Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiSrpski predsjednik Aleksandar Vučić: „Za mjesec-dva doći će do velikog svjetskog sukoba!“

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić: „Za mjesec-dva doći će do velikog svjetskog sukoba!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zna?

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres poručio je svjetskim vođama koji su došli na 77. sjednicu Generalne skupštine UN-a da su države “zarobljene u ogromnoj globalnoj disfunkciji” i da nisu spremne suočiti se s vodećim izazovima koji prijete budućnosti čovječanstva i sudbini planeta.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je da je situacija još gora od toga kako ju je opisao šef UN-a.

“Mislim da realne prognoze moraju biti još mračnije od onoga što je rekao Guterres. Za nas je pozicija još teža jer UN igra slabiju ulogu u svijetu, velike sile su preuzele sve na sebe. Dakle, danas je najveći skup ovdje, preko 150 šefova država, premijera, što znači da ljudi traže nadu. Bezbroj je kriza u svakom dijelu svijeta, svakako teška slika za sve nas”, rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Vučić je ustvrdio da nije teško pogoditi što će u svojem govoru reći ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Pretpostavljam da se iz faze specijalne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i pitanje je gdje su granice. Bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata. No na nama je da građanima pružimo sigurnost. Za nas, male, ne postoje lijepe i lake vijesti i očekujem da sve što budemo vidjeli je daljnje kompliciranje donosa između Zapada, Rusije i Kine”, dodao je Vučić.

Vučićeve zlokobne riječi stigle su istog dana kada je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio hitnu “djelomičnu mobilizaciju” 300.000 vojnika. Putin je naznačio da ne blefira i da je spreman upotrijebiti “sva sredstva koja su na raspolaganju” kako bi zaštitio teritorijalni integritet.

Provjeri/vecernji.hr/naturalnews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije