Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeŠta se zapravo krije iza „akcije“ Afganistan?

Šta se zapravo krije iza „akcije“ Afganistan?

[Mišljenje] – Plandemijom i globalnim zatupljenjem zatrpani medijski prostor odjednom je širom otvorio vrata još jednoj vijesti i to onoj o humanitarnoj krizi u Afganistanu. Ako ste dosad mislili da su to potpuno nepovezane teme, izgledno je da ćete promijeniti mišljenje.

Da podsjetimo, kaos u toj zemlji počeo je kada je američki predsjednik Joe Biden u travnju ove godine odlučio povući vojne snage koje su u toj zemlji već 20 godina. Trupe američkih vojnih snaga ušle su u Afganistan vrlo brzo nakon famoznog 11.rujna 2001.godine, a formalni povod je predstavljao rat protiv terorizma, odnosno, uništenje terorističke skupine Al-Qaede i njenog tadašnjeg vođe Osame bin Ladena, koji je označen kao glavni krivac za napad 11.rujna.

Tko je Osama bin Laden, gdje se školovao, tko ga je obučavao i čiji agent je bio, danas je vrlo dobro poznato, a svi se vrlo dobro sjećamo akcije njegovog navodnog uhićenja i ubojstva 2011.godine, nakon kojeg je uslijedio bizarni službeni izvještaj američkih vlasti o tome kako je njegovo tijelo bačeno u more, u skladu s muslimanskim običajima…

Dakle, evidentno je tko je bio u režiji svih dosad spomenutih događaja, a iznimka nisu ni današnja događanja u Afganistanu.

Nakon povlačenja američkih vojnih snaga, na vlast diljem zemlje vraćaju se ozloglašeni talibani, a s obzirom da se radi o islamskom fundamentalističkom pokretu, njihovo vraćanje na vlast ujedno predstavlja i potencijalno obračunavanje s pripadnicima naroda koji su pružali podršku Amerikancima. Takvih je popriličan broj jer ne treba zaboraviti da se radi o vremenskom razdoblju od 20 godina u kojem su talibani bili potpuno marginalizirani i stavljeni pod kontrolu SAD-a, dok je preostali narod „uživao“ u povlasticama koje mu je osiguravala vlast Amerikanaca.

Kao posljedica svega ovoga, danas je medijski prostor preplavljen slikama i video isječcima iz te nesretne zemlje, iz koje bježe svi oni koji se boje osvete bivšeg režima. Ljudi, uglavnom muškarci, doslovno ispadaju iz aviona oznake 1109 (11.09.?) koji polijeće…

Izvor: Youtube (Guardian News)

Znači još jedna humanitarna izbjeglička kriza. Neupućeni bi rekli: „Pa kud baš sad!“ Ali razmislite još jednom! Za kreatore ovog plana, a budite sigurni da su to isti oni koji stoje iza plandemije i globalnog zatupljenja, nema boljeg trenutka od ovog. Kako bi što prije postigli taj Veliki reset, tvorci ovog plana žele stvoriti što veći kaos u čitavom svijetu. Nakon što su potpuno okrenuli svijet naopako s koronavirusom, koji je poslužio kao paravan za uništenje najjačih ekonomija svijeta, sada donose još malo ulja na vatru i to u vidu novog izbjegličkog vala.

Da ne bi bilo zabune, ovaj izbjeglički val ponovo će biti usmjeren na Europu, kao i u slučaju iz 2015. i 2016.godine, kada su milijuni migranata doslovce preplavili Europu i donijeli veliku nestabilnost i nesigurnost. Dakle, izbjeglice iz Afganistana neće put SAD-a, a što bi bilo jedino logično rješenje, jer na kraju krajeva oni su im skrojili sudbinu.

State Department je pripremio slijedeću izjavu:

S obzirom na sigurnosnu situaciju koja se pogoršava… pozivamo sve strane da poštuju i podrže siguran i organiziran odlazak stranih državljana i Afganistanaca koji žele napustiti zemlju. Oni koji su na vlasti u Afganistanu su odgovorni za zaštitu ljudskih života i imovine, kao i za povratak reda. Afganistancima i stranim državljanima koji žele otići, mora se dozvoliti da to učine. Putevi, aerodromi i granice moraju ostati otvoreni i mir se mora održati. Afganistanci zaslužuju živjeti sigurno i dostojanstveno. Mi u međunarodnoj zajednici smo spremni da im pomognemo.”

Ovu izjavu potpisale su: Albanija, Australija, Austrija, Bahami, Belgija, Burkina Faso, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Obala Slonovače, Hrvatska, Češka, Danska, Dominikanska Republika, El Salvador, Estonija, Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnost, Mikronezija, Fiđi, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvajana, Haiti, Honduras, Island, Irska, Italija, Japan, Kosovo, Letonija, Liberija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Maršalovi otoci, Mauritanija, Crna Gora, Nauru, Holandija, Novi Zeland, Sjeverna Makedonija, Nigerija, Norveška, Palau, Panama, Paragvaj, Poljska, Portugal, Katar, Južna Koreja, Cipar, Rumunjska, Sijera Leone, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Surinam, Švedska, Togo, Tonga, Uganda, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i Jemen.

Što će se događati u narednom periodu tek ćemo vidjeti, ali je sigurno da će ova nova umjetno stvorena humanitarna kriza imati veliki utjecaj na razinu sigurnosti i stabilnosti svugdje u svijetu, a pogotovo u Europi. Ne zaboravite da se diljem Europe održavaju masovne demonstracije protiv uvođenja covid fašizma, nezadovoljstvo naroda raste, mnogi su izgubili poslove, fitilji su sve kraći…

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije