Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiSoroševo „Otvoreno društvo“ navodno prekida sve „EU operacije“

Soroševo „Otvoreno društvo“ navodno prekida sve „EU operacije“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Banda

Obitelj Soros navodno je prisiljena prekinuti sve operacije zbog sve većeg bijesa javnosti prema njima.

Soroševa Zaklada Otvoreno društvo (OSF) objavila je ovaj tjedan da prekida sve operacije u EU nakon reakcije na politiku otvorenih granica zbog koje je Europa preplavljena ilegalnim imigrantima.

Navodeći “radikalnu promjenu strateškog smjera”, OSF kaže da će njihov novi operativni model zahtijevati “značajno daljnje restrukturiranje” i “zatvaranje svih regionalnih i globalnih programa”, prema pismu poslanom primateljima bespovratnih sredstava u Mađarskoj.

“U konačnici, novo odobreno strateško usmjerenje predviđa povlačenje i prekid velikih dijelova našeg trenutnog rada unutar Europske unije, pomicanje našeg fokusa i raspodjelu resursa na druge dijelove svijeta”, stoji u pismu, citirajući još jednu bilješku poslanu osoblju u sjedištu OSF-a u Berlinu.

Kako izvještava infowars.com, OSF će u velikoj mjeri prekinuti financiranje unutar Europske unije, a daljnje financiranje bit će iznimno ograničeno, stoji, bez elaboriranja, osim što se kaže da se organizacija okreće jer su “institucije i vlade EU-a već izdvajale značajna sredstva za ljudska prava, slobodu i pluralizam” unutar bloka.

I naravno, Bloomberg pjeva pohvale OSF-u:

„U EU-u, OSF je financirao širok raspon filantropskih programa u istočnim bivšim komunističkim članicama bloka, uključujući Mađarsku, Poljsku, Slovačku, Rumunjsku, Češku, Bugarsku i drugdje. Uključivali su inicijative usmjerene na jačanje demokracije, promicanje ljudskih prava i ublažavanje siromaštva i diskriminacije s kojima se suočava romska manjina.

Također financira projekte u europskim zemljama koje nisu članice EU-a, poput Balkana i dalje u središnjoj Aziji.

Organizacija je svoje europsko sjedište imala u Budimpešti do 2018., kada se preselila u Berlin nakon višegodišnje kampanje protiv Sorosa i liberalnih vrijednosti OSF-a od strane nacionalističke vlade premijera Viktora Orbana u Mađarskoj. Također ima urede u Barceloni, Bruxellesu i Belgiji. –Bloomberg“

Tijekom posljednja tri desetljeća OSF je potrošio više od 19 milijardi dolara na različite projekte, uključujući 209 milijuna dolara u 2021. za projekte u Europi i regiji središnje Azije.

Jesu li informacije o prekidu djelovanja na tlu EU-a istina ili ne, vrlo brzo će se doznati… Iskreno, teško je povjerovati u to.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

  1. “…Također ima urede u Barceloni, Bruxellesu i Belgiji. –Bloomberg“
    Briljantno poznavanje zemljopisa, uz takva sredstva informiranja ne čudi da prosječni Amerikanac/ka ne zna nabrojati pet saveznih država u SAD, mješa kontinente i države i općenito nemaju blage veze što se zapravo događa oko njih, da o događajima u svijetu i ne govorimo. No zahvaljujući organizacijama na čijem čelu su luđaci, poput OSF, ni stanje drugdje po svetu nije puno bolje…

VEZANO

najnovije