Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upŠto je zajedničko požarima na Havajima, u Kaliforniji, Australiji…? - 1.dio

Što je zajedničko požarima na Havajima, u Kaliforniji, Australiji…? – 1.dio

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Geoinženjering, usmjereno energetsko oružje, pametni gradovi, ili sve zajedno?

Šire li poricatelji klimatskih promjena teorije zavjere po društvenim mrežama? Upravo tako misli autor teksta pod naslovom Požari na Havajima potaknuli su poricanje klime, teorije zavjere citirajući znanstvenike iza čijih izjava ne stoje argumenti. Guverner Havaja, Josh Green, kaže da je “globalno zatopljenje igralo glavnu ulogu u požaru na Mauiju” pripisavši “jedinstvenu razornost šumskog požara vjetrovima izazvanim uraganom Dora i suhim uvjetima na Mauiju”.

O uraganu Dora i operacijama klimatskog inženjerstva

Pogledajmo što o uraganu Dora i operacijama klimatskog inženjerstva kaže vodeći svjetski istraživač geoinženjeringa, Dane Wigington, za čije izlaganje možemo pronaći potvrdu u patentima, vojnim i vladinim dokumentima, a koje se ovdje djelomice prenosi:

- Advertisement -

„Stanovnici Mauija skakali su u ocean da pobjegnu od buktajućeg požara pojačanog uraganom Dora i atmosferskim visokim tlakom, o kojemu javlja Fox News. A evo i vijesti Fox Newsa da se uragan Dora približava nakon 4.000 milja puta. Imajući na umu oba naslova, postavimo i odgovorimo na ključna pitanja koja se… moraju uzeti u obzir. Najprije o vjetrovima do 80 milja na sat koji su olakšali spaljivanje Lahaine. Nisu oni samo bili od uragana Dora prema jugu, kao što priznaje Fox News, tamo je bio također jaki svod visokog tlaka nad sjeverom Havaja.

Učinak kombinacije sustava niskog tlaka rotirajućeg suprotno od smjera kazaljke na satu, kao što je bio uragan Dora, i vjetrova rotirajućih u smjeru kazaljke na satu oko svoda visokog tlaka stvorio je zračni tunel. Havaji su bili u tom zračnom koridoru. A što se tiče ekstremno duge neprekinute putanje uragana Dora – je li uragan Dora mogao biti potisnut operacijama klimatskog inženjerstva?… Postoje li patentirane tehnologije za suzbijanje uragana? Da. Postoje li primjeri da se te tehnologije vjerojatno koriste u regijama u kojima se ne želi da se cikloni pojačavaju i unište infrastrukturu? Da.

Postoji li anomalna uraganska suša u blizini crpljenja nafte u rekordno toplom Meksičkome zaljevu? Da. To je zadivljujući primjer njihove sposobnosti da potisnu ili upravljaju [ciklonima] oko ovih platformi. … Zašto se [ta tehnologija] koristi u nekim scenarijima, a u drugima ne? Vi odlučite. … je li područje Havaja, gdje su upravo izbili šumski požari, doživjelo dugotrajnu sušu? Da. Je li američka vojska ikada zvanično promovirala korištenje šumskih požara kao vojnog oružja? … Obrađuje li ovaj vojni dokument [„Šumski požari kao vojno oružje“] korištenje dugih amosferskih operacija kako bi se isušila ciljana regija prije pokretanja operacije spaljivanja? Da.

Mogu li tehnologije klimatsko-inženjerskog frekvencijskog prijenosa, poznate kao postrojenje za grijanje ionosfere poput HAARP-a, inducirati atmosfersku zonu visokog tlaka? Da. Je li američka vojska povijesno gledala na udaljene pacifičke otoke kao na strateško mjesto za svoje operacije? Da. Je li američka vojska snažno izrazila svoj interes za korištenje vremena kao ratnog oružja? Da. Naslov vojnog dokumenta SAD-a Posjedovanje vremena do 2025. jedan je, ali upečatljiv primjer.

Jesu li mešetari globalne moći neprestano izražavali svoj interes za konsolidaciju i hlađenje globalne populacije? Da. Jesu li druge globalne sile na bilo koji način nedužne u pogledu operacija poput ovih upravo opisanih? Apsolutno ne.“

Nastavno na riječi Danea Wigingtona, mogu se postaviti i dati odgovori na sljedeća pitanja: Postoji li patentirana tehnologija zasijavanja oblaka kojom se stvara kiša? Da. Koriste li mnoge države ovu tehnologiju? Da. Više o tome u tekstu pod naslovom Geoinženjering: Što se skriva iza klimatskih promjena?

- Advertisement -

Kratki osvrt na, primjerice, tehnologiju zasijavanja oblaka u Australiji:

„U Australiji je sijanje oblaka prvi put isprobano 1947. kada je CSIRO upotrijebio zrakoplove Kraljevskog australskog ratnog zrakoplovstva za ispuštanje suhog leda u vrhove kumulus oblaka.

U prosincu 2006. vlada Queenslanda najavila je financiranje od 7,6 milijuna dolara za istraživanje sijanja “toplog oblaka” koje će zajednički provoditi Australski ured za meteorologiju i Nacionalni centar za istraživanje atmosfere Sjedinjenih Država.

Weather Modification, Inc. također je podržao Agenciju za zaštitu okoliša Queenslanda tijekom njihove ‘Studije izvedivosti za povećanje praćenja kiše i kemije zraka’ iz 2008. –osiguravajući zrakoplov s instrumentima i posadu za sijanje oblaka.“

Ako se znalo da bi zbog suše Novi Južni Wales, kasnije zahvaćen požarom, do kraja 2019. godine mogao ostati bez vode, zašto se nije primijenila tehnologija zasijavanja oblaka? Vatrogasci su bušotinskim vodama vodili bitku protiv požara.

I na otoku Mauiju vladalo je sušno razdoblje. Vatrogasci bi vjerojatno uspjeli pobijediti požar da je bilo vode…

- Advertisement -

Što se događalo na Mauiju?

Nekoliko tjedana prije, u srpnju, guverner je donio javnosti nepoznat Proglas koji se odnosi na stanovanje, dostupan u pdf-formatu ovdje, koji suspendira povijesne četvrti/okruge. Povijesni grad Lahaina na havajskom otoku Mauiju požarom je potpuno uništen. Guvernerov Proglas, usmjeren na ubrzanu izgradnju 50.000 domova u Oahuupojačao je skepticizam javnosti. Stanovnici su zabrinuti da će investitori iskoristiti katastrofu za izgradnju luksuznih nekretnina.

Četiri dana prije devastirajućeg požara, 4. kolovoza, sateliti su izvijestili o nekoliko malih istovremenih požara na Mauiju. Uzrok nije službeno naveden. Na otoku ima 80 vanjskih sirena. Preživjeli iz požara izjavili su da se nisu oglasile sirene niti su dana upozorenja stanovništvu. Da sirene nisu bile aktivirane svojom je izjavom potvrdio i guverner.

Sirene se također nisu oglasile tijekom požara u Kaliforniji 2018. godine. Kao potvrdu dostatno je navesti dva naslova: The Mercury News, 14. studenog 2018, Požar u kampu: Stanovnici Paradisea kažu da nisu primili masovna upozorenja putem mobitela za evakuaciju ili upozorenja na požar, i San Francisco Chronicle, 8. studenog 2018, Stanovnici su kasno saznali za opasnost – tada su se suočili sa zastojem u prometu.

I na Mauiju je došlo do zastoja u prometu. Prema AP-u, prenosi zerohedge.comstanovnici Lahaine koji nisu poslušali vladine barikade na cesti preživjeli su požare, dok su mnogi koji su poslušali naredbe umrli u svojim automobilima i domovima bez izlaza. Snimke i izjave preživjelih o kaotičnom samospašavanju od požara, u trenutku kad je policija blokirala ceste prisiljavajući stanovnike da napuste vozila i skoče u more, mogu se vidjeti i poslušati u ovom videu.

Kad je već riječ o policiji, postoji jedan neobičan detalj. Na dužnosti komandanta za istragu incidentnih slučajeva kao što je bila masovna pucnjava tijekom “Country” festivala u Las Vegasu 2017. godine, koja se smatra najvećim zataškavanjem u povijesti SAD-a, upravo se poklapa da je to bio [sadašnji] šef policije Mauija, John Pelletier.

Tjedan dana nakon požara, osim postojećih policijskih, pojavila se još jedna barikada. Odjel za promet Države Havaji izvješćuje 25. kolovoza, 9 dana nakon početka radova, da Ministarstvo prometa Havaja (HDOT) postavlja gotovo 30.000 linearnih stopa [9,144 metra] mreže protiv prašine za zaštitu korisnika autoceste Honoapiilani i obilaznice Lahaina.

Radi se o kilometrima dugačkoj crnoj ogradi. Zašto grade takvu ogradu ako nemaju što skrivati, samo zbog prašine? Je li Maui u informacijskom “lockdownu”? Uz ogradu nije dopušteno zaustaviti se, izaći iz auta ili ga parkirati. Ukoliko to netko učini, odmah se pojavljuje Nacionalna garda koja osobu upozori da se nastavi kretati. Osim toga, kaže autor videa, Geoff Cygnus, uz autocestu se mogu vidjeti, čak i na mjestima udaljenim od požarišta, parkirani automobili na određenom odstojanju, bez oznaka, vjerojatno specijalne policije. Ti su automobili strane proizvodnje i ne mogu se uobičajeno vidjeti da ih koristi američka policija. Osim toga, nastavlja autor videa, zabranjeno je snimanje dronovima. Je li u pravu Evie Magazine kad naslovom sugerira da Dronovima zabranjeno prikupljanje snimaka pustošenja požara na Mauiju izaziva zabrinutost zbog ‘namjernog zatamnjivanja medija’? Događa li se nešto čudno na Mauiju?

Vratimo se danu kad je bjesnio požar. Prema iskazima četvero ljudi, izvješćuje zerohedge.comkoji su bili upoznati sa situacijom, M. Kaleo Manuel, domaći havajski kulturni praktičar i DLNR-ov zamjenik direktora za upravljanje vodnim resursima, isprva je odbio zahtjeve West Maui Land Co. za dodatnu vodu kako bi se spriječilo širenje požara… Manuel je na kraju pustio vodu, ali tek nakon što je vatra prestala gorjeti.

Osim što sirene nisu bile uključene, osim što nije bilo vode, osim što se ne zna gdje je 2025 nestale djece,

ali je bilo policijskih barikada, preko 30 električnih stupova srušeno je duž autoceste Haonoapiilani, koja se nalazi u južnom dijelu Lahaine. Srušeni električni stupovi bili su, čini se, pod naponom. Supružnici Monica i Rede Eder, vlasnici kuće desetkovane požarom, tužili su 4 elektroprivredne tvrtke za ignoriranje vremenskih upozorenja i održavanje dalekovoda pod naponom unatoč uvjetima visoke opasnosti od požara. Havajska elektroprivreda kaže da su dalekovodi bili ‘bez napona’ nekoliko sati prije požara na Mauiju naslov je članka NBC Newsa od 28. kolovoza, objavljenog 20 dana nakon požara, i ujedno izjava Hawaii Electric-a protiv kojeg je Okrug Maui podnio tužbu, jednu među najmanje 11 drugih tužbi.

Poslušajmo u ovom videu u 2:56 minuti izjavu izvršne direktorice Hawaii Electric-a na tiskovnoj konferenciji danoj 6 dana nakon požara. Sadrži li njezin odgovor bilo kakvu informaciju na direktno pitanje novinara jesu li dalekovodi u trenutku požara bili pod naponom – sami prosudite.

„Kao što sam ranije rekla, to je još uvijek u ranim danima, još uvijek promatramo sve informacije i zapravo nemamo priliku učiniti sve to u ovome trenutku…“

Vatrogasna služba Okruga Maui nije mogla biti odmah dostupna za komentar, navodi se u članku. Zašto?

Provjeri/www.durdicaantolic.com.hr

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Đurđica Antolić

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije