i Melinde Gates.

Što je Marburg?

Za Marburg kažu da je smrtonosni „rođak“ Ebole, koji ima sposobnost ubiti 9 od 10 zaraženih ljudi, a u posljednjih 40 godina zabilježeno je njegovo širenje s tla Afrike u Europu u dva navrata.

U kolovozu 1967. godine skupina pacijenata u njemačkim gradovima Marburgu i Frankfurtu, te u Beogradu, počeli su pokazivati simptome zarazne bolesti – visoka temperatura, groznica, bolovi u mišićima i povraćanje. Stanje pacijenata se konstantno pogoršavalo tijekom nekoliko slijedećih dana, sve dok bolest nije kulminirala krvarenjem iz svih tjelesnih otvora, uključujući i iz onih od injekcijskih igala. Ukupno je umrla 31 osoba.

Tri mjeseca nakon izbijanja zaraze, virolozi iz Marburga su otkrili prvi filovirus, „rođaka“ jednako smrtonosnog Ebola virusa. Prema njihovim tumačenjima virus su iz Afrike prenijeli zeleni majmuni iz Ugande.

Nakon ovog događaja, virus se uglavnom javljao u afričkim državama, a da bi se 40 godina poslije ponovno javio na europskom tlu, gdje ga je prenijela jedna putnica na povratku iz Ugande u Nizozemsku.

Najgora zabilježena zaraza ovog virusa izbila je 2004. u Angoli, gdje je umrlo 90 posto od svih 250 zaraženih ljudi.

Simptomi infekcije virusom Marburg su:

 • Groznica
 • Slabost
 • Bolovi u tijelu i glavobolja
 • Gastrointestinalni poremećaji, uključujući vodeni proljev, mučninu i grčeve, često oko tri dana nakon pojave simptoma
 • Letargija
 • Osip bez svrbeža na trbuhu, prsima i leđima, sličan osipu uzrokovanom šarlahom
 • Neurološke promjene poput zbunjenosti, napadaja i delirija
 • Teško krvarenje, obično pet do sedam dana nakon početka simptoma
 • Otkaz organa
 • Krvne abnormalnosti, uključujući nisku razinu bijelih krvnih stanica ili trombocita
 • Abnormalnosti u radu bubrega, jetre i zgrušavanja krvi

U pravilu simptomi se pojavljuju otprilike tjedan dana (pet do 10 dana) nakon što je netko zaražen virusom, ali mogu se pojaviti u rasponu od dva dana do tri tjedna.

Cjepivo protiv virusa Marburg ubrzano se priprema?

Kieran Morrissey, diplomirani inženjer industrijske kemije, čovjek s 22-godišnjim iskustvom u velikoj nastavnoj bolnici u Dublinu, otkrio je kako je već razvijen PCR test za otkrivanje virusa Marburg, s istim manipulativnim cikličkim svojstvima kao i PCR testovi na Covid-19. Test se može usmjeriti kako bi se pokazalo da svatko ima virus Marburg.

No to nije sve, prema njegovim riječima, tvrtka Soligenix već radi na ubrzanom razvoju cjepiva protiv ovog virusa, a koje je bazirano na toksinu ricin. Inače, taj isti spoj – ricin koristi se u bio-terorizmu.

Simptomi trovanja ricinom su groznica, stezanje u prsima, kašalj i teški respiratorni problemi, uključujući nakupljanje tekućine u plućima (plućni edem). Uneseni ricin izaziva crijevna krvarenja i oštećenja organa. Prema klinici Mayo, “ne postoji cjepivo niti protuotrov za trovanje ricinom”.

„Ništa drugo ne bi objasnilo milijune dolara koji su već uloženi u istraživanje i razvoj pandemije virusa Marburg, a koja trenutno ne postoji“, rekao je Morrissey, te upozorava da bi se pandemija Marburga mogla prvo pojaviti u staračkim domovima i bolnicama, a “prikladno dostupan” Marburgov PCR test spreman je za otkrivanje pozitivnih slučajeva virusa. S obzirom na već dokazane rezultate u zavaravanju sa slučajevima Covid-19 i nuspojavama cjepiva, ne bi bilo iznenađujuće da farmaceutske tvrtke traže svoju sljedeću metu zarade kako broj Covid-19 slučajeva opada.

Baš poput svog kolege Morrisseya, prof.dr. Dolores Cahill, molekularna genetičarka iz Irske, koja je inače dobila otkaz s fakulteta u Dublinu u rujnu ove godine, također otvoreno govori o mogućnosti još jedne umjetno izazvane pandemije, pa poslušajte njena razmišljanja u priloženom videu.

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije