Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeŠto je uzrok značajnog pada nataliteta u Njemačkoj i Švicarskoj?

Što je uzrok značajnog pada nataliteta u Njemačkoj i Švicarskoj?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

9 mjeseci poslije

Izraelska studija koja je nedavno objavljena u znanstvenom časopisu Andrology otkrila je 15%-tno smanjenje koncentracije spermija, koje se javlja 3 mjeseca nakon cijepljenja mRNA covid „cjepivom“. Autori tvrde da je smanjenje samo privremeno, dok podaci zapravo ne pokazuju nikakvo poboljšanje stanja, pa se može reći da se zapravo radi samo o lijepim željama.

Istina, istraživanje na kojoj je bazirana studija imala je vrlo malu ispitnu skupinu od samo 37 sudionika, te nije imala kontrolnu skupinu kojom bi se isključili vanjski učinci, pa je sve zapravo vrlo nejasno.

Novi podaci o natalitetu iz Njemačke i Švicarske, u kojima je zabilježen dosljedan pad od 10% do 15% mjesečnog rađanja od siječnja do ožujka/travnja 2022., dolaze točno devet mjeseci nakon početka masovnog „cijepljenja“ protiv covida opće populacije u travnju/svibnju 2021.

Podaci o cijepljenju i mjesečnom rađanju za Švicarsku

Radi li se ovdje o društvenim ili biološkim čimbenicima?

Njemačko zimsko zatvaranje završilo je tek u svibnju 2021., dok je znatno blaže švicarsko zatvaranje završilo već početkom ožujka 2021. Podaci iz Britanije i New Yorka već su pokazali da se tijekom prvih zatvaranja početkom 2020. dogodio pad od 10% do 20% u novim začećima. Stoga, moguće je da je do pada nataliteta u Njemačkoj i Švicarskoj izravna ili neizravna posljedica zatvaranja, iako se vremenski okviri ne podudaraju u potpunosti (nema smanjenja krajem 2021., niti krajem 2020.).

Podaci o mjesečnom rađanju za Njemačku

Što se tiče bioloških čimbenika, i Njemačka i Švicarska imale su dva covid delta vala ljeti i u ranu zimu 2021. koji su mogli utjecati na stopu živorođenih (npr. povećanjem pobačaja), iako je smanjenje rođenih zapravo vidljivo tek od siječnja 2022.

I dok su prethodne studije tvrdile da „cijepljenje“ protiv covida nema utjecaj na povećanje broja mrtvorođenčadi, podaci nove neovisne analize ukazuju na porast mrtvorođene djece od 30%.

Njemačka: mjesečna stopa rađanja (2010-2022); očekivano (crveno), stvarno (plavo)

Nadalje, tu su i službena izvješća o menstrualnim poremećajima nakon cijepljenja (više od 30 000 prijava samo u Britaniji), pa službena izvješća o nuspojavama cjepiva, uključujući i smrti dojenčadi (preko 60 prijavljenih slučajeva samo u Njemačkoj). Zatim tu je još uvijek neobjašnjivo, prolazno povećanje neonatalnih smrti u zemljama poput Škotske, te izvješća austrijskih primalja o porastu nepravilnosti tijekom trudnoće i poroda nakon cijepljenja protiv covida. Samo još da dodamo kako  Pfizer nikada nije završio ispitivanje cjepiva na trudnicama.

Cjepiva protiv Covida mogu utjecati na začeće i trudnoću na izravni način (preko jajnika ili spermija) ili na neizravan način (putem imunoloških, hormonskih ili vaskularnih čimbenika).

Japanska studija biodistribucije pokazala je da netrivijalne količine lipidnih nanočestica Pfizer mRNA cjepiva doista završavaju u jajnicima, bez dokaza da to negativno utječe na funkciju folikula jajnika.

S druge strane, postoji i mogućnost da su neke žene, znajući da će se uskoro cijepiti, odlučile odgoditi trudnoću. Ali u ovom slučaju očekivalo bi se da će se natalitet vratiti u roku od nekoliko mjeseci.

Uglavnom, podaci iz Njemačke i Švicarske morali bi biti alarm da se provede detaljna istraga i utvrdi pravi razlog ovakvog lošeg trenda, za kojeg sumnjamo da je upravo ono što je nedavno artikulirao i ravnatelj Danskog nacionalnog odbora za zdravstvo kad je govorio cijepljenju djece i priznao da je to bila velika pogreška koja se ne smije ponoviti.

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije