Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiSoroš – „Klimatske promjena su najveći problem s kojim se svijet suočava“

Soroš – „Klimatske promjena su najveći problem s kojim se svijet suočava“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ništa rat.. „klimatske promjene“

“Najveći problem” s kojim se svijet trenutno suočava nije Treći svjetski rat, već klimatske promjene, prema Georgeu Sorošu.

Milijarder globalist rekao je da je poraz Rusije u Ukrajini “neizbježan” i da se svijet mora pripremiti za prelazak na svoj glavni problem, za koji Soros vjeruje da je globalno zagrijavanje i topljenje arktičkih ledenjaka.

Prešavši na stranice Irish Examineraosuđeni insajderski trgovac napisao je članak pod naslovom „Ruski poraz je neizbježan i omogućit će svijetu da se usredotoči na naš pravi problem — klimatske promjene“.

Starac financijer u članku piše kako je sveobuhvatna invazija ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu odvratila svjetske čelnike od ovih važnih stvari — iako se barem suzdržao od žaljenja zbog utjecaja rata na klimu i nastojanja da se poveća vojna proizvodnja — ali je izrazio uvjerenje da ih sukob neće dugo zaokupljati, a poraz Rusije vidi kao “neizbježan”.

“Svjestan sam, naravno, da su brojne ugledne publikacije objavile članke koji daju mnogo sumorniju sliku tijeka rata. Kako se oni mogu pomiriti s optimističnim gledištem koje zastupam? Samo postuliranjem uspješne kampanje dezinformiranja”, sugerirao je Soroš mogućnost da je u krivu.

“Poraz ruskog imperijalizma imat će dalekosežne posljedice za ostatak svijeta. Otvorenim društvima donijet će veliko olakšanje, a zatvorenim stvoriti goleme probleme. Ono što je najvažnije, omogućit će svijetu da se usredotoči na svoj najveći problem, klimatske promjene”, zaključio je Soroš, riječima koje bi se mogle smatrati gluhima za one u Ukrajini koji vjeruju da bi ponovna izgradnja njihove zemlje i potpora veteranima, ratnim invalidima, ratnim udovicama, a siročad mogla biti hitnija briga nakon što borbe završe.

Činilo se da je velik dio Soroševa članka bila zabrinutost oko vlastitih akreditacija kao geopolitičkog proroka, u pogledu važnih predviđanja o ratu koja je dao na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji prije mjesec dana, uključujući tvrdnju da će snažna ukrajinska proljetna ofenziva preokrenuti stvari.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P R O V J E R I !

Provjeri

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije