Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠto donosi Schwabovo povlačenje s izvršne dužnosti WEF-a

Što donosi Schwabovo povlačenje s izvršne dužnosti WEF-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

U službi elite

Svjetski ekonomski forum potvrdio je u utorak 21.05.2024. da osnivač Klaus Schwab više neće biti na čelu upravljanja ovom organizacijom nakon više od 50 godina, nazivajući taj potez „dio višegodišnje strategije za promjenu upravljačke strukture, prebacivanjem upravljanja na predsjednika i upravni odbor“. Trenutni predsjednik WEF-a je Børge Brende, a Schwab prelazi na mjesto predsjednika upravnog odbora.

Na ovaj način su priče oko navodne Schwabove smrti dobile svoj epilog. Naime, nedavno se proširila priča kako je Schwab završio u bolnici, gdje je nakon vrlo kratkog vremena preminuo. Sada je očigledno da je priča bila prenapuhana, no ne može se odbaciti mogućnost da je Schwab, inače 86-godišnjak, imao određenih zdravstvenih problema koji su ubrzali njegovo „umirovljenje“.

Bez obzira na priče, nije ni bilo za očekivati da će Schwab još dugo biti na čelu WEF-a, a ono što je sigurno je da je organizacija već davno odabrala njegovog nasljednika.

“Od 2015. Svjetski ekonomski forum transformirao se iz platforme za okupljanje u vodeću globalnu instituciju za javno-privatnu suradnju”, objavio je WEF u svojoj izjavi, nadodavši:

“Kao dio te transformacije, organizacija je također prolazila kroz planiranu evoluciju upravljanja od organizacije kojom upravlja osnivač do one u kojoj predsjednik i upravni odbor preuzimaju punu izvršnu odgovornost.“

Ovaj potez obavijen je određenom dozom tajnovitosti, jer se informacija o Schwabovom „umirovljenju“ prvotno objavila članovima u utorak putem e-poruke, kako donosi izvješće novinske kuće Semafor.

Nasljedstvo 86-godišnjeg Schwaba izvor je brojnih nagađanja posljednjih godina, a potencijalne zamjene uključuju njegovu djecu i trenutnog predsjednika Brendea. Međutim, organizacija je do sada bila škrta na riječima o svojim namjerama.

Schwab, njemački inženjer i ekonomist, osnovao je forum 1971. i također je bio njegov izvršni predsjednik. Tada poznat kao Europski menadžment forum, u početku je zamišljen kao mjesto za okupljanje europskih poslovnih čelnika i vladinih dužnosnika i raspravu o jačanju njihove konkurentnosti u odnosu na SAD.

Tijekom godina, godišnje okupljanje u Davosu postalo je događaj kojeg je posjećivala globalna elita, s proklamiranim ciljem okupljanja svjetskih vođa i poslovnih ljudi kako bi se pozabavili važnim pitanjima. No, očigledno je ova organizacija tijekom godina prerasla u nešto puno više sa višestruko značajnijim utjecajem na društvena, politička, ekonomska i druga zbivanja u svijetu.

Bez obzira što njen osnivač Klaus Schwab više neće voditi Svjetski ekonomski forum, barem ne javno, zasigurno je da će ova organizacija nastaviti raditi na ostvarenju svojih nejasnih ciljeva, odnosno ciljeva svjetske elite.

Provjeri/mediji

Foto naslovnice: web screenshot

Slobodni Promatrač

4 KOMENTARI

 1. Kao sto je vec negdje receno: Treba razumjeti da nema nijedne nove ili originalne ideje u takozvanoj agendi Klausa Schwaba „Veliko resetovanje“ za svijet niti je njegov plan za tzv. Cetvrtu industrijsku revoluciju njegov. Klaus Schwab je tek nesto vise od ugladjenog agenta za globalnu tehnokratsku elitu, a tzv. Veliki reset je drugo ime za agendu 21, odnosno agendu 2030 UN. Podsjecanja radi dr. Dzon Kolman je jos pocetkom devedesetih godina proslog stoljeca u svojoj knjizi Hijerarhija zavjerenika – Komitet 300 definirao 21 cilj koji su sebi postavili vladari iz sjene. Neki od ciljeva koje prije nekih 30 godina navodi Kolman su:
  – Uspostavljanje jedne svjetske vlade-NWO gdje su (svjetska) crkva i monetarni sustav ujedinjeni
  – Potpuno unistiti svaki nacionalni identitet i ponos
  – Obesmisliti i potpuno unistiti religiju posebno krscansku, izuzev religije “novog doba”
  – Uspostaviti kontrolu nad svakom osobom pomocu kontrole uma i onoga sto je Bzezinski nazvao tehnotronika koja ce stvoriti ljude-robote i sustav terora nezamislivih razmjera
  – Okoncati industrijalizaciju i produkciju elektricne energije iz nuklearnih elektrana u okviru ‘postindustrijskog drustva nultog razvoja’
  – Depopulacija velikih gradova po uzoru na rezim Pola Pota u Kambodzi
  – Sprecavanje svakog znanstvenog razvoja, osim onog koji ide u korist Iluminatima
  – Do 2050 ogranicenim ratovima u naprednijim drzavama, a izgladnjivanjem i bolestima u drzavama Treceg svijeta izazvati smrt 3 milijarde “beskorisnih usta”
  – Oslabiti moralno tkivo nacija i demoralizirati radnike stvaranjem masovne nezaposlenosti
  – Ljude sirom svijeta sprjeciti da sami odlucuju o svojoj sudbini izazaivanjem krize za krizom, a zatim “rjesavanjem” tih kriza. Time ce se nacije demoralizirati i zbuniti do te mjere da ce pasti u masovnu apatiju
  – Izazvati totalni kolaps svjetskih ekonomija i pokrenuti totalni politicki kaos
  – Pruziti najvecu mogucu podrsku nadnacionalnim institucijama kakve su UN, MMF, BIS Bazel, Svjetski sud i koliko god je moguce smanjiti efikasnost lokalnih institucija
  – Prodrjeti u svaku vladu sirom svijeta i raditi unutar nje kako bi se unistio integritet nacije koju predstavlja
  – Preuzeti kontrolu nad obrazovanjem sa svrhom da se ono potpuno unisti

  Iza Schwaba i WEF stoji sredisnjo bankarska osovina Rokfeler-Rotsild + kompanija i visestoljetni rad zidovske masonerije prema talmudskim uputstvima za porobljavanje gojimskih naroda, definiranim u Protokolima sionskih mudraca.

  Dakle, i sam Schwab je prakticno (bio) isturena marioneta zido masonske moci u sjeni i njegovim “povlacenjem” s “izvrsne duznosti” tzv. WEF nista se u biti nece promijeniti.

 2. Svih ovih godina Švab je bio govornik globalne židovske oligarhije u sjenci, ujedinjujući sve svjetske političare-marionete židovskih centralnih bankara pod zastavom transhumanizma, zamjene čovjeka mašinom i naknadne dehumanizacije (reformatiranje svijesti, promjena ljudskog tijela), a sve u ime „spasavanja planete“. Švab očigledno nije (bio) u prvom planu kad govorimo o upravljanju svijetom, on je jednostavno u sklopu prediktivnog programiranja iznio veći dio “vizije” novog svijeta. Švabova uloga (bila) je u promovisanju koncepta javnog globalnog upravljanja, smanjenja stanovništva, proizvodnje itd. – kao neizbježan i moderan globalni trend. Jedan od Švabovih partnera i velikih prijatelja-sudeći po uljudnoj komunikaciji na Sajber poligonu, je šef Sberbanke German Gref. https://2020.cyberpolygon.com/results-2020/
  U novembru 2019. Švab je došao u Rusiju.
  Tada je zvanični chairman tzv. WEF po transhumanističkim obrascima „konvergencije“ čovjeka i mašine zvanično predstavio Putinu manifest novog utopijskog svijeta – knjigu „Četvrta tehnološka revolucija“. Ruski “lider” je zauzvrat pozdravio Švaba rečima: „Slijedimo vaš primjer. Nadam se da vas nećemo iznevjeriti”. https://forumspb.com/en/news/news/russian-president-vladimir-putin-meets-with-world-economic-forum-chairman-klaus-schwab/
  U jesen 2021. godine potpisan je memorandum o saradnji između “Vlade” Ruske Federacije i tzv. Svjetskog ekonomskog foruma-WEF
  https://www.weforum.org/press/2021/10/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution-network/
  Program „održivog razvoja“ i „digitalne transformacije“ u Ruskoj Federaciji i danas nastavlja da se sprovodi po “Švabovim” obrascima.

  Zvanično, Švab se povlači na “zasluženi” globalistički odmor, ostavljajući za sobom tlo oplođeno transhumanizmom, na kome će nastaviti djelovati novi „vidoviti vizionari“, „oblikovači“ i drugi vijesnici/marionete novog svjetskog poretka. Platforma žido masonskog/bankarskog tzv. WEF i njegove(njihove) međunarodne veze razvijane godinama, ne idu nikuda. Tu su MMF, UN, G20, WHO i druge strukture „globalnog konsenzusa“.

  Satanist Švab, naravno, nije besmrtan. Isto se može reći i za “njegovu”(njihovu) satansku filozofiju. Sve ove “ideje” o „pretvaranju čovjeka u Boga“, bez Boga, svakako će propasti. Nastavlja se borba Svjetlosti i tame, gdje se još nije uklonio Onaj koji sad zadržava (2 Solunjanima 2:7)

VEZANO

najnovije